Brug af Apple Pencil med iPad eller iPad Pro

Her kan du se, hvordan du parrer, bruger og oplader Apple Pencil.

Hvilken Apple Pencil fungerer med din iPad?

Find ud af, hvilken Apple Pencil der fungerer med hvilken iPad.

Apple Pencil (1. generation)

Hvis du har en Apple Pencil (1. generation), kan du bruge den med disse iPad-modeller:

• iPad Air (3. generation)
  • iPad mini (5. generation)
  • iPad Pro 12,9" (1. eller 2. generation)
  • iPad Pro 10,5"
  • iPad Pro 9,7"
  • iPad (6. generation)

Apple Pencil (2. generation)

Hvis du har en Apple Pencil (2. generation), kan du bruge den med disse iPad-modeller:

• iPad Pro 12,9" (3. generation)
  • iPad Pro 11"

Er du ikke sikker på, hvilken iPad du har? Find ud af det.

Sådan parrer du din Apple Pencil (1. generation) med din iPad

Hvis du har en Apple Pencil (1. generation), skal du fjerne hætten og slutte den til Lightning-stikket på din iPad.

Tryk på knappen Dan par, når den vises.

Når du har parret din Apple Pencil med din iPad, forbliver den parret, indtil du genstarter din iPad, sætter den i flytilstand eller parrer din Apple Pencil med en anden iPad. Du skal blot parre din Apple Pencil med din iPad igen, når du er klar til at bruge den.

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du ikke kan parre eller tilslutte din Apple Pencil.

Sådan parrer du din Apple Pencil (2. generation) med din iPad

Hvis du har en Apple Pencil (2. generation), skal du sætte din Apple Pencil på det magnetiske forbindelsesstik på siden af din iPad Pro, som vist her:

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du ikke kan parre eller tilslutte din Apple Pencil.

Brug af Apple Pencil

Du kan bruge Apple Pencil til at skrive, markere og tegne med indbyggede apps og apps fra App Store. I apps som f.eks. Noter kan du tegne og lave skitser med en Apple Pencil.

Sådan tegner eller skitserer du i appen Noter:

1. Åbn Noter.
  2. Tryk på  for at begynde på en ny note.
  3. Tryk på  for at tegne.  Hvis du ikke kan se skal du opgradere dine noter. Tryk på  for at lave en skitse, og tryk derefter på Tilføj skitse.
  4. Begynd at tegne eller lave en skitse. Du kan vælge mellem flere forskellige værktøjer og farver, og du kan skifte til viskelæderet, hvis du har lavet en fejl. Når du tegner eller laver en skitse, kan du vinkle din Apple Pencil nedad for at give stregen skygge, og du kan trykke hårdere for at gøre stregen mørkere.

iOS aktiverer ikke Kontrolcenter, Meddelelsescenter eller Multitasking, hvis du tegner i nærheden af skærmens kant med Apple Pencil. Du kan tegne overalt på skærmen uden at blive afbrudt.

På en Apple Pencil (2. generation) kan du trykke to gange på den nederste del af Apple Pencil for hurtigt at skifte tilbage til det værktøj, du brugte sidst. Hvis du vil ændre dine indstillinger for dobbelttryk, skal du gå til Indstillinger > Apple Pencil og derefter vælge mellem:

• Skift mellem det aktuelle værktøj og viskelæderet
  • Skift mellem det aktuelle og det sidst anvendte værktøj
  • Vis farvepalet
  • Slukket

Dobbelttryk virker kun i understøttede apps, f.eks. Noter.

Sådan oplader du din Apple Pencil (1. generation)

Hvis du vil oplade din Apple Pencil (1. generation), skal du slutte din Apple Pencil til Lightning-stikket på din iPad. Du kan også oplade den med en USB-strømforsyning ved at bruge den Apple Pencil-opladeradapter, der fulgte med din Apple Pencil. Apple Pencil lades hurtigt op, når den sluttes til en af disse strømkilder.

Hvis du vil se opladningsstatus for din Apple Pencil, kan du gå til visningen Widgets på din iPad.

Apple Pencil (1. generation) fungerer med iPad Air (3. generation), iPad mini (5. generation), iPad Pro 12,9" (1. eller 2. generation), iPad Pro 10,5", iPad Pro 9,7" og iPad (6. generation).

Sådan oplader du din Apple Pencil (2. generation)

Hvis du vil oplade din Apple Pencil (2. generation),1 skal du sørge for, at Bluetooth er slået til på din iPad. Derefter skal du sætte din Apple Pencil på det magnetiske forbindelsesstik midt på højre side af din iPad.2

Hvis du vil se opladningsstatus for din Apple Pencil, kan du gå til visningen Widgets på din iPad.

1. Apple Pencil (2. generation) fungerer med iPad Pro 12,9" (3. generation) og iPad Pro 11".
  2. Hvis du oplader din Apple Pencil (2. generation) med din iPad Pro, mens din bils enhed til nøglefri oplåsning (nøglebrik) er i nærheden, kan signalinterferens forhindre, at du kan oplåse din bil med nøglebrikken. Hvis dette sker, kan du blot flytte din iPad Pro væk fra nøglebrikken eller fjerne din Apple Pencil fra din iPad Pro og opbevare den et andet sted. Når Apple Pencil er færdig med at oplade, ophører eventuel signalinterferens.

Sådan gør du, hvis din Apple Pencil ikke kan parres med din iPad

1. Sørg for, at Apple Pencil er placeret på midten af det magnetiske forbindelsesstik på den højre side af din iPad.
  2. Genstart din iPad, og prøv at parre enhederne igen.
  3. Gå til Indstillinger > Bluetooth, og kontroller, om Bluetooth er slået til.
  4. Find din Apple Pencil under Mine enheder på samme skærmbillede. Hvis du kan se den, skal du trykke på . Tryk derefter på Glem denne enhed.
  5. Slut din Apple Pencil til din iPad, og tryk på knappen Dan par, når den vises efter et par sekunder.
  6. Hvis knappen Dan par ikke vises, skal du vente et minut, mens din Apple Pencil oplader. Derefter skal du prøve at tilslutte din Apple Pencil igen og vente, til du ser knappen Dan par.
  7. Hvis knappen Dan par stadig ikke vises, skal du kontakte Apple-support.