Om sikkerhedsindholdet i Mac EFI-sikkerhedsopdatering 2015-001

I dette dokument beskrives sikkerhedsindholdet i Mac EFI-sikkerhedsopdatering 2015-001.

Af hensyn til vores kunders sikkerhed omtaler eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en fuldstændig undersøgelse har fundet sted, og de relevante programrettelser eller versioner er tilgængelige. Hvis du vil læse mere om Apple-produktsikkerhed, kan du gå ind på webstedet Apple-produktsikkerhed.

Yderligere oplysninger om PGP-nøglen til Apple-produktsikkerhed kan ses i artiklen Sådan bruges PGP-nøglen til Apple-produktsikkerhed.

Hvor det er muligt, anvendes der CVE-id'er til at henvise til yderligere oplysninger om sikkerhedsproblemer.

Du kan finde oplysninger om andre sikkerhedsopdateringer i artiklen Apple-sikkerhedsopdateringer.

Mac EFI – Sikkerhedsopdatering 2015-001

• EFI

Fås til: OS X Mountain Lion v10.8.5 og OS X Mavericks v10.9.5

Effekt: En skadelig app med rodrettigheder kan muligvis ændre EFI-flashhukommelse

Beskrivelse: Der opstod et problem med utilstrækkelig låsning med EFI-flash ved genoptagelse fra vågeblus. Problemet er løst ved forbedret låsning.

CVE-id

CVE-2015-3692: Trammell Hudson fra Two Sigma Investments, Xeno Kovah og Corey Kallenberg fra LegbaCore LLC, Pedro Vilaça

• EFI

Fås til: OS X Mountain Lion v10.8.5 og OS X Mavericks v10.9.5

Effekt: Et skadeligt program kan beskadige hukommelse med henblik på at sikre øgede rettigheder

Beskrivelse: Der opstod en forstyrrelsesfejl, også kaldet en "rowhammer", i forbindelse med DDR3 RAM, som kunne have ført til beskadigelse af hukommelse. Problemet blev begrænset ved at øge hukommelsesopdateringshastighederne.

CVE-id

CVE-2015-3693: Mark Seaborn og Thomas Dullien fra Google, som arbejder på oprindelig forskning af Yoongu Kim m.fl. (2014)

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.