Sådan bruges Siri på din Mac

macOS Sierra og nyere giver dig Siri på din Mac med nye funktioner, der lige netop er designet til skrivebordet.

Symbolet for Siri

Siri på din Mac er din intelligente personlige assistent – lige som Siri på dine iOS-enheder – der hjælper dig med at multitaske og få tingene gjort. Når du arbejder på et dokument, kan du f.eks bede Siri om at sende en besked til din kollega om, at dokumentet er på vej – og du behøver ikke engang stoppe det, som du er i gang med.

Her er nogle af de mange andre ting, som du kan bede Siri om at gøre. Hvis du vil have flere eksempler, kan du spørge Siri "Hvad kan du?"

• "Vis PDF'er i min mappe med Overførsler".
  • "Hvor meget ledig plads har jeg på min Mac?"
  • "Spil de 40 bedste jazzsange".
  • "Hvordan er vejret på Mols?"
  • "Find tweets fra José Bautista".
  • "Søg på nettet efter billeder af Eiffeltårnet".

• "Vis mig alle de arkiver, jeg delte med Cecilie i sidste uge".
  • "FaceTime Victoria".
  • "Tilføj Laura til mit møde kl. 10".
  • "Vis mine billeder fra i går".
  • "Hvad er klokken i Monterrey, Mexico?"
  • "Find kaffe i nærheden".

Animation af en anmodning til Siri

Sådan spørger du Siri

Du spørger Siri ved at gøre en af følgende ting og derefter sige, hvad du har brug for:

• Klik på symbolet for Siri på menulinjen, i Dock eller på Touch Bar.
  • Hvis Siri allerede er åben, skal du klikke på symbolet for Siri eller mikrofonsymbolet i Siri-vinduet.
  • Tryk på og hold Kommando (⌘) og mellemrumstasten nede, indtil Siri reagerer.
  • Sig "Hej Siri".
    Denne funktion er kun tilgængelig på MacBook Pro-modeller, der blev introduceret i 2018, og kun når computerens låg er åbent.

Hvis Siri ikke lukker automatisk, skal du klikke på knappen x eller skubbe til højre for at lukke.

Hvis du bruger en Mac mini eller Mac Pro, skal du tilslutte en mikrofon, så Siri kan høre dig. Vælg derefter mikrofonen i menuen Mikrofonindgang i indstillingerne for Siri.

Bed Siri om at finde arkiver på din Mac

Siri gør det nemt at finde arkiver på din Mac ved hjælp af forskellige kriterier.

Siri-resultater for

Du kan f.eks. bede Siri om at søge efter alle de dokumenter, som du har haft åben i denne uge.

Siri reagerer på

Derefter kan du bede Siri om at afgrænse resultaterne til de dokumenter, hvis titel indeholder ordet "årlig".

Meddelelsescenter

Arkiver Siris svar, hvor du kan finde dem

Vigtige oplysninger fra Siri kan opbevares i Meddelelsescenter . Så du kan nemt få adgang til spilleplaner, Twitter-feeds, arkiver til det store projekt og meget mere.

Du skal blot klikke på plustegn øverst i resultaterne fra Siri. Oplysningerne opdateres endda, så du altid ved, hvor du kan finde spilletider for vigtige kampe, populære emner eller vigtige dokumenter.

Træk resultater fra Siri

Nogle af oplysningerne fra Siri kan trækkes til et vindue eller program på skrivebordet. Du kan f.eks. bede Siri om at finde et billede på internettet og derefter trække et billede fra resultaterne til et Pages-dokument:

Billeder trækkes fra Siris søgeresultater

Rediger din Siri-anmodning

Hvis du vil redigere en anmodning i stedet for at lave en ny, skal du dobbeltklikke på dine ord i Siri-vinduet og derefter indtaste ændringerne ved hjælp af tastaturet.

Redigering af anmodningen om at skrue op for lyden.
Dobbeltklik på dine ord for at redigere dem.

Anmodningen er nu ændret til
Tryk derefter på Retur for at søge igen.

Skift indstillinger for Siri

Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik derefter på Siri. Du kan også bede Siri om at åbne indstillingerne for Siri. Du kan tilpasse indstillinger som disse:

Læs mere om indstillinger til Siri.

Få hjælp

Siri-funktionerne kan variere afhængigt af land eller område.