Klargøring til brug af NetBoot, NetInstall og NetRestore i OS X El Capitan

Disse oplysninger er til netværksadministratorer i virksomheder, som har planer om at bruge et NetBoot-diskbillede eller fjerninstallere El Capitan via NetInstall eller et andet diskbilledprogram.

Vælg et netværksdiskbillede

Med OS X El Capitan kan du fortsætte med at bruge en af følgende metoder til at vælge et NetBoot-, NetInstall- eller NetRestore-diskbillede, som Mac-computeren skal starte fra:

• Brug indstillingerne for Startdisk: Vælg Apple-menuen > Systemindstillinger, og klik på Startdisk.
  • Brug Startup Manager: Hold Alternativtasten nede, mens enheden starter.
  • Hold N-tasten nede under startprocessen for at se standardbilledet på NetBoot-serveren.

Tilføj en godkendt NetBoot-server

Funktionen til beskyttelse af systemintegriteten i OS X El Capitan kræver, at du giver Mac-computeren besked om at godkende NetBoot-serveren. Det kan du gøre ved at bruge handlingen Bless NetBoot Server i appen System Image Utility. Du kan også bruge kommandolinjeværktøjet bless.

Handlingen Bless NetBoot Server

Brug handlingen Bless NetBoot Server ved oprettelse af et NetInstall- eller NetRestore-billede.

1. Du kan få adgang til handlingen Bless NetBoot Server ved at klikke på knappen Customize i System Image Utility. Denne handling kræver, at du godkender billedet ved at angive NetBoot-serverens IP-adresse.
  2. Kopier billedet til NetBoot-serveren.
  3. På Mac-klientcomputeren skal du starte fra billedet vha. en af de metoder, der er beskrevet i det ovenstående.
  4. Når du har anvendt billedet på Mac-computeren, skal du bruge kommandoen bless for at vælge det godkendte netværksdiskbillede.

Sådan bruges kommandolinjen

Hvis du ikke bruger handlingen Bless NetBoot Server, skal du i stedet bruge denne fremgangsmåde.

1. Start computeren i OS X-gendannelse ved at holde tasterne Kommando og R nede, mens Mac-computeren starter.
  2. Vælg Terminal på menuen Hjælpeprogrammer.
  3. Indtast følgende kommando i Terminal for at tilføje en godkendt server. Udskift adresse med NetBoot-serverens IP-adresse.

csrutil netboot add address

4. Tryk på Retur.
  5. Vælg Genstart på Apple-menuen. Du kan nu bruge kommandoen bless til at vælge netværksdiskbilledet.

Gør følgende, hvis du vil fjerne godkendelsen af en NetBoot-server eller se en aktuel liste med godkendte servere:

• Indtast følgende kommando for at give Mac-computeren besked om at fjerne godkendelsen af NetBoot-serveren. Udskift adresse med NetBoot-serverens IP-adresse eller billedets indeks.

csrutil netboot remove address

• Indtast følgende kommando for at se en liste med NetBoot-servere, som du kan bruge sammen med bless. Det er ikke nødvendigt at starte i OS X-gendannelse først.

csrutil netboot list