Brug af to Mac-apps side om side med Split View

Med Split View kan du fylde din Mac-skærm med to programmer uden manuelt at flytte eller tilpasse størrelsen på vinduer.

Sådan bruger du Split View

Split View kræver OS X El Capitan eller nyere, og fremgangsmåden kan variere lidt afhængigt af, hvilken version af macOS du bruger. Hvis denne fremgangsmåde ikke virker, skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger, klikke på Mission Control og sørge for, at "Skærme har separate Spaces" er valgt.

macOS Catalina

1. Hold din markør over fuldskærmsknappen   i øverste venstre hjørne af vinduet. Eller klik på og hold knappen nede.
  2. Vælg "Vis vindue til venstre på skærmen" eller "Vis vindue til højre på skærmen" i menuen. Vinduet udfylder derefter den side af skærmen.
  3. Klik på et vindue på den anden side af skærmen for at begynde at bruge begge vinduer side om side.

Andre versioner af macOS

1. Klik på og hold fuldskærmsknappen  i øverste venstre hjørne af vinduet nede.
  2. Mens du holder knappen nede, bliver vinduet mindre, og du kan trække det til venstre eller højre side af skærmen.
  3. Slip knappen, og klik derefter på et vindue på den anden side af skærmen for at begynde at bruge begge vinduer side om side.

Sådan arbejder du med Split View

I Split View kan du bruge begge apps side om side uden at blive distraheret af andre apps.

• Du kan vælge det vindue, du vil arbejde i, ved at klikke i vinduet.
  • Menulinjen vises, hvis du flytter markøren til toppen af skærmen.
  • Vinduernes placering kan byttes om ved at trække et vindue over i den anden side.
  • Vindernes bredde kan justeres ved at trække i den lodrette linje mellem vinduerne.
  • Du kan skifte til andre apps eller skrivebordet med Mission Control eller bruge en Multi-Touch-bevægelse, f.eks. skubbe til venstre eller højre med fire fingre på pegefeltet.

Sådan afslutter du Split View

1. Flyt markøren op øverst i skærmen for at få vist vinduesknapperne.
  2. Klik på fuldskærmsknappen   i et af vinduerne. Dette vindue afslutter Split View.
  3. Det andet vindue skifter til fuldskærmsvisning. Du kan skifte til fuldskærm ved hjælp af Mission Control eller bruge en Multi-Touch-bevægelse, f.eks. skubbe til venstre eller højre med fire fingre på pegefeltet.