Tilføjelse af arkiver fra Skrivebord og Dokumenter til iCloud Drive

Med iCloud Drive kan du nu få adgang fra alle enheder til arkiver, der ligger på dit Skrivebord og i mappen Dokumenter på din Mac.

Arkiver mappen Skrivebord og Dokumenter på iCloud Drive, og få adgang til dem på alle dine enheder. Dette betyder, at du kan oprette et dokument på dit Skrivebord og arbejde videre på det senere fra din iPhone, iPad eller iPod touch og på iCloud.com. Alt opdateres automatisk overalt.

Før du begynder

1. Opdater din Mac til den seneste version af macOS, og opdater din iPhone, iPad og iPod touch til seneste version af iOS.
  2. Sørg for, at du er logget på iCloud med samme Apple-id på alle dine enheder.
  3. Indstil iCloud på alle dine enheder, og slå iCloud Drive til.

Sådan slår du Skrivebord og Dokumenter til

Slå Skrivebord og Dokumenter til på alle Mac-computere, der skal bruges med iCloud Drive.

1. På din Mac: Gå til Apple-menuen  > Systemindstillinger > iCloud.
  2. Kontroller, om iCloud Drive er slået til.
  3. Klik på Indstillinger ud for iCloud Drive.
  4. Vælg Mapperne Skrivebord & Dokumenter.
  5. Klik på OK.

I Finder vises dit Skrivebord og mappen Dokumenter i indholdsoversigten under iCloud. Hvis du tilføjer endnu et Mac-skrivebord, kan du finde arkiverne i mappen Skrivebord i iCloud Drive. Der oprettes en mappe med samme navn som din anden Mac.

Sådan får du adgang til arkiver fra Skrivebord og Dokumenter på en anden enhed

Når du føjer dit Skrivebord og mappen Dokumenter til iCloud Drive, flyttes alle dine arkiver til iCloud, og hvis du opretter nye arkiver, arkiveres de også automatisk i iCloud. På den måde kan du finde alle arkiver på alle dine enheder.

Hvis du vil arkivere dine arkiver i iCloud Drive og en anden tjeneste til lagring i skyen, kan du opbevare kopier af dine arkiver begge steder, men du kan ikke opbevare mapper fra en tredjepartstjeneste i iCloud Drive. Du kan opbevare dine mapper fra andre skytjenester et andet sted på din Mac, f.eks. i hjemmemappen.

Dine arkiver overføres til iCloud, hver gang enheden opretter forbindelse til internettet. Hvor lang tid der går, inden du kan se arkiverne på dine andre enheder, varierer afhængigt af din internethastighed.

På en Mac

Du kan finde arkiverne på dit Skrivebord og i mappen Dokumenter i Finder under iCloud. Du kan også søge efter titlerne med Spotlight.

Du kan organisere og sammenlægge mapper fra flere Mac-computere, når du slår Skrivebord og Dokumenter til på de pågældende computere. Når du slår Skrivebord og Dokumenter til på en anden Mac, kan du finde dens arkiver i mapper, der har samme navn som din anden Mac i de oprindelige Skrivebord- og Dokumenter-mapper. Du kan derefter kombinere arkiverne manuelt, men iCloud fletter ikke automatisk arkiverne, i tilfælde af at du vil beholde dem adskilt. Eventuelle ændringer opdateres problemfrit i iCloud Drive. Du behøver ikke behandle dine mapper og arkiver igen på dine andre enheder.

På din iPhone, iPad og iPod touch

Med appen Arkiver på iOS 11 eller nyere er det nemt at få adgang til og redigere arkiverne direkte fra din iPhone, iPad og iPod touch.

Når du finder det ønskede arkiv i appen Arkiver, kan du redigere det i enhver kompatibel app.

Hvis du bruger iOS 9 eller iOS 10, kan du få adgang til dine arkiver i appen iCloud Drive.

På iCloud.com

iCloud.com giver dig adgang til mapperne Skrivebord og Dokumenter via browseren på en anden computer. Det er nemt at finde, organisere og downloade alle dine arkiver direkte fra iCloud Drive. Du kan endda trække arkiverne til mapperne Skrivebord og Dokumenter og derefter finde dem senere på din Mac.

1. Log på iCloud.com med dit Apple-id.
  2. Gå til iCloud Drive.
  3. Dobbeltklik på mappen Skrivebord eller Dokumenter.

Hvis du vil bruge arkivet eller foretage ændringer, skal du blot klikke på  og downloade det til din computer. Når du er færdig med ændringerne, kan du overføre arkivet til iCloud Drive for at få vist den nyeste version på alle enheder.

Sådan arkiverer du arkiver i iCloud og sparer plads på enheden

Arkiver, der arkiveres i iCloud Drive bruger din iCloud-lagringsplads. Og så længe du har nok lagringsplads i iCloud og på din enhed, kan du arkivere lige så mange arkiver, som du vil.

iCloud Drive kan hjælpe, hvis du har brug for mere plads på enheden. På din Mac: Gå til Apple-menuen  > Systemindstillinger > iCloud. Klik på Indstillinger ved siden af iCloud Drive, og slå Optimer Mac-lagring til. Alle de nyeste arkiver arkiveres på din Mac, men ældre arkiver opbevares kun i iCloud, hvor de er klar til download, når du skal bruge dem igen. Følg disse trin for at frigøre mere plads på din Mac. Du kan søge og gennemse arkiver fra alle dine enheder på iPhone, iPad eller iPod touch og kun downloade dem, du har brug for.

Du kan også frigøre plads på din enhed og i iCloud Drive, når du sletter arkiver. Gå derefter til mappen Slettet for nylig i appen Arkiver, eller log på iCloud.com, og slet arkiverne. Før du sletter noget, skal du sørge for at sikkerhedskopiere de arkiver, som du vil beholde. Når du bruger iCloud Drive og sletter et arkiv på en enhed, slettes det også på dine andre enheder. iCloud fjerner arkiverne fra alle de enheder, hvor du er logget ind med samme Apple-id.

Sådan slår du Skrivebord og Dokumenter fra

Når du slår Mapperne Skrivebord & Dokumenter fra, forbliver arkiverne i iCloud Drive, og der oprettes en ny Skrivebord & Dokumenter-mappe i hjemmemappen på din Mac. Du kan flytte arkiver fra iCloud Drive til din Mac efter behov eller vælge alle dine arkiver og trække dem til det sted, hvor du vil opbevare dem.

1. På din Mac: Gå til Apple-menuen  > Systemindstillinger > iCloud.
  2. Klik på Indstillinger ud for iCloud Drive.
  3. Fjern markeringen af Mapperne Skrivebord & Dokumenter.
  4. Klik på OK.

Hvis du slår iCloud Drive fra eller logger af iCloud, har du mulighed for at beholde en lokal kopi af de arkiver, der findes i iCloud Drive. Uanset om du vælger at beholde en lokal kopi eller ej, oprettes der en ny Skrivebord- og Dokumenter-mappe i hjemmemappen. Hvis du vælger at beholde en lokal kopi, kopieres dine arkiver i iCloud Drive til en mappe, der hedder iCloud Drive (arkiv), i din hjemmemappe. Du har derefter mulighed for at flytte de arkiver, der lå i Skrivebord og Dokumenter på iCloud, tilbage til den nye, lokale Skrivebord- og Dokumenter-mappe.