Indstilling af CarPlay på din iPhone

CarPlay understøttes af udvalgte biler og bilradioer til vejvisning, opkald, afsendelse og modtagelse af beskeder og meget mere.

Du skal have en iPhone 5 eller nyere for at kunne bruge CarPlay. Kontroller også, at du befinder dig i et område, der understøtter CarPlay, og at Siri er slået til. Siri slås til under Indstillinger > Siri & søgning.

Sådan indstilles CarPlay

1. Kontroller, at bilen eller bilradioen understøtter CarPlay.
  2. Slut din iPhone til CarPlay USB-porten. USB-porten kan være mærket med et CarPlay-symbol eller et smartphonesymbol. Hvis startskærmen for CarPlay ikke vises, skal du vælge CarPlay-logoet på bilens display.
    • Hvis din bil understøtter ledningstilsluttet CarPlay, skal din iPhone sluttes til bilens USB-port. USB-porten kan være mærket med et CarPlay-symbol eller et smartphonesymbol.
    • Hvis bilen understøtter trådløs CarPlay, skal du trykke på knappen til stemmekontrol på rattet for at indstille CarPlay. Eller du skal kontrollere, at bilen er indstillet til trådløs eller Bluetooth-pardannelse. Gå derefter til Indstillinger på din iPhone > Generelt > CarPlay > Tilgængelige biler, og vælg din bil. Se brugermanualen til bilen for at få flere oplysninger.
  3. Sørg for, at bilen er startet.
  4. Sig, hvad Siri skal gøre. Dette kan gøres på flere måder:
    • Hvis din bil har en knap til stemmestyring på rattet, skal du holde knappen nede. Sig derefter, hvad Siri skal gøre.
    • Hvis du har en berøringsskærm, skal du holde knappen Hjem i CarPlay nede, indtil Siri vises på bilradioens display. Sig derefter, hvad Siri skal gøre.

Få hjælp

Hvis CarPlay ikke virker korrekt, kan du kontrollere følgende. Efter hvert trin skal du prøve at se, om CarPlay virker.

1. Kontroller, at Siri er slået til.
  2. Genstart din iPhone og bilen. Startskærmen for CarPlay vises muligvis, når du tænder for CarPlay afhængigt af, hvilken bil du har. Hvis ikke, skal du se efter CarPlay-logoet på bilens display.
  3. Hvis det er muligt, skal du slutte din iPhone til en anden USB-port i din bil.
  4. Prøv et andet Lightning til USB-kabel. Kontroller, at der bruges et certificeret kabel.
  5. Opdater enheden til den nyeste version af iOS.
  6. Se brugermanualen til bilen for at finde flere oplysninger. Du skal muligvis installere firmwareopdateringer til din bilradio.

Læs mere om CarPlay og om sikker kørsel og navigering.