Tofaktorgodkendelse til Apple-id

Tofaktorgodkendelse er et ekstra sikkerhedslag for dit Apple-id, der er designet til at sikre, at du er den eneste, der kan få adgang til din konto, selv hvis nogen kender din adgangskode.

Sådan virker det

Med tofaktorgodkendelse er der kun adgang til din konto fra de enheder, du har godkendt, f.eks. din iPhone, iPad eller Mac. Når du logger på en ny enhed for første gang, skal du angive to slags oplysninger: din adgangskode og den sekscifrede bekræftelseskode, der automatisk vises på de enheder, du har godkendt. Ved at indtaste koden bekræfter du, at du godkender den nye enhed. Hvis du f.eks. har en iPhone, og du logger på din konto for første gang fra en nyerhvervet Mac-computer, bliver du bedt om at angive din adgangskode og den bekræftelseskode, der automatisk vises på din iPhone.

Idet din adgangskode alene ikke længere er nok til at få adgang til din konto, er tofaktorgodkendelse en væsentlig forbedring af sikkerheden af dit Apple-id og for alle de personlige oplysninger, du har lagret hos Apple.

Når du først er logget på, bliver du ikke bedt om at indtaste en bekræftelseskode på enheden igen, medmindre du logger helt af, sletter indholdet på enheden eller skal ændre adgangskoden af sikkerhedsmæssige årsager. Når du logger på via en browser, kan du vælge at godkende browseren, så du ikke bliver bedt om at indtaste en bekræftelseskode, næste gang du logger på via computeren.

Godkendte enheder

En godkendt enhed er en iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 9 eller en nyere version eller en Mac med OS X El Capitan eller en nyere version, som du allerede er logget på med tofaktorgodkendelse. Det er en enhed, som vi ved er din, og som kan bruges til at bekræfte din identitet ved at vise en bekræftelseskode fra Apple, når du logger på en anden enhed eller browser.

Godkendte telefonnumre

Et godkendt telefonnummer er et nummer, som kan modtage bekræftelseskoder via sms eller automatisk telefonopkald. Du skal bekræfte mindst ét godkendt telefonnummer for at bruge tofaktorgodkendelse.

Det er også en god idé at godkende andre telefonnumre, f.eks. til en telefon i hjemmet eller et nummer til et familiemedlem eller en nær ven. Du kan bruge disse numre, hvis du midlertidigt ikke kan få adgang til dine enheder.

Bekræftelseskoder

En bekræftelseskode er en midlertidig kode, der sendes til en godkendt enhed eller et godkendt telefonnummer, når du logger på en ny enhed eller i en ny browser med dit Apple-id. Du kan også få en kode direkte fra Indstillinger på en godkendt enhed.

En bekræftelseskode er ikke det samme som enhedens adgangskode, som du indtaster for at låse din iPhone, iPad eller iPod touch op.

Indstil tofaktorgodkendelse til dit Apple-id

Tofaktorgodkendelse er tilgængeligt for iCloud- og iTunes-brugere med mindst én enhed, der bruger den nyeste version af iOS eller macOSLæs mere.

Du kan følge disse trin på din iPhone, iPad eller iPod touch for at aktivere tofaktorgodkendelse.

Sådan slår du tofaktorgodkendelse til under Indstillinger

Hvis du har iOS 10.3 eller en nyere version:

1. Gå til Indstillinger > [dit navn] > Adgangskode og sikkerhed.
  2. Tryk på Slå tofaktorgodkendelse til.
  3. Tryk på Fortsæt.

Hvis du har iOS 10.2 eller en tidligere version:

1. Gå til Indstillinger > iCloud.
  2. Tryk på dit Apple-id > Adgangskode og sikkerhed.
  3. Tryk på Slå tofaktorgodkendelse til.
  4. Tryk på Fortsæt.

Du kan blive bedt om at svare på sikkerhedsspørgsmålene til dit Apple-id.

Sådan indtaster og bekræfter du dit godkendte telefonnummer

Indtast det telefonnummer, som du vil modtage bekræftelseskoder på, når du logger ind. Du kan vælge at modtage koderne via sms eller automatisk telefonopkald.

Når du trykker på Næste, sender Apple en bekræftelseskode til det telefonnummer, du har oplyst.

Indtast bekræftelseskoden for at bekræfte dit telefonnummer og aktivere tofaktorgodkendelse.

Følg disse trin på din Mac med OS X El Capitan eller en nyere version:

1. Åbn Apple-menuen () > Systemindstillinger > iCloud > Kontooplysninger.
  2. Klik på Sikkerhed.
  3. Klik på Slå tofaktorgodkendelse til.

Nogle Apple-id'er, der er oprettet i iOS 10.3 eller macOS 10.12.4 eller en nyere version, er som standard beskyttet med tofaktorgodkendelse. Hvis det er tilfældet, vil du kunne se, at tofaktorgodkendelse allerede er slået til.

Hvis du allerede bruger bekræftelse i to trin og gerne vil opdatere til tofaktorgodkendelse, skal du slå bekræftelse i to trin fra og derefter slå tofaktorgodkendelse til.

Hvis du ikke kan bruge tofaktorgodkendelse til din konto, kan du stadig bruge bekræftelse i to trin til at beskytte dine oplysninger.

Det skal du huske, når du bruger tofaktorgodkendelse

Tofaktorgodkendelse forbedrer sikkerheden af dit Apple-id væsentligt. Når du har slået funktionen til, kræver det både adgangskoden og adgang til dine godkendte enheder eller et godkendt telefonnummer for at logge på din konto. For at holde din konto så sikker som muligt og bidrage til at sikre, at du aldrig mister adgangsmuligheden, er der her nogle enkle retningslinjer:

• Husk adgangskoden til dit Apple-id.
  • Brug en adgangskode til alle dine enheder.
  • Sørg for, at et eller flere godkendte telefonnumre er opdaterede.
  • Pas på dine godkendte enheder, så andre ikke får adgang til dem.

Styring af kontoen

Du kan administrere dine godkendte telefonnumre, godkendte enheder og andre kontooplysninger på kontosiden for dit Apple-id.

Sådan opdateres dine godkendte telefonnumre

For at bruge tofaktorgodkendelse skal du have mindst ét godkendt telefonnummer, hvor du kan modtage bekræftelseskoder. Du kan opdatere dine godkendte telefonnumre med disse trin:

1. Gå til kontosiden for dit Apple-id.
  2. Log ind med dit Apple-id.
  3. Gå til afsnittet Sikkerhed, og klik på Rediger.

Hvis du vil tilføje et telefonnummer, skal du klikke på Tilføj et godkendt telefonnummer og indtaste telefonnummeret. Vælg, om nummeret skal bekræftes via sms eller automatisk telefonopkald, og klik på Fortsæt. Hvis du vil fjerne et godkendt telefonnummer, skal du klikke på x-symbolet ud for det telefonnummer, der skal fjernes.

Sådan får du vist og administreret dine godkendte enheder

Du kan se og administrere en liste med godkendte enheder i afsnittet Enheder på kontosiden for dit Apple-id.

1. Gå til kontosiden for dit Apple-id.
  2. Log ind med dit Apple-id.
  3. Gå til afsnittet Enheder.

Enhedslisten viser de enheder, hvor du aktuelt er logget på med dit Apple-id. Marker en enhed for at se modellen, serienummeret og andre nyttige oplysninger, f.eks. om enheden er godkendt og kan bruges til at modtage bekræftelseskoder til dit Apple-id.

Du kan også fjerne en godkendt enhed. Når godkendelse fjernes fra en enhed, kan der ikke længere vises bekræftelseskoder på den, og enhedens adgang til iCloud og andre Apple-tjenester blokeres, indtil du logger på igen med tofaktorgodkendelse. Hvis du har brug for at finde eller slette dataene på din enhed, før du fjerner den fra listen over godkendte enheder, kan du bruge Find min iPhone

Sådan genererer du app-specifikke adgangskoder

Når du bruger tofaktorgodkendelse, skal du bruge en app-specifik adgangskode til at logge på din konto, når du bruger apps og tjenester fra tredjeparter, f.eks. når du bruger apps fra andre udbydere end Apple til e-mail, kontakter eller kalender. Følg disse trin for at oprette en app-specifik adgangskode:

1. Log på kontosiden for dit Apple-id.
  2. Klik på Generer adgangskode under App-specifikke adgangskoder.
  3. Følg trinnene på skærmen.

Når du har oprettet en app-specifik adgangskode, skal du indtaste eller indsætte den i adgangskodefeltet i appen som normalt.

Hjælp og ofte stillede spørgsmål

Har du brug for hjælp? Måske kan du finde svaret på dit spørgsmål nedenfor.

Er det noget andet end Apples nuværende totrinsbekræftelse?

Ja. Tofaktorgodkendelse er integreret i iOS, macOS, tvOS, watchOS og på Apples websteder. Funktionen bruger forskellige metoder til godkendelse af enheder og giver en mere strømlinet brugeroplevelse. Tofaktorgodkendelse er nødvendig for at kunne bruge visse funktioner, der kræver øget sikkerhed.

Den ældre bekræftelse i to trin virker fortsat for de brugere, som allerede er tilmeldt.

Hvad gør jeg, hvis jeg glemmer adgangskoden?

Du kan nulstille eller ændre adgangskoden fra din godkendte enhed ved at følge disse trin.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Indstillinger > [dit navn]. Hvis du bruger iOS 10.2 eller en ældre version, skal du gå til Indstillinger > iCloud > og trykke på dit Apple-id.
  2. Tryk på Adgangskode og sikkerhed.
  3. Tryk på Skift adgangskode.
  4. Skriv en ny adgangskode.

På din Mac:

1. Åbn Apple-menuen > Systemindstillinger, og klik på iCloud.
  2. Vælg Kontooplysninger.
  3. Hvis du bliver bedt om at angive adgangskoden til dit Apple-id, skal du klikke på "Glemt Apple-id eller adgangskode" og følge vejledningen på skærmen. Du kan springe nedenstående trin over.
  4. Klik på Sikkerhed > Nulstil adgangskode. Før du kan nulstille adgangskoden til dit Apple-id, skal du indtaste den adgangskode, som du låser din Mac op med.

Hvad sker der, hvis jeg ikke har adgang til en godkendt enhed eller ikke modtager en bekræftelseskode?

Hvis du logger på uden at have en godkendt enhed ved hånden, som kan vise bekræftelseskoder, kan du i stedet få en kode sendt til et godkendt telefonnummer via sms eller automatisk telefonopkald. Klik på "Fik du ikke en kode?" på loginskærmen, og vælg, at der skal sendes en kode til et godkendt telefonnummer. Du kan også få en kode direkte fra Indstillinger på en godkendt enhed. Her kan du se, hvordan du får en bekræftelseskode.

Hvis du bruger iOS 11.3 eller en nyere version på din iPhone, er det muligvis ikke nødvendigt at indtaste en bekræftelseskode. I nogle tilfælde verificeres dit godkendte telefonnummer automatisk i baggrunden på din iPhone. Det er én ting mindre, du skal tænke på, og din konto er stadig beskyttet med tofaktorgodkendelse.

Hvordan får jeg adgang til min konto igen, hvis jeg ikke kan logge på?

Hvis du ikke kan logge på, nulstille adgangskoden eller modtage bekræftelseskoder, kan du anmode om kontogendannelse for at få adgang til kontoen igen. Kontogendannelse er en automatisk proces, der har til formål at åbne for adgangen til din konto igen så hurtigt som muligt, samtidig med at adgangen til kontoen blokeres for uautoriserede brugere, som foregiver at være dig. Det kan tage et par dage eller mere afhængigt af de konkrete kontooplysninger, der kan bekræfte din identitet.

Skal jeg stadig huske sikkerhedsspørgsmål?

Nej. Med tofaktorgodkendelse behøver du ikke at oprette eller huske sikkerhedsspørgsmål. Din identitet bekræftes udelukkende med din adgangskode og bekræftelseskoder, der sendes til dine enheder og godkendte telefonnumre. Når du tilmelder dig tofaktorgodkendelse, bevarer vi dine gamle sikkerhedsspørgsmål i systemet i to uger i tilfælde af, at du er nødt til at vende tilbage til de tidligere sikkerhedsindstillinger på din konto. Derefter bliver de slettet.

Kan Apple-support hjælpe mig med at få adgang til kontoen igen?

Apple-support kan svare på dine spørgsmål om processen ved kontogendannelse, men kan ikke bekræfte din identitet eller fremskynde processen.

Hvilke systemkrav er der til tofaktorgodkendelse?

Du får den bedste oplevelse, hvis alle enheder, som du bruger dit Apple-id til, opfylder disse systemkrav:

• iPhone, iPad og iPod touch med iOS 9 eller en nyere version
  • Mac med OS X El Capitan og iTunes 12.3 eller en nyere version
  • Apple Watch med watchOS 2 eller en nyere version
  • Apple TV (4. generation) med tvOS
  • Windows-pc med iCloud til Windows 5 og iTunes 12.3.3 eller en nyere version

Kan Apple-id'er, der er oprettet til børn, bruge tofaktorgodkendelse?

Ja. Alle Apple-id'er, der opfylder de grundlæggende systemkrav, kan tilmeldes tofaktorgodkendelse. Læs mere om, hvem der kan bruge tofaktorgodkendelse.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan genkende den placering, der vises i loginmeddelelsen?

Når du godkender på en ny enhed, får du en meddelelse på en af dine godkendte enheder med en cirkaangivelse af din nye enheds placering. Det er en omtrentlig placering ud fra den IP-adresse, enheden aktuelt bruger, og ikke en præcis angivelse af enhedens placering. Den viste placering afhænger af det netværk, den er tilsluttet, og ikke af din fysiske placering.

Hvis du ved, at det er dig, der forsøger at logge på, men ikke kan genkende den viste placering, kan du uden problemer trykke på Tillad og fortsætte med at logge på.

Hvis du derimod oplever, at der vises en meddelelse om, at dit Apple-id anvendes til at logge på en ny enhed, og du ikke selv er ved at logge på, skal du trykke på Tillad ikke for at sikre, at forsøget på at logge på blokeres.

Hvad sker der, hvis jeg bruger tofaktorgodkendelse på en enhed med ældre software?

Hvis du bruger tofaktorgodkendelse på enheder med ældre OS-versioner – f.eks. et Apple TV (2. eller 3. generation) – bliver du muligvis bedt om at føje den sekscifrede bekræftelseskode til slutningen af din adgangskode, når du logger ind. Få din bekræftelseskode fra en godkendt enhed med iOS 9 eller en nyere version eller OS X El Capitan eller en nyere version, eller få den sendt til et godkendt telefonnummer. Indtast derefter adgangskoden efterfulgt af bekræftelseskoden på seks cifre i adgangskodefeltet.

Kan jeg slå tofaktorgodkendelse fra på et senere tidspunkt?

Du kan ikke slå tofaktorgodkendelse fra for visse konti, der er oprettet i iOS 10.3 eller macOS Sierra 10.12.4 eller en nyere version. Hvis du har oprettet et Apple-id i en tidligere version af iOS eller macOS, kan du slå tofaktorgodkendelse fra.

Men husk, at hvis du slår tofaktorgodkendelse fra, er kontoen kun beskyttet af adgangskoden og sikkerhedsspørgsmålene.

Du kan slå tofaktorgodkendelse fra ved at logge på kontosiden for dit Apple-id og klikke på Rediger i afsnittet Sikkerhed. Klik derefter på Slå tofaktorgodkendelse fra. Når du har oprettet nye sikkerhedsspørgsmål og bekræftet din fødselsdato, slås tofaktorgodkendelse fra. Hvis du ikke har mulighed for at slå tofaktorgodkendelse fra på kontosiden for dit Apple-id, kan funktionen ikke slås fra.

Hvis andre har slået tofaktorgodkendelse til for dit Apple-id uden din tilladelse, kan du slå funktionen fra via e-mailen med bekræftelse af tilmelding, som blev sendt til dit Apple-id eller reserveadressen til e-mail. Klik på Slå tofaktorgodkendelse fra nederst i e-mailen for at gendanne de tidligere sikkerhedsindstillinger for dit Apple-id, så du kan få kontrollen over din konto tilbage. Linket er aktivt i to uger efter tilmelding.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.

Udgivelsesdato:Tue Jun 12 17:45:13 GMT 2018