Brug dit eget Apple-id til Familiedeling

Når du indstiller Familiedeling, skal du sørge for, at alle bruger deres eget Apple-id.

Fem profilfotos, der viser Parker-familien, herunder Derek Parker som organisator, Emily Parker som forælder/værge, Meg Parker, 15 år, Jimmy Parker, 12 år, og Olivia Parker, 8 år, og de relevante iCloud-e-mailadresser

Dit Apple-id er den konto, du bruger til alle Apple-tjenester, herunder Familiedeling. Alle personer i familien skal tilmeldes Familiedeling med deres eget Apple-id. På denne måde kan familien dele køb, et Apple Music-familieabonnement, iCloud-lagringsplads, billeder og meget mere uden at dele personlige oplysninger som e-mail, sms'er og adgangskoder. Hvis et medlem af familien ikke allerede har et Apple-id, kan vedkommende oprette et. Du kan også oprette et Apple-id for et barn, hvis barnet ikke er gammelt nok til selv at oprette et.

Bekræft det Apple-id, der bruges til køb

Når du har indstillet Familiedeling eller er blevet tilmeldt, skal du tjekke det Apple-id, du bruger til køb i iTunes Store, Books Store og App Store. I de fleste tilfælde er det det samme Apple-id, som du bruger alle andre steder. Hvis du bruger et andet Apple-id til køb, kan du vælge, at køb med dette Apple-id automatisk skal deles med familien.

Når du har indstillet Familiedeling, kan din konto se ud som vist nedenfor. Hvis du går ind for at kontrollere dit barns konto, bør barnets Apple-id blive vist i stedet for dit.

Kontroller dit Apple-id i iCloud

På iPhone: Tryk på Indstillinger > [dit navn]. Hvis du bruger iOS 10.2 eller tidligere, skal du trykke på Indstillinger > iCloud.

Skærmen Apple-id i Indstillinger på iPhone

På din Mac skal du vælge Apple-menuen > Systemindstillinger og derefter klikke på iCloud.

Kontroller det Apple-id, du bruger til at dele køb og musik

På iPhone: Tryk på Indstillinger > [dit navn] > Familiedeling. Hvis du bruger iOS 10.2 eller tidligere, skal du trykke på Indstillinger > iCloud > Familie og derefter trykke på dit navn.

Skærmen Apple-id på iPhone, der viser køb og musik

På din Mac skal du vælge Apple-menuen > Systemindstillinger og derefter klikke på iCloud. Klik på Administrer familie, og tryk derefter på dit navn.

Kontroller dit Apple-id i iTunes

På din iPhone skal du trykke på Indstillinger > [dit navn] > iTunes & App Store. Hvis du bruger iOS 10.2 eller tidligere, skal du trykke på Indstillinger > iTunes & App Store.

Skærmen iTunes & App Store på iPhone

På din Mac skal du åbne iTunes og klikke på Konto > Vis min konto på menulinjen.

Dette er normalt det Apple-id, du bruger til at dele køb i Familiedeling.

Undgå at dele et Apple-id

Hvis du deler et Apple-id med et familiemedlem til køb i iTunes Store og App Store, behandler visse tjenester dig og det andet familiemedlem som den samme person. Du kan blandt andet opleve følgende problemer:

• Apple Music-familieabonnement: I stedet for at få dit eget abonnement med dit eget bibliotek deler du bibliotek og anbefalinger med det andet familiemedlem.
  • Køb i iTunes, Apple Books og App Store: Hvis Familiedeling på et tidspunkt ophæves, beholder ejeren af det delte Apple-id alle køb. Du kan miste adgangen til alt på kontoen, f.eks. køb, som du har anmodet om.
  • Apple Podcasts, Apple Books og iTunes U: Podcastepisoder, bogmærker og iTunes U-kurser synkroniseres muligvis efter det andet familiemedlems ønsker, eller måske slettes disse data ved et uheld.

Hvis du vil se det Apple-id, familiemedlemmet bruger til at dele, skal du trykke på Indstillinger > [dit navn] > Familiedeling og derefter trykke på personens navn. Hvis du bruger iOS 10.2 eller tidligere, skal du trykke på Indstillinger > iCloud > Familie. Sørg for, at ingen andre bruger dit Apple-id til at dele indhold.