Sådan bruges Siri på din Mac

macOS Sierra og nyere giver dig Siri på din Mac med nye funktioner, der lige netop er designet til skrivebordet.

Symbolet for Siri

Som Siri på dine andre Apple-enheder er Siri på Mac også din intelligente personlige assistent, som hjælper dig med at multitaske og få opgaverne løst. Når du arbejder på et dokument, kan du f.eks bede Siri om at sende en besked til din kollega om, at dokumentet er på vej – og du behøver ikke engang stoppe det, som du er i gang med.

Her er nogle af de mange andre ting, som du kan bede Siri om at gøre. Du kan også spørge Siri: "Hvad kan du?"

• "Vis PDF'er i min mappe med Overførsler".
  • "Hvor meget ledig plads har jeg på min Mac?"
  • "Spil de 40 bedste jazzsange".
  • "Hvordan er vejret på Mols?"
  • "Find tweets fra José Bautista".
  • "Søg på nettet efter billeder af Eiffeltårnet".
  • "Vis mig alle de arkiver, jeg delte med Cecilie i sidste uge".
  • "FaceTime Victoria".
  • "Tilføj Laura til mit møde kl. 10".
  • "Vis mine billeder fra i går".
  • "Hvad er klokken i Monterrey, Mexico?"
  • "Find kaffe i nærheden".
  • Fra og med macOS Mojave kan du bruge Siri til at afspille en lyd på en enhed, så du lettere kan finde den. Hvis du f.eks. slår Find min iPhone til på din enhed, så kan du spørge "Hvor er min iPhone?" eller "Hvor er mit ur?"

Sådan spørger du Siri

Du spørger Siri ved at gøre en af følgende ting og derefter sige, hvad du har brug for:

• Klik på symbolet for Siri på menulinjen, i Dock eller på Touch Bar.
  • Hvis Siri allerede er åben, skal du klikke på symbolet for Siri eller mikrofonsymbolet i Siri-vinduet.
  • Tryk på og hold Kommando (⌘) og mellemrumstasten nede, indtil Siri reagerer.
  • Sig ”Hej Siri” på en Mac, der understøtter "Hej Siri". På bærbare computere, der understøtter denne funktion, skal låget være åbent.

Hvis Siri ikke lukker automatisk, skal du klikke på knappen x eller swipe til højre for at lukke.

Hvis Siri ikke hører eller forstår dig

• Sørg for, at du bruger macOS Sierra eller nyere
  • Gå til Apple-menuen  > Systemindstillinger, og kontroller dit mikrofonvalg under Lydindstillinger eller indstillingerne for Siri. Eller prøv med en anden mikrofon, f.eks. mikrofonen i dine AirPods eller Apple Earphones. Hvis du bruger en Mac mini eller Mac Pro, skal du tilslutte en mikrofon, så Siri kan høre dig.
  • Hvis Siri kan høre dig, men ikke forstår, hvad du siger, skal du sørge for, at dit sprog og din dialekt er valgt under indstillingerne for Siri.
  • Hvis Siri ikke kan oprette forbindelse til netværket eller beder dig om at prøve igen om lidt, skal du kontrollere din internetforbindelse.

Bed Siri om at finde arkiver på din Mac

Siri gør det nemt at finde arkiver på din Mac ved hjælp af forskellige kriterier. Du kan f.eks. give Siri kommandoen "søg efter alle dokumenter, jeg åbnede i denne måned". Og derefter vis "kun dem, der hedder lektion".

Arkiver Siris svar, hvor du kan finde dem

Vigtige oplysninger fra Siri kan opbevares i Meddelelsescenter . Så du kan nemt få adgang til spilleplaner, Twitter-feeds, arkiver til det store projekt og meget mere.

Du skal blot klikke på plustegn øverst i resultaterne fra Siri. Oplysningerne opdateres endda, så du altid ved, hvor du kan finde spilletider for vigtige kampe, populære emner eller vigtige dokumenter.

Træk resultater fra Siri

Nogle af oplysningerne fra Siri kan trækkes til et vindue eller program på skrivebordet. Du kan f.eks. bede Siri om at finde et billede på internettet og derefter trække et billede fra resultaterne til et Pages-dokument:

Rediger din Siri-anmodning

Hvis du vil redigere en anmodning i stedet for at lave en ny, skal du dobbeltklikke på dine ord i Siri-vinduet og derefter skrive ændringerne med tastaturet og trykke på Retur.

Skift indstillinger for Siri

Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Siri. Eller bed Siri om at åbne Siri. Du kan ændre indstillinger som tastaturgenvejen til Siri, køn og dialekt for Siri-stemmen, og du kan angive, om Siri skal give stemmefeedback. Hvis du bruger macOS Catalina eller nyere, kan du også vælge, om du vil slette Siri- og Dikteringshistorik.

Læs mere om indstillinger for Siri.

Læs mere

Siri-funktionerne kan variere, afhængigt af land eller område.