Brug Nødopkald SOS på dit Apple Watch

Med Nødopkald SOS kan du hurtigt og nemt ringe efter hjælp og informere dine nødkontakter.

opkald til alarmcentralen

Sådan fungerer det

Når du foretager et opkald med SOS, ringer dit Apple Watch automatisk til den lokale alarmcentral. I nogle lande og områder skal du muligvis vælge den tjeneste, du skal bruge. I Kina kan du f.eks. vælge politi, brand eller ambulance.

Du kan også tilføje nødkontakter. Efter et opkald til alarmcentralen, advarer Apple Watch dine nødkontakter med en sms, medmindre du vælger at annullere. Dit Apple Watch sender dem din nuværende lokalitet, og i et tidsrum, efter du vælger SOS-tilstand, sender det opdateringer til dine nødkontakter, når din lokalitet ændres.

SOS-mærke til nødstilfælde

Sådan ringer du til alarmcentralen

Din iPhone skal være i nærheden, hvis du skal bruge SOS. Hvis din iPhone ikke er i nærheden, skal dit Apple Watch have forbindelse til et kendt Wi-Fi-netværk, og du skal indstille Wi-Fi-opkald. På Apple Watch Series 3 (GPS + mobil) kan du også bruge en mobil forbindelse.

Sådan foretager du et opkald:

1. Tryk på sideknappen på dit ur, og hold fingeren nede, indtil Nødopkald SOS-mærket vises.
  2. Hold fortsat sideknappen inde. Vent, til en nedtælling begynder, og der lyder en alarm. Du kan også trække i Nødopkald SOS-mærket.
  3. Når nedtællingen slutter, ringer dit ur automatisk til alarmcentralen.

Efter et opkald, sender dit Apple Watch en sms til dine nødkontakter med din nuværende lokalitet, medmindre du annullerer. Hvis Lokalitetstjenester er slået fra, bliver det midlertidigt slået til.

Hvis din lokalitet ændres, får dine kontakter en opdatering, og du får en meddelelse ca. ti minutter senere. Hvis du vil stoppe opdateringerne, skal du vælge Stop deling i meddelelsen. Hvis du fortsætter med at dele, modtager du en påmindelse om at stoppe hver fjerde time i et døgn.

Skærm til afslutning af opkald

Afslut et opkald

Hvis du har påbegyndt et nødopkald ved en fejl, skal du trykke hårdt på skærmen og derefter trykke på Afslut opkald.

Skærmbilledet Nødinfo

Tilføj eller fjern kontakter

Du kan tilføje nødkontakter fra appen Sundhed på din iPhone:

1. Åbn appen Sundhed, og tryk på fanen Nødinfo.
  2. Tryk på Rediger, og rul til Nødkontakter.
  3. Tryk på det grønne plus-symbol for at tilføje en nødkontakt.
  4. Klik på en kontakt, og tilføj vedkommendes relation.
  5. Klik på Udfør for at gemme dine ændringer.

Sådan fjerner du nødkontakter:

1. Åbn appen Sundhed, og tryk på fanen Nødinfo.
  2. Tryk på Rediger, og rul til Nødkontakter.
  3. Klik på det røde minus-symbol ud for en kontakt, og klik derefter på Slet.
  4. Klik på Udfør for at gemme dine ændringer.

Du kan ikke indstille alarmcentralen som en nødkontakt.

Indstillingsskærmen til Nødopkald SOS

Deaktiver Hold inde for at ringe automatisk

Du kan ændre indstillingen, så der ikke automatisk ringes til alarmcentralen, når du holder sideknappen inde:

1. Åbn appen Apple Watch på din iPhone, og tryk på fanen Mit ur.
  2. Tryk på Generelt > Nødopkald SOS.
  3. Deaktiver Hold inde for at ringe automatisk.

Du kan stadig bruge Nødopkald SOS-mærket, hvis du slår denne indstilling fra.