Brug af beskedeffekter med iMessage på iPhone, iPad og iPod touch

Med iOS 10 eller en nyere version kan du gøre dine iMessages mere udtryksfulde. Føj effekter til dine beskedbobler, send animationer, der fylder hele skærmen, tilføj et personligt præg med en håndskrevet note og meget mere.

Du skal have iMessage for at sende beskedeffekter. Hvis du ikke er sikker på, om du sender beskeder via iMessage eller sms/mms, kan du se forskellen her. Det kan koste penge at sende sms/mms, afhængigt af hvilken udbyder du har. Hvis du bruger iMessage, og Wi-Fi ikke er tilgængeligt, skal du muligvis betale for mobildata.

Sådan sender du en besked med effekter

Ved hjælp af beskedeffekter kan du bruge bobleeffekter til at ændre udseendet af dine beskedbobler. Du kan også bruge fuldskærmseffekter til at animere skærmen, når du sender en besked.

Tilføj en bobleeffekt

Du kan bruge bobleeffekter til at animere dine beskedbobler med forskellige udtryk. Du kan sende en besked med bobleeffekt på følgende måde:

1. Åbn Beskeder.
  2. Tryk på skriv besked, og indtast en kontakt, eller gå til en eksisterende samtale.
  3. Skriv din besked, eller indsæt et billede, og tryk på send besked, og hold nede.
  4. Tryk på  for at se et eksempel på bobleeffekter.
  5. Tryk på send besked for at sende.

Hvis du vil afspille en beskedeffekt, skal du trykke på  under beskeden. Hvis du ikke kan modtage bobleeffekter, skal du tjekke dine indstillinger for Reducer bevægelse.

Sådan tilføjer du en fuldskærmseffekt

Med fuldskærmseffekter kan du animere din skærm med et ekko, en projektør og andre effekter. Du kan sende en fuldskærmseffekt på følgende måde:

1. Åbn Beskeder.
  2. Tryk på skriv besked, og indtast en kontakt, eller gå til en eksisterende samtale.
  3. Indtast din besked.
  4. Tryk på send besked, og hold nede, og tryk derefter på Skærm.
  5. Skub til venstre for at se fuldskærmseffekter.
  6. Tryk på send besked for at sende.

Hvis du vil afspille en beskedeffekt igen, skal du trykke på  under beskeden. Hvis du ikke kan modtage fuldskærmseffekter, skal du tjekke dine indstillinger for Reducer bevægelse.

Besvar en besked med udtryk

Med Tapback kan du hurtigt besvare beskeder med udtryk, f.eks. tommelfinger opad eller et hjerte. Du kan besvare en besked med et Tapback på følgende måde:

1. Åbn en samtale i Beskeder.
  2. Tryk to gange på beskedboblen eller fotoet, som du vil reagere på.
  3. Vælg det Tapback, du vil sende.

Du kan også bruge Tapback i gruppebeskeder. Du kan se, hvem der har svaret med et Tapback ved at trykke på det. Du skal have iOS 10 for at sende og modtage Tapback-beskeder.

Send en håndskrevet besked

Du kan gøre dine beskeder personlige ved at tilføje en note med din egen håndskrift. Dine venner og din familie vises en animeret besked, hvor det ser ud, som om den skrives til dem, mens de ser på. Du kan sende en håndskrevet note på følgende måde:

1. Åbn Beskeder.
  2. Tryk på skriv besked, og indtast en kontakt, eller gå til en eksisterende samtale.
  3. Hvis du har en iPhone, skal du dreje den sidelæns. Hvis du har en iPad, skal du trykke på  på tastaturet.
  4. Skriv din besked, eller vælg en af valgmulighederne nederst på skærmen.
  5. Tryk på Fortryd eller Ryd, hvis du har brug for at starte forfra. Tryk på OK, når du er færdig. Tryk derefter på send besked for at sende.

Du skal have iOS 10 for at sende og modtage en animeret håndskrevet besked. Hvis du har iOS 9 eller en tidligere version, modtager du et billede.