Sådan håndterer appen Fotos og iCloud-fotos RAW-billeder

Læs mere om, hvordan du arbejder med RAW-billeder via iCloud-fotos og Fotos til macOS.

iCloud-fotos holder dine fotos og videoer opdaterede på din iPhone, iPad, iPod touch og Mac-computer. Hvis dit fotobibliotek indeholder billeder i RAW-format, kan du åbne og redigere dem på Mac-computeren eller din iPad.

Om RAW-arkiver på din Mac-computer

Om RAW-arkiver kan åbnes og redigeres på Mac-computeren, afhænger af følgende:

• Hvis Download originaler til denne Mac er slået til i Fotos (Fotos > Indstillinger > iCloud > Download originaler til denne Mac), findes RAW-arkiverne altid i Fotos på Mac-computeren.

• Hvis muligheden Optimer Mac-lagring er slået til, opbevares RAW-arkiverne i iCloud-fotos. Appen Fotos sparer plads på Mac-computerens harddisk ved at vise optimerede JPEG-versioner af RAW-billederne. Hvis du redigerer et optimeret billede på Mac-computeren, downloader Fotos RAW-arkivet for det pågældende billede.

• Når Fotos downloader et RAW-billede fra iCloud-fotos, oprettes der et nyt JPEG-arkiv i fuld størrelse til optimal visning på Mac-computeren. Det erstatter ikke RAW-arkivet og det integrerede JPEG-arkiv, der allerede findes i iCloud. Det integrerede JPEG-arkiv vises på iOS-enheder.

• RAW-arkiver, der arkiveres uden for biblioteket i appen Fotos (f.eks. i mappen Billeder) findes også på din Mac-computer, men de arkiveres ikke i iCloud og holdes dermed ikke opdateret i appen Fotos på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Om RAW-arkiver, der importeres til iPad med Camera Connection Kit

Hvis du importerer RAW-billeder på en iPad med Camera Connection Kit, skal du slå Download originaler til eller redigere billederne på din Mac-computer, så arkiverne er tilgængelige på din Mac-computer i iCloud-fotos.