Brug af Påmindelser på iPhone, iPad eller iPod touch

Med Påmindelser kan du holde styr på alle de ting, du skal huske, og hvor og hvornår de skal gøres.

Brug Påmindelser til projekter, indkøb og alt andet, du har brug for at holde styr på. Du kan indstille, hvor og hvornår du vil have en påmindelse. Du kan også minde dig selv om at gå tilbage til noget, du er i gang med i en anden app. Og du kan bruge iCloud til at holde dine påmindelser opdaterede på tværs af alle dine enheder.

Tilføj en påmindelse

1. Gå til din hjemmeskærm, og åbn Påmindelser.
  2. Tryk på  for at tilføje en ny påmindelse.
  3. Angiv påmindelsen. Tryk  for at tilføje yderligere detaljer som f.eks. et tidspunkt eller et sted, hvor påmindelsen skal vises.
  4. Tryk på OK, når du er færdig.

Hvis du vil slette en påmindelse, skal du trykke på Rediger øverst på listen, trykke på og derefter trykke på Slet.

Kryds en påmindelse af

Når du er færdig med en påmindelse, kan du trykke på den tomme cirkel for at markere den som udført. Hvis du får en meddelelse om en påmindelse på din låste skærm, skal du skubbe til venstre på påmindelsen og trykke på Vis. Tryk derefter på Marker som færdig.

Tryk på Vis færdige på listen over påmindelser for at se påmindelser, der er markeret som udført.

Vælg, hvordan du vil modtage påmindelser

Skal du mindes om at hente dit tøj i renseriet klokken 10? Eller om at købe ind efter arbejde? Med Påmindelser kan du indstille meddelelser, der giver dig besked, når du skal huske noget, eller når du ankommer til eller forlader et sted.

Indstil et påmindelsestidspunkt

1. Tryk på  til højre for påmindelsen, og slå Påmind mig på en dag til.
  2. Tryk på datoen ud for Alarm, og angiv en dato og et tidspunkt for påmindelsen.
  3. Tryk på OK, når du er færdig.

Vælg, hvor du vil modtage påmindelsen

Lokalitetsbaserede påmindelser giver dig besked, når du ankommer til eller forlader et sted, f.eks. dit hjem eller din arbejdsplads. Hvis du vil modtage lokalitetsbaserede påmindelser, skal du sørge for, at Lokalitetstjenester er slået til, og at din enhed understøtter funktionen.

Sådan modtager du en lokalitetsbaseret påmindelse:

1. Tryk på  til højre for påmindelsen, slå Påmind mig på et sted til, og tryk derefter på Lokalitet.
  2. Søg efter eller angiv adressen, hvor du vil modtage påmindelsen. Du kan også bruge din aktuelle lokalitet.
  3. Vælg, om du vil modtage en påmindelse, når du forlader eller ankommer til den angivne lokalitet.
  4. Træk den sorte prik på cirklen indad eller udad for at ændre omkredsen af påmindelsesområdet.
  5. Tryk på Oplysninger for at vende tilbage til det forrige skærmbillede, og tryk på OK.

Lokalitetsbaserede påmindelser er tilgængelige i iOS 8 og nyere versioner, på iPhone 4 og nyere modeller, iPad Pro (Wi-Fi + Cellular), iPad (4. generation Wi-Fi + Cellular), iPad Air og nyere (Wi-Fi + Cellular), iPad mini 4 (Wi-Fi + Cellular) og iPod touch (6. generation).

Bed Siri om at påminde dig

Du kan få Siri til at planlægge en påmindelse ved blot at spørge Siri om følgende:

• "Hej Siri, mind mig om at tjekke mail, når jeg kommer hjem".
  • "Mind mig om at skrive en mail til Jens, når jeg kommer på arbejde".
  • "Hej Siri, mind mig om at købe ind på vejen, når jeg går herfra".
  • "Hej Siri, mind mig om at ringe til Maria i morgen klokken 15".

Siri bruger Lokalitetstjenester, når påmindelsen har brug for at kende din lokalitet.

Hvis du giver Siri adressen til dit arbejde eller dit hjem, kan du gøre dine anmodninger personlige, f.eks. "mind mig om at ringe til min kone, når jeg kommer hjem".

1. Føj din arbejds- eller hjemmeadresse til dit kontaktkort i Kontakter.
  2. Gå derefter til Indstillinger > Siri & søgning, og tryk på Mine oplysninger. Tryk på dit kontaktkort for at føje det til Mine oplysninger.

Siri fås ikke i alle lande eller områder og på alle sprog. Læs mere om, hvilke Siri-funktioner der understøttes i de enkelte lande og områder.

Tilføj en påmindelse fra en anden app

Mind dig selv om at gå tilbage til et websted, et sted på et kort eller noget andet i en anden app, mens du bruger den, uden at skifte til Påmindelser.

Tryk på Del

Tryk på Del  i den app, du vil oprette en påmindelse for, og tryk derefter på Påmindelser.

Brug Siri

Sig til Siri: "Mind mig om det senere".

Ring tilbage senere

Kan du ikke besvare et opkald lige nu? Så skal du bare trykke på Påmind mig og vælge, hvornår du vil mindes om at ringe tilbage til den pågældende person.

Du kan vende tilbage til den app, du har oprettet en påmindelse for, ved at gå til Påmindelser og trykke på appsymbolet til højre for påmindelsen.

Organiser dine påmindelser

Vil du opdele dine påmindelser i kategorier som arbejde, personligt eller skole? Opret en liste over påmindelser for at holde styr på tingene.

Sådan opretter du en ny liste over påmindelser:

1. Skub ned fra toppen af en liste over påmindelser, og tryk på .
  2. Tryk på Liste, og vælg den konto, som du vil føje listen til.
  3. Navngiv listen, og vælg en farve.
  4. Tryk på OK, når du er færdig.

Sådan tilføjer du en påmindelse til en liste:

1. Gå til en liste over påmindelser, og tryk på en påmindelse.
  2. Tryk på , eller skub til venstre på påmindelsen, og tryk på Mere.
  3. Tryk på Liste, og vælg den liste, som du vil føje påmindelsen til.
  4. Tryk på OK, når du er færdig.

Du kan skifte mellem lister ved at trykke på navnet på listen over påmindelser eller skubbe nedad fra toppen af listen over påmindelser.

Indstil Påmindelser til iCloud

Du kan bruge iCloud til at opdatere dine påmindelser på tværs af alle dine enheder. Hvis du vil bruge Påmindelser med iCloud, skal du gå til Indstillinger > iCloud, og slå Påmindelser til. Du kan se dine Påmindelser på alle de Apple-enheder, som du er logget ind på med det samme Apple-id.

Del en påmindelsesliste

Har du en liste over påmindelser, som du vil dele med en anden person? Du kan dele en påmindelsesliste med alle, der er logget ind på iCloud.

Sådan deler du en påmindelsesliste:

1. Tryk på den liste, du vil dele, og tryk derefter på Rediger > Deling.
  2. Tryk på Tilføj person, og angiv personens e-mailadresse.
  3. Tryk på OK, når du er færdig.

Når personen har accepteret din invitation til at dele listen, kan I begge tilføje, slette og markere punkter på listen som udført. Familiemedlemmer kan også dele en liste, hvis de indstiller Familiedeling

Meddelelser, som du indstiller for dine påmindelser, deles ikke med andre.