Brug to Mac-apps side om side med Split View

Med Split View kan du fylde din Mac-skærm med to apps uden manuelt at flytte eller tilpasse størrelsen på vinduerne.

Brug Split View

Hvis du bruger macOS Catalina eller en nyere version:

1. Hold din markør over fuldskærmsknappen  i øverste venstre hjørne af vinduet. Du kan også klikke og holde nede på knappen.
  2. Vælg "Vis vindue til venstre på skærmen" eller "Vis vindue til højre på skærmen" i menuen. Vinduet udfylder derefter den pågældende side af skærmen.
  3. Klik derefter på et vindue i den anden side af skærmen for at begynde at bruge begge vinduer side om side.

Hvis du bruger macOS Mojave, High Sierra, Sierra eller El Capitan:

1. Klik og hold nede på fuldskærmsknappen   i øverste venstre hjørne af vinduet.
  2. Mens du holder knappen nede, bliver vinduet mindre, og du kan trække det til venstre eller højre side af skærmen.
  3. Slip knappen, og klik derefter på et vindue i den anden side af skærmen for at begynde at bruge begge vinduer side om side.

Hvis du ikke kan skifte til Split View

Hvis Split View ikke virker, skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger, klikke på Mission Control og sørge for, at "Skærme har separate Spaces" er valgt.

Arbejd i Split View

I Split View kan du bruge begge apps side om side uden at blive distraheret af andre apps.

• Du kan vælge det vindue, du vil arbejde i, ved at klikke i vinduet.
  • Menulinjen vises, hvis du flytter markøren til toppen af skærmen.
  • Vinduernes placering kan byttes om ved at trække et vindue over i den anden side.
  • Vinduernes bredde kan justeres ved at trække i den lodrette linje mellem vinduerne.
  • Du kan skifte til andre apps eller skrivebordet med Mission Control eller bruge en Multi-Touch-bevægelse, f.eks. skubbe til venstre eller højre med fire fingre på pegefeltet.

Afslut Split View

1. Flyt markøren op øverst i skærmen for at få vist vinduesknapperne.
  2. Klik på fuldskærmsknappen  i et af vinduerne. Dette vindue afslutter Split View.
  3. Det andet vindue skifter til fuldskærmsvisning. Du kan skifte til fuldskærmsvinduet ved hjælp af Mission Control eller bruge en Multi-Touch-bevægelse, f.eks. skubbe til venstre eller højre med fire fingre på pegefeltet.