Få en bekræftelseskode og log ind med tofaktorgodkendelse

Med tofaktorgodkendelse skal du bruge en bekræftelseskode til at logge ind med dit Apple-id på en ny enhed eller i en ny browser.

Når du logger ind med dit Apple-id på en ny enhed eller i en ny browser, skal du bekræfte din identitet med en adgangskode og en sekscifret bekræftelseskode. Du kan få tilsendt en bekræftelseskode på flere måder. Du kan bruge den kode, der vises på din godkendte enhed, du kan få en kode via sms eller telefonopkald, eller du kan generere en kode på din godkendte enhed.

Hvis du bruger iOS 11.3 eller en nyere version på din iPhone, er det muligvis ikke nødvendigt at indtaste en bekræftelseskode. I nogle tilfælde verificeres dit godkendte telefonnummer automatisk i baggrunden på din iPhone. Det er én ting mindre, du skal tænke på, og din konto er stadig beskyttet med tofaktorgodkendelse.

Brug den kode, der vises på din godkendte enhed

Hvis du har en godkendt enhed med iOS 9 eller nyere, OS X El Capitan eller nyere, iPadOS 13 eller nyere eller watchOS 6 eller nyere, vises bekræftelseskoden automatisk på dine godkendte enheder.

1. Log ind med dit Apple-id og din adgangskode på en ny enhed eller i en ny browser.
  2. Se efter en log ind-notifikation på en af dine godkendte enheder.
    Kort, hvor Buffalo, NY er markeret. Billedteksten indikerer, at et Apple-id bliver brugt til at logge ind på en iPhone i nærheden af Buffalo.
  3. Tryk på Tillad for at få en bekræftelseskode.
  4. Indtast bekræftelseskoden på den anden enhed for at afslutte log ind-processen.

Få en kode via sms eller telefonopkald

Hvis du ikke har en godkendt enhed ved hånden, kan bekræftelseskoden sendes til dit godkendte telefonnummer som en sms eller i et telefonopkald.

1. Klik på "Fik du ikke en bekræftelseskode?" på log ind-skærmen.
  2. Vælg at få koden sendt til dit godkendte telefonnummer.
  3. Du får en sms eller et telefonopkald med bekræftelseskoden fra Apple. Denne sms kan indeholde en ekstra linje til validering af domæne. Denne linje indeholder @-symbolet, webstedets navn og din kode (f.eks.: @icloud.com #123456 %apple.com).
    Modtag en sms med din bekræftelseskode og en linje til validering af domæne
  4. Indtast koden på den anden enhed for at afslutte log ind-processen.

Få en kode via Indstillinger på din godkendte enhed

Hvis du ikke automatisk kan modtage en kode på dine godkendte enheder, kan du få koden via Indstillinger – også selvom enheden er offline.

Fra din iPhone, iPad eller iPod touch

Hvis din enhed er online:

1. Gå til Indstillinger > [dit navn].
  2. Tryk på Adgangskode og sikkerhed > Få bekræftelseskode.
    iPhone-skærm med visning af, hvordan du får en bekræftelseskode fra Indstillinger.

Hvis din enhed er offline:

1. Gå til Indstillinger > [dit navn].
  2. Tryk på Adgangskode og sikkerhed.
  3. Der vises en besked med teksten "Kontooplysninger ikke tilgængelige". Tryk på Få bekræftelseskode.

På Mac

1. Gå til Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Apple-id.
  2. Klik på Adgangskode og sikkerhed > Få bekræftelseskode.
    Sådan får du en bekræftelseskode på en Mac fra Systemindstillinger.

Hvis du stadig ikke kan logge ind

Hvis du ikke kan logge ind, nulstille adgangskoden eller modtage bekræftelseskoder, kan du anmode om kontogendannelse for at få adgang til kontoen igen. Kontogendannelsen kan tage et par dage eller mere afhængigt af de specifikke kontooplysninger, som du kan angive for at bekræfte din identitet.