Sådan redigerer du med tredjepartsapps og udvidelser i Fotos

Lær, hvordan du redigerer fotos og videoer med tredjepartsudvidelser i Fotos til iOS og macOS. Og find ud af, hvordan Fotos og tredjepartsapps fungerer sammen på din Mac.

Tredjepartsapps og -udvidelser udvider dine redigeringsindstillinger i Fotos til iOS og macOS. Du kan anvende redigering fra flere apps og udvidelser til et enkelt foto eller bruge en kombination af apps og udvidelser og de indbyggede redigeringsværktøjer i Fotos.

Installer apps der tillader redigering og tilbyder udvidelser

Brug App Store på din enhed til at finde og installere apps, der tillader fuld redigering fra Fotos eller som inkluderer udvidelser til Fotos. Apps, der indeholder Foto-udvidelser, inkluderer normalt dette i deres beskrivelser; Søg efter udtryk som »Foto-udvidelse" for at udforske flere apps.

Fotos til macOS High Sierra gør det nemt at finde tredjepartsapps:

1. Dobbeltklik på et foto i biblioteket for at åbne det i en enkelt oversigt, og klik på Rediger.
  2. Klik på Udvidelser, vælg derefter Mere.

Mac App Store åbner op for et udvalg af tredjeparts-fotoredigeringsapps, der er kompatible med Fotos.

Sådan slår du udvidelser til på din Mac

Når du har installeret apps, der indeholder Foto-udvidelser på din Mac, skal du aktivere udvidelserne på:

1. Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik på Udvidelser.
  2. Klik på Fotoredigering i venstre sidepanel. Dine apps med Fotos-udvidelser vises.
  3. Slå de udvidelser til, som du vil bruge i Fotos. Du kan også trække dem op eller ned for at tilpasse visningsrækkefølgen i Fotos.

Sådan slår du udvidelser til på din iPhone, iPad eller iPod touch

Når du har installeret apps, der indeholder Foto-udvidelser på din iOS-enhed, skal du aktivere udvidelserne på:

1. Åbn appen Fotos, og tryk på et billede.
  2. Tryk på Rediger, og tryk derefter på .
  3. Skub til venstre i den menu, der vises, indtil knappen Mere vises, og tryk på den.
  4. Dine apps med Fotos-udvidelser vises. Du kan slå dem til eller fra eller trække dem op eller ned for at ændre rækkefølgen. Tryk på OK, når du er færdig.

Sådan redigerer du billeder med udvidelser på din Mac

1. Dobbeltklik på et foto i biblioteket for at åbne det i en enkelt oversigt, og klik på Rediger.
  2. Klik på .
  3. Vælg et program i den menu, der vises.
  4. Rediger fotoet med de udvidelsesværktøjer, der vises til højre.
  5. Når du er tilfreds med redigeringen, skal du klikke på Arkiver ændringer. Du kan vælge en anden udvidelse for at fortsætte redigeringen af billedet, eller du kan bruge de indbyggede redigeringsværktøjer i Fotos.
  6. Når du er færdig med at redigere, skal du klikke på OK for at afslutte redigeringsfunktionen.

Rediger fotos i tredjepartsapps på din Mac

Med Fotos til macOS High Sierra kan du sende et foto til de fleste tredjeparts-fotoapps til redigering, og derefter gemme ændringerne direkte i dit bibliotek.

1. Kontrol-klik på et foto og vælg Rediger med fra den kontekstuelle menu. Vælg derefter fra listen ovre tredjeparts-redigeringsapps på din Mac. Du kan også klikke på et foto og derefter vælge Billede > Rediger med, i menubaren.
  2. Fotoene åbnes fra den tredjeparts-redigeringsapp du vælger. Foretag dine redigeringer og gem derefter.
    Hvis appen gemmer fotos i et ikke-standardformat, skal du søge efter en mulighed for at gemme som JPEG eller et andet format, som Fotos understøtter.

Dit redigerede foto vises automatisk i Fotos.

Sådan redigerer du billeder med udvidelser på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åbn appen Fotos, og tryk på et billede.
  2. Tryk på Rediger, og tryk derefter på .
  3. Vælg en app i den menu, der vises.
  4. Rediger billedet med værktøjerne i udvidelsen.
  5. Klik på OK, når du er tilfreds med redigeringen. Du kan vælge en anden udvidelse for at fortsætte redigeringen af billedet, eller du kan bruge de indbyggede redigeringsværktøjer i Fotos.
  6. Når du er færdig med at redigere, skal du klikke på OK for at afslutte redigeringsfunktionen.

Læs mere

• Når du redigerer et foto med tredjepartsudvidelser eller de indbyggede værktøjer, som Fotos tilbyder, kan du altid begynde forfra med det originale foto. Åbn billedet i redigeringstilstand, og klik derefter på Tilbage til original på din Mac, eller tryk på Tilbage, hvis du bruger en iOS-enhed.
  • Hvis du bruger iCloud-fotobibliotek, skal du huske, at det holder dine billeder organiseret og opdateret overalt, hvor du bruger det samme Apple-id. Så alle de redigeringer, du foretager på én enhed, vises også på dine andre enheder.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.