Om sikkerhedsindholdet i Safari 9

I dette dokument beskrives sikkerhedsindholdet i Safari 9.

Af hensyn til vores kunders sikkerhed omtaler eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en fuldstændig undersøgelse har fundet sted, og de relevante programrettelser eller versioner er tilgængelige. Hvis du vil læse mere om Apple-produktsikkerhed, skal du gå til webstedet Apple-produktsikkerhed.

Du kan finde flere oplysninger om PGP-nøglen til Apple-produktsikkerhed i artiklen Sådan bruges PGP-nøglen til Apple Produktsikkerhed.

Hvor det er muligt, anvendes der CVE-id'er til at henvise til yderligere oplysninger om sikkerhedsproblemer.

Du kan læse om andre sikkerhedsopdateringer i artiklen Apple-sikkerhedsopdateringer.

Safari 9

• Safari

Tilgængelig for: OS X Mavericks v10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v10.11

Effekt: Indlæsning af et skadeligt websted kan medføre manipulering med brugergrænsefladen

Beskrivelse: Flere tilfælde af inkonsistens i brugergrænsefladen kunne gøre det muligt for et skadeligt websted at vise en vilkårlig URL-adresse. Problemerne er løst ved at forbedre visningslogikken for URL-adresser.

CVE-id

CVE-2015-5764: Antonio Sanso (@asanso) fra Adobe

CVE-2015-5765: Ron Masas

CVE-2015-5767: Krystian Kloskowski via Secunia, Masato Kinugawa

• Safari Downloads

Tilgængelig for: OS X Mavericks v10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v10.11

Effekt: Karantænehistorien for LaunchServices kan afsløre browserhistorien

Beskrivelse: Ved adgang til karantænehistorien for LaunchServices kan der være afsløret browserhistorie på baggrund af arkivdownloads. Problemet er løst ved forbedret sletning af karantænehistorien.

• Safari-udvidelser

Tilgængelig for: OS X Mavericks v10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v10.11

Effekt: Lokal kommunikation mellem Safari-udvidelser og tilhørende apps kan være usikker

Beskrivelse: Den lokale kommunikation mellem Safari-udvidelser såsom adgangskodeadministratorer og de oprindelige tilhørende programmer kan blive opsnappet af et andet oprindeligt program. Problemet er løst ved at anvende en ny godkendt kommunikationskanal mellem Safari-udvidelser og tilhørende programmer.

• Safari-udvidelser

Tilgængelig for: OS X Mavericks v10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v10.11

Effekt: Safari-udvidelser kan blive erstattet på disken

Beskrivelse: En godkendt Safari-udvidelse, der er installeret af brugeren, kan blive erstattet på disken, uden at brugeren spørges. Problemet er løst ved forbedret godkendelse af udvidelser.

CVE-id

CVE-2015-5780: Ben Toms fra macmule.com

• Safari-funktionen sikker browser

Tilgængelig for: OS X Mavericks v10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v10.11

Effekt: Åbning af IP-adressen for et websted, der er kategoriseret som skadeligt, udløser ikke en sikkerhedsadvarsel

Beskrivelse: Safari-funktionen sikker browser advarede ikke brugerne, hvis de brugte IP-adressen til at åbne websteder, der er kategoriseret som skadelige. Problemet er løst ved forbedret registrering af skadelige websteder.

Rahul M (@rahulmfg) fra TagsDock

• WebKit

Tilgængelig for: OS X Mavericks v10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v10.11

Effekt: Delvist indlæste billeder kan eksfiltrere data på tværs af oprindelsessteder

Beskrivelse: Der var en race condition ved godkendelse af oprindelsessteder for billeder. Problemet er løst ved forbedret godkendelse af oprindelsessteder for ressourcer.

CVE-id

CVE-2015-5788: Apple

• WebKit

Tilgængelig for: OS X Mavericks v10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v10.11

Effekt: Et besøg på et skadeligt websted kan medføre pludselig programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var flere problemer med beskadiget hukommelse i WebKit. Problemerne er løst ved forbedret hukommelsesstyring.

CVE-id

CVE-2015-5789: Apple

CVE-2015-5790: Apple

CVE-2015-5791: Apple

CVE-2015-5792: Apple

CVE-2015-5793: Apple

CVE-2015-5794: Apple

CVE-2015-5795: Apple

CVE-2015-5796: Apple

CVE-2015-5797: Apple

CVE-2015-5798: Apple

CVE-2015-5799: Apple

CVE-2015-5800: Apple

CVE-2015-5801: Apple

CVE-2015-5802: Apple

CVE-2015-5803: Apple

CVE-2015-5804: Apple

CVE-2015-5805

CVE-2015-5806: Apple

CVE-2015-5807: Apple

CVE-2015-5808: Joe Vennix

CVE-2015-5809: Apple

CVE-2015-5810: Apple

CVE-2015-5811: Apple

CVE-2015-5812: Apple

CVE-2015-5813: Apple

CVE-2015-5814: Apple

CVE-2015-5815: Apple

CVE-2015-5816: Apple

CVE-2015-5817: Apple

CVE-2015-5818: Apple

CVE-2015-5819: Apple

CVE-2015-5821: Apple

CVE-2015-5822: Mark S. Miller fra Google

CVE-2015-5823: Apple

• WebKit

Tilgængelig for: OS X Mavericks v10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v10.11

Effekt: En hacker kan oprette uønskede cookies for et websted

Beskrivelse: WebKit accepterede, at der blev indsat flere cookies i document.cookie-API'en. Problemet er løst ved forbedret parsing.

CVE-id

CVE-2015-3801: Erling Ellingsen fra Facebook

• WebKit

Tilgængelig for: OS X Mavericks v10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v10.11

Effekt: Performance-API'en kan gøre det muligt for et skadeligt websted at lække browserhistorie, netværksaktivitet og musebevægelser

Beskrivelse: WebKits Performance-API kunne gøre det muligt for et skadeligt websted at lække browserhistorie, netværksaktivitet og musebevægelser på baggrund af målingstidspunkt. Problemet er løst ved at begrænse "time resolution".

CVE-id

CVE-2015-5825: Yossi Oren m.fl. fra Network Security Lab under Columbia University

• WebKit

Tilgængelig for: OS X Mavericks v10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v10.11

Effekt: Besøg på et skadeligt websted kan medføre uønskede opkald

Beskrivelse: Der var et problem med behandling af URL-adresser af typen tel://, facetime:// og facetime-audio://. Problemet er løst ved forbedret behandling af URL-adresser.

CVE-id

CVE-2015-5820: Guillaume Ross, Andrei Neculaesei

• WebKit CSS

Tilgængelig for: OS X Mavericks v10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v10.11

Effekt: Et skadeligt websted kan eksfiltrere data på tværs af oprindelsessteder

Beskrivelse: Safari tillod, at formatark på tværs af oprindelsessteder blev indlæst med non-CSS MIME-typer, som kunne bruges til at eksfiltrere data på tværs af oprindelsessteder. Problemet er løst ved at begrænse MIME-typer ved formatark på tværs af oprindelsessteder.

CVE-id

CVE-2015-5826: filedescriptior, Chris Evans

• WebKit JavaScript-bindinger

Tilgængelig for: OS X Mavericks v10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v10.11

Effekt: Der kan blive lækket objektreferencer mellem isolerede oprindelsessteder ved tilpassede hændelser, beskedhændelser og popstate-hændelser

Beskrivelse: Et problem med objektlækage medførte brud på isoleringsgrænsen mellem oprindelsesstederne. Problemet er løst ved forbedret isolering mellem oprindelsesstederne.

CVE-id

CVE-2015-5827: Gildas

• WebKit-sideindlæsning

Tilgængelig for: OS X Mavericks v10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v10.11

Effekt: WebSockets kan tilsidesætte håndhævelse af politikken for blandet indhold

Beskrivelse: Der var et problem med utilstrækkelig håndhævelse af en politik, hvilket gjorde det muligt for WebSockets at indlæse blandet indhold. Problemet er løst ved at udvide håndhævelsen af politikken for blandet indhold til WebSockets.

Kevin G. Jones fra Higher Logic

• WebKit-tilbehør

Tilgængelig for: OS X Mavericks v10.9.5, OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v10.11

Effekt: Safari-tilbehør kan sende en HTTP-forespørgsel uden at vide, at forespørgslen er omdirigeret

Beskrivelse: Safari-tilbehørets API kommunikerede ikke med tilbehør, at der var sket en omdirigering på serversiden. Det kunne medføre uautoriserede forespørgsler. Problemet er løst ved forbedret API-understøttelse.

CVE-id

CVE-2015-5828: Lorenzo Fontana

FaceTime er ikke tilgængelig i alle lande eller områder.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.