Brug af Siri på dit Apple TV

Siri gør det nemt at se tv, finde apps og meget mere. Du skal bare bede om film, tv-udsendelser eller apps, så finder Siri dem for dig. Nemmere bliver det ikke.

Her kan du bruge Siri

Siri er i øjeblikket tilgængelig på Apple TV 4K og Apple TV (4. generation) i disse lande og områder og på disse sprog: Australien (engelsk), Brasilien (portugisisk) Canada (engelsk, fransk), Frankrig (fransk), Tyskland (tysk), Japan (japansk), Mexico (spansk), Holland (hollandsk), Norge (norsk bokmål), Spanien (spansk), Sverige (svensk), Storbritannien (engelsk), USA (engelsk, spansk).*

Sådan spørger du Siri

Hold Siri-knappen nede på din Siri Remote, sig det, du vil, og slip så Siri-knappen. Siri søger i alle populære apps, afhængigt af dit land eller område, og viser dig så ting, du kan se, eller svaret på dit spørgsmål. Siri taler ikke til dig, så du bliver ikke forstyrret, når du lytter til eller ser noget.

Hvis du trykker på Siri-knappen og slipper den, kommer Siri med tip og forslag. Se nogle eksempler nedenfor.

Se en live-kanal, søg efter indhold og betjen afspilning

Vil du se en specifik film eller et TV-program? Eller vi du se noget direkte? Du skal blot bede Siri om det, du gerne vil se, og så finder Siri det til dig. Du kan også bruge Siri til at betjene afspilning.

Søg efter titel
Hvis du ved, hvad du vil se, kan du søge efter titlen. Hvis der er flere at vælge mellem, giver Siri dig mulighed for at vælge den rette. Eksempel:

• "I want to watch Gone Girl." (Jeg vil gerne se Kvinden, der forsvandt).
  • "Find Pitch Perfect." (Find Pitch Perfect).
  • "Find Harry Potter og Fønixordenen."

Søg efter genre, skuespillere m.m.
Ved du ikke helt, hvad du leder efter? Med Siri kan du søge efter genre, skuespillere, instruktør, bedømmelse, aldersmæssig egnethed, popularitet og meget mere. Eksempel:

• "Show me some funny horror movies." (Vis mig nogle sjove gysere).
  • "Find nye film i 4K."*
  • "What are some popular new releases?" (Hvilke nye udgivelser er populære?)
  • "Find TV shows for kids." (Find tv-udsendelser til børn).

*Du kan kun afspille 4K-indhold på Apple TV 4K.

Finjuster din søgning
Når du har bedt Siri om at finde en film eller en tv-udsendelse, kan du finjustere din søgning efter skuespiller, tidsperiode, instruktør og andet. Eksempel:

• "Only the good ones." (Kun de gode film).
  • "Only the ones from the '80s." (Kun film fra 80'erne).
  • "Only comedies." (Kun komedier).
  • "Just the ones from this year." (Kun dem fra i år).

Bestem, hvad der skal afspilles
Mens du ser en video, kan du spørge Siri om udsendelsen, ændre dine indstillinger m.m. Eksempel:

• "Turn on Closed Captioning." (Aktiver undertekster).
  • "Fast-forward two minutes." (Spol to minutter frem).
  • "What did he say?" (Hvad sagde han?)
  • "Who stars in this?" (Hvem er med?)

Flere måder at bruge Siri på

Siri kan vise sportsresultater, tjekke vejrudsigten og åbne apps. Siri genkender også navnene på mærkerne på skærmen, så du kan navigere rundt på Apple TV ved hjælp af stemmen.

Find apps

Find en app eller en apptype i App Store. Eksempel:

• "Find the Showtime app." (Find Showtime-appen)
  • "Find fitness apps." (Find fitnessapps)
  • "Find apps by Disney." (Find apps fra Disney)
  • "Find apps for kids." (Find apps til børn)

Søg på YouTube

Hvis du vil finde indhold på YouTube, skal du bare inkludere det i din Siri-søgning, f.eks.:

• "Search YouTube for the world's fastest car." (Søg efter verdens hurtigste bil på YouTube)
  • "Find funny cat videos on YouTube." (Find sjove videoer med katte på YouTube)
  • "Find surfing lessons on YouTube." (Find surfundervisning på YouTube)
  • "Find vegetarian cooking videos on YouTube." (Find videoer med vegetarretter på YouTube)

Find min iPhone

Hvis du aktiverer Find min iPhone på dine enheder kan du bede Siri om at spille en lyd på enheden, hvilket kan hjælpe dig med at finde den. Her er nogle eksempler:

• "Hvor er min iPhone?"
  • "Afspil en lyd på min iPhone."
  • "Hvor er mit Apple Watch?"

Tjek vejret

Siri kan hjælpe dig med at tjekke vejrudsigten der, hvor du er, eller andre steder. Eksempel:

• "What’s the temperature outside?" (Hvordan er temperaturen udenfor?)
  • "When's sunset in Paris?" (Hvornår går solen ned i Paris?)
  • "How's the weather in California?" (Hvordan er vejret i Californien?)

Se resultatet

Se de seneste sportsresultater, eller spørg om kampprogram, hold eller spillere.

• "What's the NBA schedule?" (Hvad er kampprogrammet for NBA?)
  • "Who won the World Cup?" (Hvem vandt verdensmesterskabet?)
  • "Hvem starter inde som målmand for Liverpool i dag?"

Tjek aktiemarkedet

Siri kan også hjælpe dig med at finde priser på de forskellige markeder og tjekke aktiemarkedet. Eksempel:

• "Where's the NASDAQ today?" (Hvordan står det til med NASDAQ i dag?)
  • "How's Apple's stock today?" (Hvordan klarer Apple-aktierne sig i dag?)

Se endnu flere

Du kan bruge Siri til at åbne apps på dit Apple TV. Eksempel:

• "Go to Photos." (Gå til Fotos).
  • "Åbn App Store."
  • "Åbn Indstillinger."
  • "Open Hulu." (Åbn Hulu)

Du kan også stryge opad på vejrudsigten, sportsresultaterne og aktiemarkedet for at få flere oplysninger.

Se en live-kanal

I understøttede apps og lande kan Siri åbne live-indhold for dig. Eksempel:

• "Watch ESPN live."
  • "Watch FX live."
  • "Se ABC News live."

Slå Siri til eller fra.

Gå til Indstillinger > Generelt > Siri på dit Apple TV.

Hvis dit Apple TV læser navne på symboler eller indstillinger højt, kan du se, om du har slået VoiceOver til ved en fejl. VoiceOver er ikke en funktion i Siri. Du kan slå VoiceOver fra ved at gå til Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > VoiceOver og slå VoiceOver fra.

Få hjælp

• Hvis du ikke kan slå Siri til, skal du kontrollere to ting:
    • I Indstillinger > Generelt > Sprog og område skal du kontrollere, at du har valgt et sprog og land eller område, der understøttes
    • Sørg for, at dine faktureringsoplysninger for iTunes og App Store befinder sig i det samme land eller område. Selvom du f.eks. indstiller dit systemsprog til et understøttet Siri-sprog, er Siri ikke tilgængelig, hvis faktureringsoplysningerne for iTunes Store er baseret på et andet land eller område.

Gør endnu mere med Siri på Apple TV

* Siri kan ikke bruges i alle lande eller områder eller på alle sprog. Apple TV 4K og Apple TV (4. generation) leveres med den samme fjernbetjening overalt. I lande og områder, der understøtter Siri, kaldes fjernbetjeningen Siri Remote. Alle andre steder kaldes den Apple TV Remote. Siri kan bruges til begge fjernbetjeninger, så længe dit Apple TV 4K eller Apple TV (4. generation) er indstillet til et sprog og et land, der understøtter Siri.