Sådan redigerer du med tredjepartsapps og udvidelser i Fotos

Læs mere om, hvordan du redigerer billeder og videoer med tredjepartsudvidelser i Fotos til iOS og macOS. Og find ud af, hvordan Fotos og tredjepartsapps arbejder sammen på din Mac.

Tredjepartsapps og -udvidelser giver flere redigeringsmuligheder i Fotos til iOS og macOS. Du kan anvende redigering fra flere apps og udvidelser til ét foto eller bruge en kombination af apps og udvidelser sammen med de indbyggede redigeringsværktøjer i Fotos.

Sådan bruger du tredjepartsudvidelser på iPhone, iPad eller iPod touch

Læs mere om, hvordan du finder apps med udvidelser til Fotos til din iOS-enhed, slår udvidelserne tilog bruger dem til at redigere billeder.

Installering af iOS-apps, der tilbyder udvidelser

Brug App Store på din enhed til at finde og installere apps, der tillader fuld redigering fra Fotos eller som inkluderer udvidelser til Fotos. Apps, der indeholder Foto-udvidelser, inkluderer normalt dette i deres beskrivelser. Søg efter ord som "Fotos-udvidelse" for at gennemse flere apps.

Du kan også vælge apps fra listen Edit Images Faster With Photo Extensions (Rediger billeder hurtigere med Fotos-udvidelser) i App Store.

Sådan slår du udvidelser til på din iOS-enhed

Når du har installeret apps med udvidelser til Fotos på iPhone, iPad eller iPod touch, skal du slå udvidelsen til:

1. Åbn appen Fotos, og tryk på et billede.
  2. Tryk på Rediger, og derefter på knappen Mere med tre prikker.
  3. Skub til venstre i den menu, der vises, indtil knappen Mere vises, og tryk på den.
    iPhone, der viser knappen Mere for adgang til tredjepartsudvidelser
  4. Dine apps med Fotos-udvidelser vises. Du kan slå dem til eller fra eller trække dem op eller ned for at ændre rækkefølgen. Tryk på OK, når du er færdig.
    iPhone, der viser tredjepartsudvidelser, der kan slås til eller fra

Sådan redigerer du billeder med udvidelser på din iOS-enhed

1. Åbn appen Fotos, og tryk på et billede.
  2. Tryk på Rediger og derefter på knappen Mere med tre prikker.
  3. Vælg en app i den menu, der vises.
    iPhone, der viser tilgængelige tredjepartsudvidelser
  4. Rediger billedet med værktøjerne i udvidelsen.
    iPhone, der viser et foto, der bliver redigeret med en tredjepartsudvidelse
  5. Klik på OK, når du er tilfreds med redigeringen. Du kan vælge en anden udvidelse for at fortsætte redigeringen af billedet, eller du kan bruge de indbyggede redigeringsværktøjer i Fotos.
  6. Når du er færdig med at redigere, skal du klikke på OK for at afslutte redigeringsfunktionen.

Sådan bruger du tredjepartsudvidelser på Mac

Læs mere om, hvordan du finder apps med udvidelser til Fotos til din Mac, slår udvidelserne tilog bruger dem til at redigere billeder.

Installering af Mac-apps, der tillader redigering og tilbyder udvidelser

Fotos til macOS gør det nemt at finde tredjepartsapps:

1. Dobbeltklik på et foto i biblioteket for at åbne det i en enkelt oversigt, og klik på Rediger.
  2. Klik på knappen Mere med tre prikker, og vælg derefter App Store.

Mac App Store åbner et udvalg af fotoredigeringsapps fra tredjeparter, der er kompatible med Fotos.

Du kan også vælge apps fra listen Edit Images Faster With Photo Extensions (Rediger billeder hurtigere med Fotos-udvidelser) i App Store.

Sådan slår du udvidelser til på din Mac

Når du har installeret apps, der indeholder Fotos-udvidelser på din Mac, skal du aktivere udvidelserne på:

1. Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik på Udvidelser.
  2. Klik på Redigering af fotografier i venstre indholdsoversigt. Dine apps med Fotos-udvidelser vises.
    Mac-skærm, der viser tilgængelige tredjepartsudvidelser
  3. Slå de udvidelser til, som du vil bruge i Fotos. Du kan også trække dem op eller ned for at tilpasse visningsrækkefølgen i Fotos.

Sådan redigerer du billeder med udvidelser på din Mac

1. Dobbeltklik på et foto i biblioteket for at åbne det i en enkelt oversigt, og klik på Rediger.
  2. Klik på knappen Mere med tre prikker.
  3. Vælg et program i den menu, der vises.
    Mac-skærm, der viser tredjepartdsudvidelser blive valgt
  4. Rediger billedet med de værktøjer der vises i udvidelsen.
    Mac-skærm, der viser et billede blive redigeret med tredjepartsudvidelse
  5. Når du er tilfreds med redigeringen, skal du klikke på Arkiver ændringer. Du kan vælge en anden udvidelse for at fortsætte redigeringen af billedet, eller du kan bruge de indbyggede redigeringsværktøjer i Fotos.
  6. Når du er færdig med at redigere, skal du klikke på OK for at afslutte redigeringsfunktionen.

Rediger billeder i tredjepartsapps på din Mac

Med Fotos til macOS High Sierra eller en nyere version kan du sende et billede til de fleste tredjeparts-fotoprogrammer til redigering og derefter gemme ændringerne direkte i dit bibliotek.

1. Ctrl-klik på et billede, og vælg Rediger med i genvejsmenuen. Vælg derefter fra listen over redigeringsapps fra tredjeparter på din Mac. Du kan også klikke på et billede og derefter vælge Billede > Rediger med på menulinjen.
  2. Billedet åbnes fra den tredjepartsapp, som du vælger. Foretag dine redigeringer og gem derefter.
    Hvis appen gemmer billeder i et ikke-standardformat, skal du se efter en mulighed for at gemme som JPEG eller et andet format, som Fotos understøtter.

Dit redigerede billede vises automatisk i Fotos.

Læs mere

• Uanset om du redigerer et billede med tredjepartsudvidelser eller de indbyggede værktøjer i Fotos, kan du altid vende tilbage til det oprindelige billede. Åbn billedet i redigeringstilstand, og klik derefter på Tilbage til original på din Mac, eller tryk på Tilbage, hvis du bruger en iOS-enhed.
  • Hvis du bruger iCloud-fotos, skal du huske, at det holder dine billeder organiseret og opdateret overalt, hvor du bruger det samme Apple-id. Så alle de redigeringer, du foretager på én enhed, vises også på dine andre enheder.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.