Deling af noter

Inviter dine venner, familiemedlemmer eller kolleger til at samarbejde om en note. På den måde kan I sammen skabe projekter, planlægge ferie, skrive indkøbssedler osv.

Føj en person til en iCloud-note i appen Noter. De kan derefter redigere og se dine seneste ændringer. Og så længe din enhed har forbindelse til internettet, holder iCloud din note opdateret på alle enheder. Så når du afkrydser emner på lister, redigerer en tegning eller tilføjer et bilag, er det altid den nyeste version, der vises for dem, som deler listen.

Før du begynder

  1. Opdater din iPhone, iPad eller iPod touch til den nyeste version af iOS og din Mac til den nyeste version af macOS.
  2. Indstil iCloud på alle dine enheder.
  3. Sørg for, at du er logget på iCloud med samme Apple-id på alle dine enheder.
  4. Opgrader dine noter, så du kan bruge de nyeste funktioner.

Alle, du deler med, skal også opdatere deres enheder og noter.

Brug af delte noter

Du kan redigere dine delte noter, præcis som du gør med enhver anden note i appen Noter. Ændringen vises derefter på enhederne for alle, som deler noten med dig. Og du kan se, når nogen har foretaget ændringer. Hold øje med  ved siden af noten på din noteliste.

Du kan ikke dele adgangskodebeskyttede noter. Hvis du vil dele en adgangskodebeskyttet note, skal du trykke på  på din iOS-enhed eller  Mac og vælge Fjern lås.

     

Sådan føjer du personer til en note

Inviter nogen til at samarbejde om en note via Mail eller Beskeder. Eller kopier et link til noten, og send den til andre på den måde, du har lyst. De kan derefter åbne noten og redigere den – så enkelt er det.

  1. Åbn den iCloud-note, som du vil dele.
  2. Tryk eller klik på  .
  3. Vælg, hvordan du vil sende din invitation.
  4. På din Mac skal du klikke på Del.

Vil du vide, om du allerede deler en note? Se efter  øverst på noten eller  i notelisten.

    

Administrer, hvem du deler med

Som ophavsmand til en delt note kontrollerer du adgangen, og det er kun dig, som kan foretage ændringer. Du skal blot trykke eller klikke på  for at se og administrere, hvem du deler noten med.

Hvis der står Inviteret under en persons navn, har vedkommende ikke accepteret din invitation endnu. Du kan også vælge at fjerne bestemte personer fra en delt note eller tilføje nye.

Sådan tilføjer du en ny person

  1. Åbn .
  2. Tryk eller klik på Tilføj personer.
  3. Vælg, hvordan du vil sende din invitation.

Sådan fjerner du en person

  1. Åbn .
  2. Tryk eller klik på personens navn.
  3. Vælg Fjern adgang.

Sådan fjerner du alle

  1. Åbn .
  2. Tryk eller klik på Stop deling.
  3. Vælg OK.

 

Når du stopper deling af en note med andre, slettes noten automatisk fra deres enheder.

Slet en delt note

Som ophavsmand af en delt note kan du når som helst slette den. Og du sletter den på samme måde som med andre noter. Du skal blot trykke på  , og så flyttes den til mappen Slettet for nylig på alle dine enheder. Den ligger i mappen Slettet for nylig i 30 dage. Noten fjernes fuldstændig fra enhederne for de personer, du deler den med.

Læs mere

Vil du sende din note til en anden, men ikke samarbejde? Tryk på  øverst på noten, og vælg derefter, hvordan du vil dele den.

Hvis du kommer til at slette en note, som en anden har delt med dig, kan du downloade Noter-arkivet igen fra den oprindelige delingsinvitation. Når du downloader noten igen, indeholder den alle de ændringer, der er foretaget af noten op til det pågældende tidspunkt. Hvis ophavsmanden stopper deling af noten, kan du ikke downloade den igen. Hvis du ikke har den oprindelige invitation, skal du bede ophavsmanden om at dele igen.

Udgivelsesdato: