Hvad er forskellen på lagringsplads på enheden og iCloud-lagringsplads?

Lagringsplads på enheden er den tilgængelige lagringsplads på din iPhone, iPad, Mac eller anden Apple-enhed. iCloud-lagringsplads holder dine fotos, arkiver, noter m.m. opdateret og tilgængelige på tværs af alle dine enheder.

Lagringsplads på enheden

En Apple-enhed som en iPhone, iPad eller Mac leveres med en bestemt mængde lagringsplads. Jo mere lagringsplads din enhed har, jo mere musik, apps, billeder og andet indhold kan du gemme på den pågældende enhed. Hvis din enheds lagringsplads er næsten fuld eller fuld, får du muligvis en advarsel.

Her kan du læse mere om, hvordan du kontrollerer, hvor meget af enhedens lagringsplads du har brugt, og hvordan du optimerer og administrerer din lagringsplads, hvis det skulle blive nødvendigt.

Kontroller enhedens lagringsplads på din iPhone eller iPad

1. Åbn appen Indstillinger.
  2. Tryk på Generelt.
  3. Tryk på iPhone-lagringsplads eller iPad-lagringsplads for at kontrollere mængden af brugt lagringsplads på enheden.
    I det øverste afsnit kan du se, hvor meget lagringsplads du har brugt, og hvor meget der stadig er tilgængelig.

Hvis du vil frigøre lagringsplads på din iPhone eller iPad:

Kontroller enhedens lagringsplads på din Mac

I macOS Ventura eller nyere:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.
  2. Klik på Generelt i indholdsoversigten.
  3. Vælg Lagringsplads for at kontrollere, hvor meget af enhedens lagringsplads du har brugt.
    I det øverste afsnit kan du se, hvor meget lagringsplads du har brugt på din enhed, og hvor meget der stadig er tilgængelig.

I macOS Monterey eller tidligere:

1. Vælg Apple-menuen  > Om denne Mac.
  2. Vælg Lagringsplads for at kontrollere mængden af brugt lagringsplads på enheden.

Læs mere om, hvordan du frigør lagringsplads på din Mac.

Lagringsplads i iCloud

Hvis du vil have adgang til dit indhold på enhver enhed og hjælp til at optimere din lagringsplads, kan du også bruge iCloud-lagringsplads. Du kan bruge iCloud-lagringsplads til at opbevare fotos, videoer, sikkerhedskopier af enheder og meget mere samt til at holde indholdet opdateret på tværs af dine enheder. Når din iCloud-lagringsplads er næsten fuld eller fuld, får du muligvis en advarsel, og du kan købe mere.

Hvis du vil frigøre iCloud-lagringsplads:

Kontroller din iCloud-lagringsplads på din iPhone eller iPad

1. Åbn appen Indstillinger.
  2. Tryk på dit navn.
  3. Tryk på iCloud for at kontrollere mængden af brugt iCloud-lagringsplads.
    I det øverste afsnit kan du se, hvor meget iCloud-lagringsplads du har brugt, og hvor meget du har tilgængelig i alt.
  4. Tryk på Administrer kontolagringsplads for at få flere oplysninger om din brug af iCloud.

Kontroller din iCloud-lagringsplads på din Mac

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, eller vælg Apple-menuen  > Systempræferencer.
  2. Klik på Apple-id.
  3. Vælg iCloud for at kontrollere, hvor meget iCloud-lagringsplads du har tilbage.
    I det øverste afsnit kan du se, hvor meget iCloud-lagringsplads du har tilbage.
  4. Tryk på Administrer for at få flere oplysninger om din brug af iCloud.