Om Beskyttelse af systemets integritet på din Mac-computer

OS X El Capitan indeholder sikkerhedsteknologi, som beskytter din Mac-computer mod skadelig software.

Beskyttelse af systemets integritet er en sikkerhedsteknologi i OS X El Capitan, som er programmeret til at forhindre potentielt skadelig software i at ændre beskyttede arkiver og mapper på en Mac-computer. Beskyttelse af systemets integritet begrænser "root"-brugerkontoen og de handlinger, som root-brugeren kan udføre i beskyttede dele af Mac-operativsystemet.

Før Beskyttelse af systemets integritet var root-brugerens tilladelser ubegrænsede, så alle systemmapper eller programmer på din Mac-computer kunne åbnes. Softwaren fik adgang på root-niveau, når du indtastede administratornavn og adgangskode for at installere software. På denne måde kunne softwaren ændre eller overskrive ethvert systemarkiv eller program.

Beskyttelse af systemets integritet omfatter beskyttelse af disse dele af systemet:

• /System
  • /usr
  • /bin
  • /sbin
  • Programmer, der er forudinstalleret i OS X

Programmer og installeringsprogrammer fra andre producenter kan fortsat skrive til følgende stier og programmer:

• /Programmer
  • /Bibliotek
  • /usr/local

Beskyttelse af systemets integritet er udviklet til kun at tillade ændringer af disse beskyttede dele, hvis det sker via processer, der er signeret af Apple og har særlig tilladelse til at skrive til systemarkiver, f.eks. softwareopdateringer og installeringsprogrammer fra Apple. Programmer, der downloades fra Mac App Store, kan allerede bruges med Beskyttelse af systemets integritet. Programmer fra andre producenter bliver muligvis tilsidesat, når du opgraderer til OS X El Capitan eller nyere, hvis de er i konflikt med Beskyttelse af systemets integritet.

Beskyttelse af systemets integritet er også med til at forhindre software i at vælge en startdisk. Hvis du vil vælge en startdisk, skal du gå til Apple-menuen, vælge Systemindstillinger og derefter klikke på Startdisk. Eller hold Alternativknappen nede under en genstart, og vælg derefter på listen over startdiske.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.