Styring af VoiceOver med Pegefeltstyring

Se, hvordan du kan aktivere eller deaktivere Pegefeltstyring, som du kan bruge til at styre VoiceOver på din Mac med et pegefelt.

VoiceOver er en funktionsrig skærmlæser, der læser tekst i dokumenter og vinduer højt og beskriver det, der sker på din skærm. Ved at bruge VoiceOver kan du styre din Mac primært med et tastatur, en braille-skærm, det numeriske tastatur eller pegefeltet.

Når Pegefeltstyring er aktiveret, bliver din Mac-markør af og til til en blå ring. Den blå ring viser dig, hvor VoiceOver fokuserer på din skærm:

Vindue i hjælpeprogrammet VoiceOver med en blå ring

Du kan flytte den blå ring til andre steder på skærmen ved at trække fingeren hen over pegefeltet. Når du flytter den blå ring, beskriver VoiceOver det, som ringen er placeret over.

Slå Pegefeltstyring til eller fra

Du kan slå Pegefeltstyring til eller fra med hjælpeprogrammet VoiceOver:

1. Vælg Gå > Hjælpeprogrammer på menulinjen i Finder.
  2. Åbn hjælpeprogrammet VoiceOver i mappen Hjælpeprogrammer.
  3. Vælg styringer på fanerne i venstre side af vinduet, og vælg derefter Aktivér Pegefeltstyring:

Vindue i hjælpeprogrammet VoiceOver, der viser Aktivér Pegefeltstyring

Du kan slå Pegefeltstyring til eller fra ved hjælp af tastaturet:

1. Tryk på VoiceOver-kombitasten (som regel Ctrl-Alternativ), og hold den nede. Tryk derefter på??to gange på H.
  2. Skriv Pegefeltstyring.
  3. Tryk på Retur for at slå Pegefeltstyring til eller fra.

Læs mere

Du kan læse mere om at navigere på din Mac med VoiceOver-funktioner med Pegefeltstyring.