Om sikkerhedsindholdet i Mac EFI-sikkerhedsopdatering 2015-001

I dette dokument beskrives sikkerhedsindholdet i Mac EFI-sikkerhedsopdatering 2015-001.

Af hensyn til vores kunders sikkerhed omtaler eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en fuldstændig undersøgelse har fundet sted, og de relevante programrettelser eller versioner er tilgængelige. Hvis du vil læse mere om Apple-produktsikkerhed, kan du gå ind på webstedet Apple-produktsikkerhed.

Yderligere oplysninger om PGP-nøglen til Apple-produktsikkerhed kan ses i artiklen Sådan bruges PGP-nøglen til Apple-produktsikkerhed.

Hvor det er muligt, anvendes der CVE-id'er til at henvise til yderligere oplysninger om sikkerhedsproblemer.

Du kan finde oplysninger om andre sikkerhedsopdateringer i artiklen Apple-sikkerhedsopdateringer.

Mac EFI – Sikkerhedsopdatering 2015-001

• EFI

Fås til: OS X Mountain Lion v10.8.5 og OS X Mavericks v10.9.5

Effekt: En skadelig app med rodrettigheder kan muligvis ændre EFI-flashhukommelse

Beskrivelse: Der opstod et problem med utilstrækkelig låsning med EFI-flash ved genoptagelse fra vågeblus. Problemet er løst ved forbedret låsning.

CVE-id

CVE-2015-3692: Trammell Hudson fra Two Sigma Investments, Xeno Kovah og Corey Kallenberg fra LegbaCore LLC, Pedro Vilaça

• EFI

Fås til: OS X Mountain Lion v10.8.5 og OS X Mavericks v10.9.5

Effekt: Et skadeligt program kan beskadige hukommelse med henblik på at sikre øgede rettigheder

Beskrivelse: Der opstod en forstyrrelsesfejl, også kaldet en "rowhammer", i forbindelse med DDR3 RAM, som kunne have ført til beskadigelse af hukommelse. Problemet blev begrænset ved at øge hukommelsesopdateringshastighederne.

CVE-id

CVE-2015-3693: Mark Seaborn og Thomas Dullien fra Google, som arbejder på oprindelig forskning af Yoongu Kim m.fl. (2014)

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.