Sådan behandles RAW-billeder i iCloud-fotobibliotek og Fotos

Læs mere om, hvordan du arbejder med RAW-billeder via iCloud-fotobibliotek og Fotos til macOS.

iCloud-fotobibliotek holder dine billeder og videoer opdaterede på din iPhone, iPad, iPod touch og Mac-computer. Hvis dit fotobibliotek indeholder billeder i RAW-format, kan du åbne og redigere dem på Mac-computeren.

Om RAW-arkiver på din Mac-computer

Om RAW-arkiver kan åbnes og redigeres på Mac-computeren, afhænger af følgende:

• Hvis Hent originaler til denne Mac er slået til i Fotos (Fotos > Indstillinger > iCloud > Hent originaler til denne Mac), findes RAW-arkiverne altid i Fotos på Mac-computeren.
  • Hvis muligheden Optimer Mac-lagring er slået til, opbevares RAW-arkiverne i iCloud-fotobibliotek. Fotos sparer plads på Mac-computerens harddisk ved at vise optimerede JPEG-versioner af RAW-billederne. Hvis du redigerer et optimeret billede på Mac-computeren, downloader Fotos RAW-arkivet for det pågældende billede.
  • Når Fotos downloader et RAW-billede fra iCloud-fotobibliotek, oprettes der et nyt JPEG-arkiv i fuld størrelse til optimal visning på Mac-computeren. Det erstatter ikke RAW-arkivet og det integrerede JPEG-arkiv, der allerede findes i iCloud. Det integrerede JPEG-arkiv vises på iOS-enheder.
  • RAW-arkiver, der arkiveres uden for biblioteket i appen Fotos (f.eks. i mappen Billeder) findes også på din Mac-computer, men de arkiveres ikke i iCloud og holdes dermed ikke opdateret i appen Fotos på din iPhone, iPad eller iPod touch.

RAW-arkiver, der importeres til iPad med Camera Connection Kit

Hvis du importerer RAW-billeder på en iPad med Camera Connection Kit, skal du slå Hent originaler til eller redigere billederne på din Mac-computer, så arkiverne er tilgængelige på din Mac-computer i iCloud-fotobibliotek.

Når du arbejder med RAW-billeder på en iPad, viser iPad'en den integrerede JPEG-miniature af det billede, der er taget af kameraet – du får ikke vist det aktuelle RAW-arkiv.