Rediger og del video i høj kvalitet med iMovie

Du kan redigere og dele video i høj kvalitet såsom 4K og 60 billeder i sekundet med iMovie på din iPhone, iPad eller Mac.

Med iMovie til iOS1 og iMovie til macOS2 kan du redigere og dele videoer optaget i høj kvalitet, hvis nogle af videoklippene i projektet er optaget i høj kvalitet. Hvis du ønsker suveræn billedskarphed og -kvalitet, skal du optage og redigere i 4K. Hvis du ønsker en mere jævn og livagtig videooplevelse, kan du prøve at optage og redigere med 60 billeder i sekundet.

1 I iMovie til iOS kan du redigere og dele videoklip i 4K på iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air 2, iPad Pro og nyere enheder.

2 I iMovie til macOS kan du redigere og dele videoklip i 4K på Mac-computere fra 2011 og frem, og som har mindst 4 GB hukommelse.

Optag video i høj kvalitet

Du kan indstille din iPhone eller iPad til at optage video i høj kvalitet. Hvis du optager video med en enhed, der ikke er fremstillet af Apple, skal du læse i brugervejledningen, hvordan du indstiller enheden til at optage video i høj kvalitet.

Rediger video i høj kvalitet

Når du har optaget video i høj kvalitet, skal du blot overføre videoklippene til dit projekt i iMovie. Der kan du kombinere video i høj kvalitet med andre videoklip og fotos i samme projekt.

Rediger video i høj kvalitet i iMovie på iPhone eller iPad

I iMovie på iPhone eller iPad skal du sørge for, at projektet indeholder mindst ét videoklip i høj kvalitet. Du kan også dele et videoklip i høj kvalitet, hvis dit projekt kun indeholder fotos.

Rediger video i høj kvalitet i iMovie på din Mac

I iMovie på din Mac skal du sørge for, at det første videoklip, du tilføjer projektet, er et videoklip i høj kvalitet. Det første videoklip, du føjer til projektet, afgør formatet for hele projektet.

Klik på Indstillinger øverst til højre i tidslinjen for at bekræfte projektets videoformat. Formatet af det aktuelle projekt vises under Projektindstillinger i vinduet.

Del video i høj kvalitet

Du kan dele video i høj kvalitet fra iMovie på din iPhone, iPad eller Mac.

Del video i høj kvalitet fra din iPhone eller iPad

1. I projekter med 60 billeder i sekundet skal du åbne appen Indstillinger, trykke på iMovie og vælge "Slå eksport af 60 bps til". I projekter med optagelser i 4K skal du gå til næste trin.
  2. Tryk på knappen Del for at dele en film eller forfilm, som er valgt i visningen Projekter eller åben i tidslinjen .
  3. Tryk på knappen Del.
  4. Tryk på Gem video.
  5. Vælg eksportstørrelsen 4K til 4K-video eller en af valgmulighederne med 60 billeder i sekundet til en 60 bps-video. iMovie eksporterer din video til fotobiblioteket i appen Fotos.

Du kan også dele en video i høj kvalitet på YouTube direkte fra iMovie. Når du deler en video på et websted, bliver din video muligvis konverteret til en lavere opløsning.

Del video i høj kvalitet fra din Mac

1. Vælg en film eller forfilm i visningen Projekter, eller brug den valgte i tidslinjen, og klik på knappen Del  .
  2. Vælg Arkiv som destination.
  3. Vælg lokalmenuen Opløsning, og vælg derefter eksportstørrelsen 4K til 4K-video eller en af valgmulighederne med 60 billeder i sekundet til en 60 bps-video.
  4. Vælg eventuelt andre indstillinger, klik på Næste, og gem din film.

Du kan også dele en video i høj kvalitet på YouTube direkte fra iMovie. Når du deler en video på et websted, bliver din video muligvis konverteret til en lavere opløsning.

Vis et projekt i 4K under redigering

På en iMac med Retina 5K-skærm kan du i iMovie 10.1 eller nyere versioner få vist 4K-video pixel for pixel, mens du redigerer din film. Vælg først fuldskærmsvisning i iMovie ved at klikke på den grønne knap i øverste venstre hjørne af vinduet. Træk derefter i den nederste kant af visningen for at udvide den til maksimumstørrelse, som viser 4K-video i 100 %-opløsning.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.