Mac Pro (medio 2012 og ældre modeller): Sådan fjernes og monteres hukommelse

Denne artikel indeholder oplysninger om, hvordan hukommelsen i en Mac Pro (medio 2012 og ældre modeller) fjernes og monteres. Bemærk! Der er andre instruktioner til Mac Pro (ultimo 2013).

Vælg din model

1. Vælg Om denne Mac på Apple-menuen ().
  2. Klik på Flere oplysninger.
  3. Vælg Hardware på listen Indhold.
  4. Find Antal processorer i Oversigt over Hardware. Mac Pro-modeller med 4 eller 6 kerner har én processor, og Mac Pro-modeller med 8 eller 12 kerner har to processorer.
2012 Mac Pro (medio 2012), 4 kerner
Mac Pro (medio 2012), 6 kerner
Mac Pro (medio 2012), 12 kerner
2010 Mac Pro (medio 2010), 4 kerner
Mac Pro (medio 2010), 6 kerner
Mac Pro (medio 2010), 8 kerner
Mac Pro (medio 2010), 12 kerner
2009 Mac Pro (primo 2009), 4 kerner
Mac Pro (primo 2009), 8 kerner
2008 Mac Pro (primo 2008)
Ældre Mac Pro (8 kerner)
Mac Pro (original)

Omfattede modeller

Mac Pro (medio 2012), 4 kerner
Mac Pro (medio 2012), 6 kerner
Mac Pro (medio 2012), 12 kerner

Hukommelsesspecifikationer

Mac Pro-modellerne (medio 2012) har følgende hukommelsesspecifikationer:

4 eller 6 kerner 8 kerner eller 12 kerner
Antal processorer 1 2
Antal hukommelsespladser 4 8
Basishukommelse 6 GB 8 GB
Maksimal hukommelse 32 GB 64 GB
Specifikationer for hukommelseskort - PC3-10600E, 1333 MHz, DDR3 SDRAM UDIMM-moduler og RDIMM-moduler
- ECC (Error-Correcting Code)
- 72-bit brede ECC-moduler med 240 ben
- maks. 36 IC'er pr. ECC UDIMM-modul
Yderligere bemærkninger

Vigtigt! Apple anbefaler at bruge DIMM-moduler, der er godkendt af Apple. DIMM-moduler fra ældre Mac-computere kan ikke bruges i din Mac Pro. Du kan købe RAM med Apple-logoet i Apple Store.

Bemærk:

Selv om UDIMM-modulernes hukommelseshastighed er på 1333 MHz, kører de med 1066 MHz eller 1333 MHz afhængigt af computerens processor.

8 GB RDIMM-moduler understøttes også. Computeren starter ikke, hvis begge DIMM-typer er installeret. Du kan læse mere i artiklen Mac Pro (medio 2010): Registreret DIMM-understøttelse.

Fjernelse og montering af hukommelse

Trin 1: Find ud af, hvilken Mac Pro-model du har

1. Vælg Apple () og derefter Om denne Mac på menulinjen øverst til venstre.
  2. Klik på Flere oplysninger.
  3. Vælg Hardware på listen Indhold.
  4. Find Antal processorer i Oversigt over Hardware. Mac Pro-modeller med 4 eller 6 kerner har én processor, og Mac Pro-modeller med 12 kerner har to processorer.

Trin 2: Fjern sidepanelet

1. Inden du åbner kabinettet på Mac Pro, skal du slukke computeren ved at vælge Luk ned på Apple-menuen ().
    Bemærk! Luk altid Mac Pro ned, før du åbner kabinettet, så der ikke opstår skader på de interne komponenter eller de komponenter, du vil montere. Når en Mac Pro er tændt, må den ikke åbnes, og der må ikke monteres komponenter i den.
  2. Vent 5-10 minutter efter slukning, så komponenterne i computeren kan køle af.
    Advarsel! Lad Mac Pro-computeren køle af, før du rører ved komponenterne i den, da de kan være meget varme.
  3. Rør ved metallet uden på kabinettet for at aflade statisk elektricitet.
    Bemærk! Du skal altid aflade statisk elektricitet, før du rører ved noget eller monterer noget inde i Mac Pro-computeren. For at undgå at der opstår statisk elektricitet, skal du blive på samme sted i lokalet, indtil du er færdig med at montere kortet, hukommelsen eller den interne lagringsenhed og har sat sidepanelet på igen.

4. Fjern alle kabler og strømledningen fra Mac Pro.
    Bemærk! Tag altid alle ledninger ud af Mac Pro, så der ikke opstår skader på de interne komponenter eller de komponenter, du skal montere. Forsøg aldrig at montere komponenter, hvis stikket ikke er trukket ud.
  5. Hold fast i sidepanelet, og løft låsen bagpå.

6. Fjern sidepanelet fra Mac Pro-computeren ved at trække det udad og op.

Vigtigt! Hold godt fast i sidepanelet, mens du fjerner det.

Trin 3: Monter hukommelsen

Mac Pro med Quad-Core eller 6 kerner (medio 2012)

1. Tryk på låsene på processorskuffen, indtil de er delvist åbne.

2. Træk i låsene, indtil de åbnes helt, og træk processorskuffen ud.

3. Fjern processorskuffen, og læg den på et blødt og rent stykke stof på skrivebordet eller en anden flade, så skuffen beskyttes, og der ikke opstår ridser på fladen.

4. Hvis du monterer DIMM-moduler i samme størrelse (kun 2 GB-moduler eller kun 4 GB-moduler) i computeren, anbefaler Apple at fylde hukommelsespladserne i den rækkefølge, som fremgår af tabellen.

Hvis du har skal du bruge disse pladser
    to DIMM-moduler 1 og 2
    tre DIMM-moduler 1, 2 og 3
    fire DIMM-moduler 1, 2, 3 og 4 (alle)

Bemærk! Hvis du monterer DIMM-moduler i forskellig størrelse i computeren, skal du følge rækkefølgen i ovenstående tabel. Hvis den DIMM-konfiguration, som du har monteret, ikke virker med fuld ydeevne, kommer Værktøj til hukommelsesplads normalt frem på skærmen med et forslag til at forbedre konfigurationen. Hvis du derefter vil bruge værktøjet igen, kan du finde det i /System/Bibliotek/CoreServices/Memory Slot Utility.

5. Åbn udtagningsclipsene på DIMM-plads 1, 2 og 3, og skub dem til siderne. Fjern DIMM-modulerne fra hukommelsespladserne.
  6. Sæt de nye DIMM-moduler i ved at få dem til at passe i hukommelsespladserne og skubbe begge ender af modulerne ned, indtil de sidder helt lige, og udtagningsclipsene klikker på plads.

Bemærk! Hold fast i hjørnerne af modulerne, og undgå at røre ved guldkontakterne eller andre komponenter. Ellers kan modulerne blive beskadiget.

7. Sæt processorbakken ind igen, og skub, indtil låsene sidder i en vinkel på 45 grader.

8. Luk låsene ved at skubbe dem helt ind. Så er processorskuffen på plads igen.

Mac Pro med Quad-Core eller 6 kerner (medio 2012)​​

1. Tryk på låsene på processorskuffen, indtil de er delvist åbne.

2. Træk i låsene, indtil de åbnes helt, og træk processorskuffen ud.

3. Fjern processorskuffen, og læg den på et blødt og rent stykke stof på skrivebordet eller en anden flade, så skuffen beskyttes, og der ikke opstår ridser på fladen.

4. Hvis du monterer DIMM-moduler i samme størrelse (f.eks. kun 2 GB-moduler eller kun 4 GB-moduler) i Mac Pro, anbefaler Apple at fylde hukommelsespladserne i den rækkefølge, som fremgår af tabellen.

Hvis du har skal du bruge disse pladser
    to DIMM-moduler 1 og 2
    tre DIMM-moduler 1, 2 og 3
    fire DIMM-moduler 1, 2, 5 og 6
    seks DIMM-moduler 1, 2, 3 og 5, 6, 7
    otte DIMM-moduler 1, 2, 3, 4 og 5, 6, 7, 8 (alle)

Bemærk! Hvis du monterer DIMM-moduler i forskellig størrelse i computeren, skal du følge rækkefølgen i tabellen. Hvis den DIMM-konfiguration, som du har monteret, ikke virker med fuld ydeevne, kommer Værktøj til hukommelsesplads normalt frem på skærmen med et forslag til at forbedre konfigurationen.

5. Hvis du derefter vil bruge værktøjet igen, kan du finde det i /System/Bibliotek/CoreServices/Memory Slot Utility.
  6. Sæt de nye DIMM-moduler i ved at få dem til at passe i hukommelsespladserne og skubbe begge ender af modulerne ned, indtil de sidder helt lige, og udtagningsclipsene klikker på plads.

Bemærk! Hold fast i hjørnerne af modulerne, og undgå at røre ved guldkontakterne eller andre komponenter. Ellers kan modulerne blive beskadiget.

7. Sæt processorbakken ind igen, og skub, indtil låsene sidder i en vinkel på 45 grader.
  8. Luk låsene ved at skubbe dem helt ind. Så er processorskuffen på plads igen.

Trin 4: Sæt sidepanelet på plads

Bemærk! Sæt altid sidepanelet på plads, når komponenterne er monteret. Mac Pro-computeren virker ikke korrekt, hvis sidepanelet ikke sidder på sin plads.

Vigtigt! Sørg for, at låsen er lukket op, når du sætter sidepanelet på igen. Hold godt fast i sidepanelet, så det sidder rigtigt, når du skubber låsen ned.

1. Hold sidepanelet ind mod computeren, og skub låsen ned for at fastgøre sidepanelet.

2. Du kan sætte en lås eller et kabel gennem metaløjet for at sikre din Mac Pro. Luk låsearmen ned, inden låsen lukkes.

Til toppen

Bemærk! Sæt altid sidepanelet på plads, når komponenterne er monteret. Mac Pro-computeren virker ikke korrekt, hvis sidepanelet ikke sidder på sin plads.

Vigtigt! Sørg for, at låsen er lukket op, når du sætter sidepanelet på igen. Hold godt fast i sidepanelet, så det sidder rigtigt, når du skubber låsen ned.

1. Hold sidepanelet ind mod computeren, og skub låsen ned for at fastgøre sidepanelet.

2. Du kan sætte en lås eller et kabel gennem metaløjet for at sikre din Mac Pro. Luk låsearmen ned, inden låsen lukkes.

Tilbage til toppen

Omfattede modeller

Mac Pro (medio 2010), 4 kerner
Mac Pro (medio 2010), 6 kerner
Mac Pro (medio 2010), 8 kerner
Mac Pro (medio 2010), 12 kerner

Hukommelsesspecifikationer

Mac Pro-modellerne (medio 2010) har følgende hukommelsesspecifikationer:

4 eller 6 kerner 8 kerner eller 12 kerner
Antal processorer 1 2
Antal hukommelsespladser 4 8
Basishukommelse 3 GB 6 GB
Maksimal hukommelse 32 GB 64 GB
Specifikationer for hukommelseskort - PC3-10600E, 1333 MHz, DDR3 SDRAM UDIMM-moduler og RDIMM-moduler
- ECC (Error-Correcting Code)
- 72-bit brede ECC-moduler med 240 ben
- maks. 36 IC'er pr. ECC UDIMM-modul
Yderligere bemærkninger

Vigtigt! Apple anbefaler at bruge DIMM-moduler, der er godkendt af Apple. DIMM-moduler fra ældre Mac-computere kan ikke bruges i din Mac Pro. Du kan købe RAM med Apple-logoet i Apple Store.

Bemærk:

Selv om UDIMM-modulernes hukommelseshastighed er på 1333 MHz, kører de med 1066 MHz eller 1333 MHz afhængigt af computerens processor.

8 GB RDIMM-moduler understøttes også. Computeren starter ikke, hvis begge DIMM-typer er installeret. Du kan læse mere i artiklen Mac Pro (medio 2010): Registreret DIMM-understøttelse.

Fjernelse og montering af hukommelse

Trin 1: Find ud af, hvilken Mac Pro-model du har

1. Vælg Apple () og derefter Om denne Mac på menulinjen øverst til venstre.
  2. Klik på Flere oplysninger.
  3. Vælg Hardware på listen Indhold.
  4. Find Antal processorer i Oversigt over Hardware. Mac Pro-modeller med 4 eller 6 kerner har én processor, og Mac Pro-modeller med 8 eller 12 kerner har to processorer.

Trin 2: Fjern sidepanelet

1. Inden du åbner kabinettet på Mac Pro, skal du slukke computeren ved at vælge Apple () og derefter Luk ned.

Bemærk! Luk altid Mac Pro ned, før du åbner kabinettet, så der ikke opstår skader på de interne komponenter eller de komponenter, du vil montere. Når en Mac Pro er tændt, må den ikke åbnes, og der må ikke monteres komponenter i den.

2. Vent 5-10 minutter efter slukning, så komponenterne i computeren kan køle af.

Advarsel! Lad Mac Pro-computeren køle af, før du rører ved komponenterne i den, da de kan være meget varme.

3. Rør ved metallet uden på kabinettet for at aflade statisk elektricitet.

Bemærk! Du skal altid aflade statisk elektricitet, før du rører ved noget eller monterer noget inde i Mac Pro-computeren. For at undgå at der opstår statisk elektricitet, skal du blive på samme sted i lokalet, indtil du er færdig med at montere kortet, hukommelsen eller den interne lagringsenhed og har sat sidepanelet på igen.

4. Fjern alle kabler og strømledningen fra Mac Pro.

Bemærk! Tag altid alle ledninger ud af Mac Pro, så der ikke opstår skader på de interne komponenter eller de komponenter, du skal montere. Forsøg aldrig at montere komponenter, hvis stikket ikke er trukket ud.

Hold fast i sidepanelet, og løft låsen bagpå.

5. Fjern sidepanelet fra Mac Pro-computeren ved at trække det udad og op.

Vigtigt! Hold godt fast i sidepanelet, mens du fjerner det.

Trin 3: Monter hukommelsen

Mac Pro (medio 2010) med Quad-Core eller 6 kerner (medio 2010)​

1. Tryk på låsene på processorskuffen, indtil de er delvist åbne.

2. Træk i låsene, indtil de åbnes helt, og træk processorskuffen ud.

3. Fjern processorskuffen, og læg den på et blødt og rent stykke stof på skrivebordet eller en anden flade, så skuffen beskyttes, og der ikke opstår ridser på fladen.

4. Hvis du monterer DIMM-moduler i samme størrelse (kun 1 GB-moduler eller kun 2 GB-moduler) i computeren, anbefaler Apple at fylde hukommelsespladserne i den rækkefølge, som fremgår af tabellen.

Hvis du har skal du bruge disse pladser
    to DIMM-moduler 1 og 2
    tre DIMM-moduler 1, 2 og 3
    fire DIMM-moduler 1, 2, 3 og 4 (alle)

Bemærk! Hvis du monterer DIMM-moduler i forskellig størrelse i computeren, skal du følge rækkefølgen i ovenstående tabel. Hvis den DIMM-konfiguration, som du har monteret, ikke virker med fuld ydeevne, kommer Værktøj til hukommelsesplads normalt frem på skærmen med et forslag til at forbedre konfigurationen. Hvis du derefter vil bruge værktøjet igen, kan du finde det i /System/Bibliotek/CoreServices/Memory Slot Utility.

5. Åbn udtagningsclipsene på DIMM-plads 1, 2 og 3, og skub dem til siderne. Fjern DIMM-modulerne fra hukommelsespladserne.
  6. Sæt de nye DIMM-moduler i ved at få dem til at passe i hukommelsespladserne og skubbe begge ender af modulerne ned, indtil de sidder helt lige, og udtagningsclipsene klikker på plads.

Bemærk! Hold fast i hjørnerne af modulerne, og undgå at røre ved guldkontakterne eller andre komponenter. Ellers kan modulerne blive beskadiget.

7. Sæt processorbakken ind igen, og skub, indtil låsene sidder i en vinkel på 45 grader.

8. Luk låsene ved at skubbe dem helt ind. Så er processorskuffen på plads igen.

Mac Pro med 8 kerner eller 12 kerner (medio 2010)​

1. Tryk på låsene på processorskuffen, indtil de er delvist åbne.

2. Træk i låsene, indtil de åbnes helt, og træk processorskuffen ud.

3. Fjern processorskuffen, og læg den på et blødt og rent stykke stof på skrivebordet eller en anden flade, så skuffen beskyttes, og der ikke opstår ridser på fladen.

4. Hvis du monterer DIMM-moduler i samme størrelse (f.eks. kun 1 GB-moduler eller kun 2 GB-moduler) i computeren, anbefaler Apple at fylde hukommelsespladserne i den rækkefølge, som fremgår af tabellen.

Hvis du har skal du bruge disse pladser skal du bruge disse pladser
    to DIMM-moduler 1 og 2
    tre DIMM-moduler 1, 2 og 3
    fire DIMM-moduler 1, 2, 5 og 6
    seks DIMM-moduler 1, 2, 3 og 5, 6, 7
    otte DIMM-moduler 1, 2, 3, 4 og 5, 6, 7, 8 (alle)

Bemærk! Hvis du monterer DIMM-moduler i forskellig størrelse i computeren, skal du følge rækkefølgen i tabellen. Hvis den DIMM-konfiguration, som du har monteret, ikke virker med fuld ydeevne, kommer Værktøj til hukommelsesplads normalt frem på skærmen med et forslag til at forbedre konfigurationen.

5. Hvis du derefter vil bruge værktøjet igen, kan du finde det i /System/Bibliotek/CoreServices/Memory Slot Utility.
  6. Sæt de nye DIMM-moduler i ved at få dem til at passe i hukommelsespladserne og skubbe begge ender af modulerne ned, indtil de sidder helt lige, og udtagningsclipsene klikker på plads.

Bemærk! Hold fast i hjørnerne af modulerne, og undgå at røre ved guldkontakterne eller andre komponenter. Ellers kan modulerne blive beskadiget.

7. Sæt processorbakken ind igen, og skub, indtil låsene sidder i en vinkel på 45 grader.
  8. Luk låsene ved at skubbe dem helt ind. Så er processorskuffen på plads igen.

Trin 4: Sæt sidepanelet på plads

Bemærk! Sæt altid sidepanelet på plads, når komponenterne er monteret. Mac Pro-computeren virker ikke korrekt, hvis sidepanelet ikke sidder på sin plads.

Vigtigt! Sørg for, at låsen er lukket op, når du sætter sidepanelet på igen. Hold godt fast i sidepanelet, så det sidder rigtigt, når du skubber låsen ned.

1. Hold sidepanelet ind mod computeren, og skub låsen ned for at fastgøre sidepanelet.

2. Du kan sætte en lås eller et kabel gennem metaløjet for at sikre din Mac Pro. Luk låsearmen ned, inden låsen lukkes.

Til toppen

Omfattede modeller

Mac Pro (primo 2009), 4 kerner
Mac Pro (primo 2009), 8 kerner

Hukommelsesspecifikationer

Mac Pro-modellerne (primo 2009) har følgende hukommelsesspecifikationer:

4 kerner 8 kerner
Antal processorer 1 2
Antal hukommelsespladser 4 8
Basishukommelse 3 GB 6 GB
Maksimal hukommelse 16 GB 32 GB
Specifikationer for hukommelseskort - PC3-8500, 1066 MHz, DDR3 SDRAM UDIMM-moduler
- ECC (Error-Correcting Code)
- 72-bit brede ECC-moduler med 240 ben
- maks. 36 IC'er pr. ECC UDIMM-modul

Fjernelse og montering af hukommelse

Trin 1: Find ud af, hvilken Mac Pro-model du har

1. Vælg Apple () og derefter Om denne Mac på menulinjen øverst til venstre.
  2. Klik på Flere oplysninger.
  3. Vælg Hardware på listen Indhold.
  4. Find Antal processorer i Oversigt over Hardware. Mac Pro-modeller med 4 eller 6 kerner har en processor, og Mac Pro-modeller med 8 kerner har to processorer.

Trin 2: Fjern sidepanelet

1. Inden du åbner kabinettet på Mac Pro, skal du slukke computeren ved at vælge Apple () og derefter Luk ned.

Bemærk! Luk altid Mac Pro ned, før du åbner kabinettet, så der ikke opstår skader på de interne komponenter eller de komponenter, du vil montere. Når en Mac Pro er tændt, må den ikke åbnes, og der må ikke monteres komponenter i den.

2. Vent 5-10 minutter efter slukning, så komponenterne i computeren kan køle af.

Advarsel! Lad Mac Pro-computeren køle af, før du rører ved komponenterne i den, da de kan være meget varme.

3. Rør ved metallet uden på kabinettet for at aflade statisk elektricitet.

Bemærk! Du skal altid aflade statisk elektricitet, før du rører ved noget eller monterer noget inde i Mac Pro-computeren. For at undgå at der opstår statisk elektricitet, skal du blive på samme sted i lokalet, indtil du er færdig med at montere kortet, hukommelsen eller den interne lagringsenhed og har sat sidepanelet på igen.

4. Fjern alle kabler og strømledningen fra Mac Pro.

Bemærk! Tag altid alle ledninger ud af Mac Pro, så der ikke opstår skader på de interne komponenter eller de komponenter, du skal montere. Forsøg aldrig at montere komponenter, hvis stikket ikke er trukket ud.

5. Hold fast i sidepanelet, og løft låsen bagpå.

6. Fjern sidepanelet fra Mac Pro-computeren ved at trække det udad og op.

Vigtigt! Hold godt fast i sidepanelet, mens du fjerner det.

Trin 3: Monter hukommelsen

Mac Pro Quad-Core (primo 2009)​

1. Tryk på låsene på processorskuffen, indtil de er delvist åbne.

2. Træk i låsene, indtil de åbnes helt, og træk processorskuffen ud.

3. Fjern processorskuffen, og læg den på et blødt og rent stykke stof på skrivebordet eller en anden flade, så skuffen beskyttes, og der ikke opstår ridser på fladen.

4. Hvis du monterer DIMM-moduler i samme størrelse (kun 1 GB-moduler eller kun 2 GB-moduler) i computeren, anbefaler Apple at fylde hukommelsespladserne i den rækkefølge, som fremgår af tabellen.
    Hvis du har skal du bruge disse pladser
    to DIMM-moduler 1 og 2
    tre DIMM-moduler 1, 2 og 3
    fire DIMM-moduler Alle (1, 2, 3 og 4)

Bemærk! Hvis du monterer DIMM-moduler i forskellig størrelse i computeren, skal du følge rækkefølgen i tabellen. Hvis den DIMM-konfiguration, som du har monteret, ikke virker med fuld ydeevne, kommer Værktøj til hukommelsesplads normalt frem på skærmen med et forslag til at forbedre konfigurationen. Hvis du derefter vil bruge værktøjet igen, kan du finde det i /System/Bibliotek/CoreServices/Memory Slot Utility.

5. Åbn udtagningsclipsene på DIMM-plads 1, 2 og 3, og skub dem til siderne. Fjern DIMM-modulerne fra hukommelsespladserne.
  6. Sæt de nye DIMM-moduler i ved at få dem til at passe i hukommelsespladserne og skubbe begge ender af modulerne ned, indtil de sidder helt lige, og udtagningsclipsene klikker på plads.

Bemærk! Hold fast i hjørnerne af modulerne, og undgå at røre ved guldkontakterne eller andre komponenter. Ellers kan modulerne blive beskadiget.

7. Sæt processorbakken ind igen, og skub, indtil låsene sidder i en vinkel på 45 grader.

8. Luk låsene ved at skubbe dem helt ind. Så er processorskuffen på plads igen.

Mac Pro med 8 kerner (primo 2009)​

1. Tryk på låsene på processorskuffen, indtil de er delvist åbne.

2. Træk i låsene, indtil de åbnes helt, og træk processorskuffen ud.

3. Fjern processorskuffen, og læg den på et blødt og rent stykke stof på skrivebordet eller en anden flade, så skuffen beskyttes, og der ikke opstår ridser på fladen.

4. Hvis du monterer DIMM-moduler i samme størrelse (f.eks. kun 1 GB-moduler, kun 2 GB-moduler eller kun 4 GB-moduler) i computeren, anbefaler Apple at fylde hukommelsespladserne i den rækkefølge, som fremgår af tabellen.

Hvis du har skal du bruge disse pladser skal du bruge disse pladser
    to DIMM-moduler 1 og 2
    tre DIMM-moduler 1, 2 og 3
    fire DIMM-moduler 1, 2, 5 og 6
    seks DIMM-moduler 1, 2, 3 og 5, 6, 7
    otte DIMM-moduler 1, 2, 3, 4 og 5, 6, 7, 8 (alle)

Bemærk! Hvis du monterer DIMM-moduler i forskellig størrelse i computeren, skal du følge rækkefølgen i tabellen. Hvis den DIMM-konfiguration, som du har monteret, ikke virker med fuld ydeevne, kommer Værktøj til hukommelsesplads normalt frem på skærmen med et forslag til at forbedre konfigurationen.

5. Hvis du derefter vil bruge værktøjet igen, kan du finde det i /System/Bibliotek/CoreServices/Memory Slot Utility.
  6. Sæt de nye DIMM-moduler i ved at få dem til at passe i hukommelsespladserne og skubbe begge ender af modulerne ned, indtil de sidder helt lige, og udtagningsclipsene klikker på plads.

Bemærk! Hold fast i hjørnerne af modulerne, og undgå at røre ved guldkontakterne eller andre komponenter. Ellers kan modulerne blive beskadiget.

7. Sæt processorbakken ind igen, og skub, indtil låsene sidder i en vinkel på 45 grader.
  8. Luk låsene ved at skubbe dem helt ind. Så er processorskuffen på plads igen.

Trin 4: Sæt sidepanelet på plads

Bemærk! Sæt altid sidepanelet på plads, når komponenterne er monteret. Mac Pro-computeren virker ikke korrekt, hvis sidepanelet ikke sidder på sin plads.

Vigtigt! Sørg for, at låsen er lukket op, når du sætter sidepanelet på igen. Hold godt fast i sidepanelet, så det sidder rigtigt, når du skubber låsen ned.

1. Hold sidepanelet ind mod computeren, og skub låsen ned for at fastgøre sidepanelet.

2. Du kan sætte en lås eller et kabel gennem metaløjet for at sikre din Mac Pro. Luk låsearmen ned, inden låsen lukkes.

Til toppen

Omfattede modeller

Mac Pro (primo 2008)
Mac Pro (8 kerner)
Mac Pro (Original)

Hukommelsesspecifikationer

Denne Mac Pro-model har følgende hukommelsesspecifikationer:

Antal hukommelsespladser To hukommelseskort med fire hukommelsespladser på hvert kort (fire rækker med to i hver)
Basishukommelse 2 GB (to 1 GB-moduler, FB-DIMM (Fully Buffered Dual Inline Memory Module))
Maksimal hukommelse 32 GB
Specifikationer for hukommelseskort - 800 MHz, DDR2, FB-DIMM-moduler
- 72-bit brede moduler med 240 ben
- maks. 36 hukommelses-IC'er pr. DIMM-modul
- ECC (Error-Correcting Code)
Yderligere bemærkninger Vigtigt! Apple anbefaler at bruge FB-DIMM-moduler, der er godkendt af Apple. Andre FB-DIMM-moduler kan medføre, at Mac Pro-computeren støjer mere eller har lavere ydeevne for at undgå overophedning. DIMM-moduler fra ældre Mac-computere kan ikke bruges i din Mac Pro.

FB-DIMM-moduler skal monteres i par, der hver har samme størrelse og specifikationer. Brug nedenstående tabel og den følgende vejledning ved udskiftning af DIMM-moduler.

Hvis du har skal du montere
to DIMM-moduler (standardkonfiguration) Et på det øverste hukommelseskort og et på det nederste kort
fire DIMM-moduler Et par på det øverste hukommelseskort og et par på det nederste kort
seks DIMM-moduler To par på det øverste hukommelseskort og et par på det nederste kort
otte DIMM-moduler To par på det øverste hukommelseskort og to par på det nederste kort

Fjernelse og montering af hukommelse

Advarsel! Lad computeren køle af i 5-10 minutter, før du rører ved komponenterne i computeren. Komponenterne på hukommelseskortene kan være meget varme.

Trin 1: Fjern sidepanelet

1. Luk Mac-computeren.

Bemærk! Luk altid Mac Pro ned, før du åbner kabinettet, så der ikke opstår skader på de interne komponenter eller de komponenter, du vil montere. Når en Mac Pro er tændt, må den ikke åbnes, og der må ikke monteres komponenter i den.

2. Vent 5-10 minutter efter slukning, så komponenterne i computeren kan køle af.

Advarsel! Lad Mac Pro-computeren køle af, før du rører ved komponenterne i den, da de kan være meget varme.

3. Rør ved metallet uden på kabinettet for at aflade statisk elektricitet.

Vigtigt! Du skal altid aflade statisk elektricitet, før du rører ved noget eller monterer komponenter inde i Mac Pro-computeren. For at undgå at der opstår statisk elektricitet, skal du blive på samme sted i lokalet, indtil du er færdig med at montere kortet, hukommelsen eller den interne lagringsenhed og har sat sidepanelet på igen.

4. Fjern alle kabler og strømledningen fra Mac Pro.

Bemærk! Tag altid alle ledninger ud af Mac Pro, så der ikke opstår skader på de interne komponenter eller de komponenter, du skal montere. Forsøg aldrig at montere komponenter, hvis stikket ikke er trukket ud.

5. Hold fast i sidepanelet, og løft låsen bagpå.

6. Fjern sidepanelet fra Mac Pro-computeren ved at trække det udad og op.

Vigtigt! Hold godt fast i sidepanelet, mens du fjerner det.

Trin 2: Monter eller fjern hukommelseskortene

1. Brug de to fingerhuller, og træk i hukommelseskortene for at fjerne dem. Læg dem så på et rent og tørt stykke stof med DIMM-modulerne opad.

2. Åbn udtagningsclipsene på hukommelsespladsen på det nederste hukommelseskort, skub dem til siderne, og fjern DIMM-modulet fra plads 1.

Vigtigt! Undgå at røre ved guldkontakterne på DIMM-modulerne eller hukommelseskortene ved montering eller fjernelse af DIMM-moduler.

3. Monter igen de DIMM-moduler, du har fjernet, ved at få dem til at passe i hukommelsesplads 2 som vist på illustrationen og skubbe begge ender af DIMM-modulet ned, indtil det sidder helt lige, og udtagningsclipsene klikker på plads.
  4. Monter det første par af de ekstra DIMM-moduler på det nederste hukommelseskort i DIMM-plads 1 og 2, som er de pladser, der er tættest på guldkontakterne på kortet.

Vigtigt! Monter altid DIMM-modulerne, så de passer sammen i par, og i den rækkefølge, der er vist nedenfor.

Flyt et DIMM-modul fra det nederste kort til det øverste kort Første par af de ekstra DIMM-moduler
    Øverste hukommelseskort
    Nederste hukommelseskort
  5. Hvis du også vil montere et ekstra DIMM-modulpar nr. 2, skal det monteres på det øverste hukommelseskort i DIMM-pladserne 3 og 4, som er de sidste to pladser.

Andet par af de ekstra DIMM-moduler Tredje par af de ekstra DIMM-moduler
    Øverste hukommelseskort
    Nederste hukommelseskort
  6. Hvis du også vil montere et ekstra DIMM-modulpar nr. 3, skal det monteres på det nederste hukommelseskort i DIMM-pladserne 3 og 4.
  7. Læg Mac Pro-computeren på et blødt og rent stykke stof på skrivebordet eller en anden flade, så der ikke opstår ridser på computeren eller fladen.
  8. Sæt hukommelseskortene på plads et ad gangen ved at skubbe dem lige ned, indtil de sidder i hukommelsespladsen.

Trin 3: Sæt sidepanelet på plads

1. Rejs computeren op, og sæt sidepanelet på plads.

Vigtigt! Sørg for, at låsen er lukket op, når du sætter sidepanelet på igen. Hold godt fast i sidepanelet, så det sidder rigtigt, når du skubber låsen ned.

2. Hold sidepanelet ind mod computeren, og skub låsen ned for at fastgøre sidepanelet.

3. Du kan sætte en lås eller et kabel gennem metaløjet for at sikre din Mac Pro. Luk låsearmen ned, inden låsen lukkes.

Til toppen

Yderligere oplysninger

Sådan kontrolleres det, om computeren genkender den nye hukommelse

1. Tryk på afbryderknappen for at tænde Mac Pro-computeren.
  2. Tryk på Apple og Om denne Mac (), når Mac OS-skrivebordet vises, og kontroller, om den registrerede mængde hukommelse er korrekt.

Hvis den registrerede mængde hukommelse ikke er korrekt, er der muligvis problemer med computerens genkendelse af et hukommelsesmodul. Hvis det sker, skal du slukke computeren, sammenligne modulspecifikationerne med kravene ovenfor og derefter følge vejledningen i montering af hukommelse igen for at sikre, at modulerne er monteret korrekt. Hvis du stadig har problemer, skal du fjerne hukommelsen og se i den dokumentation, der fulgte med hukommelsen, eller kontakte den forhandler, som hukommelsen er købt hos.

Køb af hukommelse

Ved køb af DIMM-moduler til en Mac-computer er det vigtigt at kontrollere, om hukommelsesproducenten opfylder kravene i JEDEC-standarden (Joint Electron Device Engineering Council). Gå ind på hukommelsesproducentens hjemmeside for at kontrollere, om DIMM-modulerne understøtter de rigtige timingtilstande, og om SPD-funktionen (Serial Presence Detect) er programmeret korrekt som beskrevet i JEDEC-standarden.