Sikkerhedsindholdet i watchOS 1.0.1

Dette dokument indeholder en beskrivelse af sikkerhedsindholdet i watchOS 1.0.1.

For at beskytte vores kunder videregiver, drøfter eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en fuldstændig undersøgelse har fundet sted, og der foreligger relevante programrettelser eller versioner. Hvis du vil læse mere om Apple-produktsikkerhed, kan du gå ind på webstedet Apple-produktsikkerhed.

Yderligere oplysninger om PGP-nøglen til Apple-produktsikkerhed kan ses i artiklen Sådan bruges PGP-nøglen til Apple-produktsikkerhed.

Hvor det er muligt, anvendes der CVE-id'er til at henvise til yderligere oplysninger om sikkerhedsproblemer.

Du kan finde oplysninger om andre sikkerhedsopdateringer i artiklen Apple-sikkerhedsopdateringer.

watchOS 1.0.1

• Politik for certifikatgodkendelse

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch og Apple Watch Edition

Effekt: Opdatering af politikken for certifikatgodkendelse

Beskrivelse: Politikken for certifikatgodkendelse blev opdateret. Den komplette liste med certifikater kan ses i artiklen https://support.apple.com/kb/HT204873?viewlocale=da_DK

• FontParser

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch og Apple Watch Edition

Effekt: Behandling af et skadeligt skriftarkiv kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der opstod et problem med beskadiget hukommelse ved behandling af skriftarkiver. Problemet er løst ved forbedret kontrol af grænser.

CVE-id

CVE-2015-1093: Marc Schoenefeld

• Foundation

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch og Apple Watch Edition

Effekt: Et program, der bruger NSXMLParser, kan misbruges til at afsløre oplysninger

Beskrivelse: Der var et problem med XML-eksterne entiteter ved NSXMLParser-behandling af XML. Problemet er løst ved at undlade at indlæse eksterne entiteter på tværs af domæner.

CVE-id

CVE-2015-1092: Ikuya Fukumoto

• IOHIDFamily

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch og Apple Watch Edition

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis aflæse opsætningen af kernehukommelsen

Beskrivelse: Der var et problem i IOHIDFamily, som bevirkede, at der blev videregivet indhold fra kernehukommelsen. Problemet er løst ved forbedret kontrol af grænser.

CVE-id

CVE-2015-1096: Ilja van Sprundel fra IOActive

• IOAcceleratorFamily

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch og Apple Watch Edition

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis aflæse opsætningen af kernehukommelsen

Beskrivelse: Der var et problem i IOAcceleratorFamily, som bevirkede, at der blev videregivet indhold fra kernehukommelsen. Problemet er løst ved at fjerne unødvendig kode.

CVE-id

CVE-2015-1094: Cererdlong fra Alibaba Mobile Security Team

• Kernel

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch og Apple Watch Edition

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis fremkalde DoS-angreb

Beskrivelse: Der var en race-betingelse i kernens setreuid-systemkald. Problemet er løst ved at forbedre state management.

CVE-id

CVE-2015-1099: Mark Mentovai fra Google Inc.

• Kernel

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch og Apple Watch Edition

Effekt: En hacker med en privilegeret netværksposition kan muligvis omdirigere brugertrafik til vilkårlige værter

Beskrivelse: ICMP-omdirigeringer er slået til som standard. Problemet er løst ved at slå ICMP-omdirigeringer fra.

CVE-id

CVE-2015-1103: Zimperium Mobile Security Labs

• Kernel

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch og Apple Watch Edition

Effekt: En ekstern hacker kan muligvis fremkalde denial of service

Beskrivelse: Der var en statusuoverensstemmelse ved behandling af out-of-band-data for TCP. Problemet er løst ved at forbedre state management.

CVE-id

CVE-2015-1105: Kenton Varda fra Sandstorm.io

• Kernel

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch og Apple Watch Edition

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis udvide rettighederne ved hjælp af en beskadiget tjeneste, som er beregnet til at køre med færre rettigheder

Beskrivelse: setreuid- og setregid-systemkaldene kunne ikke ophæve rettigheder permanent. Problemet er løst ved korrekt ophævelse af rettigheder.

CVE-id

CVE-2015-1117: Mark Mentovai fra Google Inc.

• Kernel

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch og Apple Watch Edition

Effekt: En hacker kan muligvis omgå netværksfiltre

Beskrivelse: Systemet behandlede visse IPv6-pakker fra eksterne netværk som lokale pakker. Problemet er løst ved at afvise disse pakker.

CVE-id

CVE-2015-1104: Stephen Roettger fra Google Security Team

• Kernel

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch og Apple Watch Edition

Effekt: En hacker med en privilegeret netværksposition kan muligvis fremkalde DoS-angreb

Beskrivelse: Der var et problem med statusuoverensstemmelse ved behandling af TCP-headere. Problemet er løst ved forbedret statusbehandling.

CVE-id

CVE-2015-1102: Andrey Khudyakov og Maxim Zhuravlev fra Kaspersky Lab

• Kernel

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch og Apple Watch Edition

Effekt: Et skadeligt program kan medføre pludselig programlukning eller læsning af kernehukommelsen

Beskrivelse: Der var et problem med overskredet hukommelsesadgang i kernen. Problemet er løst ved forbedret behandling af hukommelse.

CVE-id

CVE-2015-1100: Maxime Villard fra m00nbsd

• Kernel

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch og Apple Watch Edition

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med systemrettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse i kernen. Problemet er løst ved forbedret behandling af hukommelse.

CVE-id

CVE-2015-1101: lokihardt@ASRT, som arbejder for HP's Zero Day Initiative

• Secure Transport

Fås til: Apple Watch Sport, Apple Watch og Apple Watch Edition

Effekt: En hacker med en privilegeret netværksposition kan opfange SSL/TLS-forbindelser

Beskrivelse: Secure Transport accepterede korte, kortvarige RSA-nøgler, som normalt kun bruges i RSA-chiffer-suiter med eksportstyrke, på forbindelser, der bruger RSA-chiffer-suiter med fuld styrke. Dette problem, der også kaldes FREAK, berørte kun forbindelser til servere, der understøtter RSA-chiffer-suiter med eksportstyrke, og problemet blev løst ved at fjerne understøttelse af kortvarige RSA-nøgler.

CVE-id

CVE-2015-1067: Benjamin Beurdouche, Karthikeyan Bhargavan, Antoine Delignat-Lavaud, Alfredo Pironti og Jean Karim Zinzindohoue fra Prosecco at Inria Paris

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.