Sikkerhedsindholdet i iOS 8.4

Dette dokument indeholder en beskrivelse af sikkerhedsindholdet i iOS 8.4.

Af hensyn til vores kunders sikkerhed omtaler eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en fuldstændig undersøgelse har fundet sted, og de relevante programrettelser eller versioner er tilgængelige. Hvis du vil læse mere om Apple-produktsikkerhed, kan du gå ind på webstedet Apple-produktsikkerhed.

Yderligere oplysninger om PGP-nøglen til Apple-produktsikkerhed kan ses i artiklen Sådan bruges PGP-nøglen til Apple-produktsikkerhed.

Hvor det er muligt, anvendes der CVE-id'er til at henvise til yderligere oplysninger om sikkerhedsproblemer.

Du kan læse om andre sikkerhedsopdateringer i artiklen Apple-sikkerhedsopdateringer.

iOS 8.4

• Application Store

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: En skadelig app til universelle klargøringsbeskrivelser kan forhindre apps i at åbne

Beskrivelse: Der opstod et problem med installeringslogikken for apps til universelle klargøringsbeskrivelser, som medførte en kollision med eksisterende pakke-id'er. Problemet er løst ved forbedret kontrol af kollision.

CVE-id

CVE-2015-3722: Zhaofeng Chen, Hui Xue og Tao Wei fra FireEye, Inc.
  • Politik for certifikatgodkendelse

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: En hacker med en privilegeret netværksposition kan opfange netværkstrafik

Beskrivelse: Der blev udstedt et midlertidigt certifikat af certifikatmyndigheden CNNIC ved en fejl. Problemet er løst ved at tilføje en mekanisme udelukkende til godkendelse af et undersæt af certifikater, som blev udstedt inden det forkerte certifikat. Her kan du læse mere om sikkerhedslisten for delvis godkendelse.

• Politik for certifikatgodkendelse

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Opdatering af politikken for certifikatgodkendelse

Beskrivelse: Politikken for certifikatgodkendelse blev opdateret. Du kan se den komplette liste med certifikater i iOS Trust Store.

• CFNetwork HTTPAuthentication

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder Effekt: Åbning af en skadelig URL-adresse kan medføre vilkårlig kørsel af kode

Beskrivelse: Der opstod et problem med beskadiget hukommelse ved behandling af visse URL-legitimationsoplysninger. Problemet er løst ved forbedret behandling af hukommelsen.

CVE-id

CVE-2015-3684: Apple

• CoreGraphics

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Åbning af et skadeligt PDF-arkiv kan medføre pludselig programlukning eller muliggøre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der opstod flere problemer med beskadiget hukommelse ved behandling af ICC-beskrivelser. Problemerne er løst ved forbedret hukommelsesstyring.

CVE-id

CVE-2015-3723: chaithanya (SegFault), der arbejder for HP's Zero Day Initiative

CVE-2015-3724: WanderingGlitch fra HP's Zero Day Initiative

• CoreText

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Behandling af et skadeligt tekstarkiv kan medføre pludselig programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var flere problemer med beskadiget hukommelse ved behandling af tekstarkiver. Problemerne er løst ved forbedret kontrol af grænser.

CVE-id

CVE-2015-1157

CVE-2015-3685: Apple

CVE-2015-3686: John Villamil (@day6reak), Yahoo Pentest Team

CVE-2015-3687: John Villamil (@day6reak), Yahoo Pentest Team

CVE-2015-3688: John Villamil (@day6reak), Yahoo Pentest Team

CVE-2015-3689: Apple

• coreTLS

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: En hacker med en privilegeret netværksposition kan opfange SSL/TLS-forbindelser

Beskrivelse: coreTLS accepterede korte, kortvarige DH-nøgler (Diffie-Hellman), som bruges i kortvarige DH-chiffer-suiter med eksportstyrke. Problemet, der også kaldes Logjam, gjorde det muligt for en hacker med en priviligeret netværksposition at nedgradere sikkerheden til 512-bit DH, hvis serveren understøttede en kortvarig DH-chiffer-suite med eksportstyrke. Problemet er løst ved at øge standardminimumgrænsen for kortvarige DH-nøgler til 768 bit.

CVE-id

CVE-2015-4000: weakdh-teamet fra weakdh.org, Hanno Boeck

• DiskImages

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis aflæse opsætningen af kernehukommelsen

Beskrivelse: Der opstod et problem med afsløring af oplysninger ved behandling af diskbilleder. Problemet er løst ved forbedret hukommelsesstyring.

CVE-id

CVE-2015-3690: Peter Rutenbar, der arbejder for HP's Zero Day Initiative

• FontParser

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Behandling af et skadeligt skriftarkiv kan medføre pludselig programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var flere problemer med beskadiget hukommelse ved behandling af skriftarkiver. Problemerne er løst ved forbedret godkendelse af input.

CVE-id

CVE-2015-3694: John Villamil (@day6reak), Yahoo Pentest Team

CVE-2015-3719: John Villamil (@day6reak), Yahoo Pentest Team

• ImageIO

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Behandling af et skadeligt .tiff-arkiv kan medføre pludselig programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der opstod et problem med beskadiget hukommelse ved behandling af .tiff-arkiver. Problemet er løst ved forbedret kontrol af grænser.

CVE-id

CVE-2015-3703: Apple

• ImageIO

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Der er flere sikkerhedsrisici i libtiff, hvoraf de alvorligste kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der findes flere sikkerhedsrisici i libtiff inden version 4.0.4. Problemet er løst ved at opdatere libtiff til version 4.0.4.

CVE-id

CVE-2014-8127

CVE-2014-8128

CVE-2014-8129

CVE-2014-8130

• Kernel

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis aflæse opsætningen af kernehukommelsen

Beskrivelse: Der opstod et problem med hukommelsesstyring ved behandling af HFS-parametre, som kunne have medført afsløring af kernehukommelsens opsætning. Problemet er løst ved forbedret hukommelsesstyring.

CVE-id

CVE-2015-3721: Ian Beer fra Google Project Zero
  • Mail

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: En skadelig e-mail kan erstatte beskedens indhold med en vilkårlig webside, når beskeden vises

Beskrivelse: Der opstod et problem med understøttelse af HTML-baseret e-mail, der gjorde det muligt at opdatere indholdet i en besked med en vilkårlig webside. Problemet er løst ved begrænset understøttelse af HTML-indhold.

CVE-id

CVE-2015-3710: Aaron Sigel fra vtty.com, Jan Souček
  • MobileInstallation

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: En skadelig app til universelle klargøringsbeskrivelser kan forhindre en Watch-app i at åbne

Beskrivelse: Der opstod et problem med installeringslogikken for apps til universelle klargøringsbeskrivelser på Watch, som medførte en kollision med eksisterende pakke-id'er. Problemet er løst ved forbedret kontrol af kollision.

CVE-id

CVE-2015-3725: Zhaofeng Chen, Hui Xue og Tao Wei fra FireEye, Inc.

• Safari

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Indlæsning af et skadeligt websted kan udgøre en risiko for brugeroplysningerne i arkivsystemet

Beskrivelse: Der opstod et problem med statusadministration i Safari, som gjorde det muligt for startpunkter uden rettigheder at få adgang til indholdet i arkivsystemet. Problemet er løst ved at forbedre state management.

CVE-id

CVE-2015-1155: Joe Vennix fra Rapid7 Inc., der arbejder for HP's Zero Day Initiative

• Safari

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Et besøg på et skadeligt websted kan medføre overtagelse af konti

Beskrivelse: Der opstod et problem, hvor Safari bevarede startpunktsanmodningsheaderen til cross-origin-omdirigeringer, så det var muligt for skadelige websteder at omgå CSRF-beskyttelse. Problemet er løst ved forbedret behandling af omdirigeringer.

CVE-id

CVE-2015-3658: Brad Hill fra Facebook
  • Sikkerhed

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: En hacker kan forårsage pludselig programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der opstod et problem med heltalsoverløb i sikkerheds-frameworkskoden til parsing af S/MIME-e-mail og visse andre signerede eller krypterede objekter. Problemet er løst ved forbedret godkendelseskontrol.

CVE-id

CVE-2013-1741

• SQLite

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: En hacker kan forårsage pludselig programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var flere bufferoverløb i SQLites implementering af printf. Problemerne er løst ved forbedret kontrol af grænser.

CVE-id

CVE-2015-3717: Peter Rutenbar, som arbejder for HP's Zero Day Initiative

• SQLite

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: En skadelig SQL-kommando kan tillade pludselig programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et API-problem i SQLite-funktionen. Problemet er løst ved forbedrede begrænsninger.

CVE-id

CVE-2015-7036: Peter Rutenbar, der arbejder for HP's Zero Day Initiative

• Telefoni

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Skadelige SIM-kort kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der opstod flere problemer med godkendelse af input ved parsing af SIM/UIM-data. Problemerne er løst ved forbedret godkendelse af data.

CVE-id

CVE-2015-3726: Matt Spisak fra Endgame

• WebKit

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Indlæsning af et skadeligt websted ved klik på en henvisning kan medføre manipulation med brugergrænsefladen

Beskrivelse: Der opstod et problem med behandling af attributten rel i ankerelementer. Målobjekter kunne opnå uautoriseret adgang til linkobjekter. Problemet er løst ved forbedret godkendelse af linktypeoverholdelse.

CVE-id

CVE-2015-1156: Zachary Durber fra Moodle
  • WebKit

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Et besøg på et skadeligt websted kan medføre pludselig programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var flere problemer med beskadiget hukommelse i WebKit. Problemerne er løst ved forbedret hukommelsesstyring.

CVE-id

CVE-2015-1152: Apple

CVE-2015-1153: Apple

• WebKit

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Et besøg på et skadeligt websted kan medføre pludselig programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der opstod et problem med utilstrækkelig sammenligning i SQLite-authorizer, som gjorde det muligt at aktivere vilkårlige SQL-funktioner. Problemet er løst ved forbedret godkendelseskontrol.

CVE-id

CVE-2015-3659: Peter Rutenbar, der arbejder sammen med HP's Zero Day Initiative

• WebKit

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: Et skadeligt websted kan få adgang til WebSQL-databaserne for andre websteder

Beskrivelse: Der opstod et problem med godkendelseskontrol ved omdøbning af WebSQL-tabeller, som kunne give et skadeligt websted adgang til databaser, der tilhører andre websteder. Problemet er løst ved forbedret godkendelseskontrol.

CVE-id

CVE-2015-3727: Peter Rutenbar, der arbejder for HP's Zero Day Initiative

• Wi-Fi-forbindelser

Fås til: iPhone 4s, iPod touch (5. generation) og iPad 2 samt nyere modeller af disse enheder

Effekt: iOS-enheder knyttes muligvis automatisk til ikke-godkendte adgangspunkter med et kendt ESSID og en nedgraderet sikkerhedstype

Beskrivelse: Der opstod et problem med utilstrækkelig sammenligning i WiFi-managers vurdering af reklamer på kendte adgangspunkter. Problemet er løst ved forbedret match af sikkerhedsparametre

CVE-id

CVE-2015-3728: Brian W. Gray fra Carnegie Mellon University, Craig Young fra TripWire

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.