Brug af to Mac-apps side om side med Split View

Med funktionen Split View i OS X El Capitan eller en nyere version kan du udfylde Mac-skærmen med to apps uden at skulle tilpasse vinduernes størrelse manuelt.

Sådan bruger du Split View

1. Hold fuldskærmsknappen  i øverste venstre hjørne af vinduet nede.
  2. Mens du holder knappen nede, bliver vinduet mindre, og du kan trække det til venstre eller højre side af skærmen.
  3. Slip knappen, og klik på et andet vindue for at bruge begge vinduer side om side.

Hvis der allerede er et vindue åbent i fuldskærmsvisning, kan du også få det vist ved siden af et andet vindue. Åbn Mission Control, og træk et vindue hen på miniaturen af fuldskærmsvinduet øverst i skærmbilledet.

Apps, der skal bruge mere skærmplads til Split View, kan vise en meddelelse om, at de ikke er tilgængelige i fuldskærmstilstand. Du kan bruge en højere opløsning på skærmen for at give apps mere skærmplads. Apps, der ikke understøtter Split View, viser en zoomknap   i stedet for fuldskærmsknappen

Hvis Split View ikke åbnes, når du holder fuldskærmsknappen nede, skal du åbne Apple-menuen > Systemindstillinger og klikke på Mission Control. Sørg for, at "Skærme har separate områder" er markeret.

Sådan arbejder du med Split View

I Split View kan du bruge begge apps side om side uden at blive distraheret af andre apps.

• Du kan vælge det vindue, du vil arbejde i, ved at klikke i vinduet.
  • Menulinjen vises, hvis du flytter markøren til toppen af skærmen.
  • Vinduernes placering kan byttes om ved at trække et vindue over i den anden side.
  • Vindernes bredde kan justeres ved at trække i den lodrette linje mellem vinduerne.
  • Du kan skifte til andre apps eller skrivebordet med Mission Control eller bruge en Multi-Touch-bevægelse, f.eks. skubbe til venstre eller højre med fire fingre på pegefeltet.

Sådan afslutter du Split View

1. Flyt markøren op øverst i skærmen, så vinduesknapperne vises, og klik så på fuldskærmsknappen  .
  2. Det andet vindue fortsætter i fuldskærmsvisning. Du kan skifte til det med Mission Control eller bruge en Multi-Touch-bevægelse, f.eks. skubbe til venstre eller højre med fire fingre på pegefeltet.