Brug to Mac-apps side om side med Split View

Med Split View kan du fylde din Mac-skærm med to apps uden manuelt at flytte eller tilpasse størrelsen på vinduerne.

Billede, der viser to vinduer side om side

Brug Split View

Følg de relevante trin, afhængigt af hvilken version af macOS du bruger.

macOS Catalina eller en nyere version

1. Hold din markør over fuldskærmsknappen  i øverste venstre hjørne af vinduet. Du kan også klikke og holde nede på knappen.
  2. Vælg "Vis vindue til venstre på skærmen" eller "Vis vindue til højre på skærmen" i menuen. Vinduet udfylder derefter den pågældende side af skærmen.
    Et Keynote-dokument, der viser den menu, der vises, når markøren holdes over fuldskærmsknappen
  3. Klik derefter på et vindue i den anden side af skærmen for at begynde at bruge begge vinduer side om side.

macOS Mojave, High Sierra, Sierra eller El Capitan

1. Klik og hold nede på fuldskærmsknappen   i øverste venstre hjørne af vinduet.
  2. Mens du holder knappen nede, bliver vinduet mindre, og du kan trække det til venstre eller højre side af skærmen.
  3. Slip knappen, og klik derefter på et vindue i den anden side af skærmen for at begynde at bruge begge vinduer side om side.

Hvis du ikke kan skifte til Split View

• I macOS Ventura eller en nyere version skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger, klikke på Skrivebord & Dock i indholdsoversigten og derefter rulle ned til højre og sørge for, at "Skærme har separate Spaces" er slået til.
  • I tidligere versioner af macOS skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger, klikke på Mission Control og derefter sørge for, at "Skærme har separate Spaces" er valgt.

Arbejd i Split View

I Split View kan du bruge begge apps side om side uden at blive distraheret af andre apps.

• Du kan vælge det vindue, du vil arbejde i, ved at klikke i vinduet.
  • Menulinjen vises, hvis du flytter markøren til toppen af skærmen.
  • Vinduernes placering kan byttes om ved at trække et vindue over i den anden side.
  • Vinduernes bredde kan justeres ved at trække i den lodrette linje mellem vinduerne.
  • Du kan skifte til andre apps eller skrivebordet med Mission Control eller bruge en Multi-Touch-bevægelse, f.eks. skubbe til venstre eller højre med fire fingre på pegefeltet.

Afslut Split View

1. Flyt markøren op øverst i skærmen for at få vist vinduesknapperne.
  2. Klik på fuldskærmsknappen  i et af vinduerne. Dette vindue afslutter Split View.
  3. Det andet vindue skifter til fuldskærmsvisning. Du kan skifte til fuldskærmsvinduet ved hjælp af Mission Control eller bruge en Multi-Touch-bevægelse, f.eks. skubbe til venstre eller højre med fire fingre på pegefeltet.