Sådan bruges FileVault til at kryptere startdisken på Mac-computeren

FileVault fuld diskkryptering (FileVault 2) bruger XTS-AES-128-kryptering med en 256 bit-nøgle for at hjælpe med at forhindre uautoriseret adgang til oplysningerne på din startdisk.

Sådan slås FileVault til og indstilles

FileVault 2 er tilgængelig i OS X Lion og nyere versioner. Når FileVault er slået til, kræver din Mac altid, at du logger ind med adgangskoden til din konto.

1. Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik derefter på Sikkerhed & anonymitet.
  2. Klik på fanen FileVault.
  3. Klik på Låst, og indtast derefter en administrators navn og adgangskode.
  4. Klik på Slå FileVault til.

Hvis andre brugere har konti på din Mac, får du muligvis vist en meddelelse om, at alle brugere skal indtaste deres adgangskode, før de kan låse disken op. Klik på knappen Slå bruger til, og indtast brugerens adgangskode. Brugerkonti, der er tilføjet, efter FileVault blev slået til, er automatisk aktiveret.

Vælg, hvordan du ønsker at kunne låse din disk op og nulstille din adgangskode i tilfælde af, at du glemmer din adgangskode:

• Hvis du bruger OS X Yosemite eller nyere, kan du vælge at bruge din iCloud-konto til at låse din disk op og nulstille din adgangskode.*
  • Hvis du bruger OS X Mavericks, kan du vælge at gemme en FileVault-gendannelsesnøgle hos Apple ved at komme med spørgsmål til og svar på tre sikkerhedsspørgsmål. Vælg svar, du er sikker på, du kan huske.*
  • Hvis du ikke ønsker at bruge iCloud FileVault-gendannelse, kan du oprette en lokal gendannelsesnøgle. Opbevar bogstaverne og tallene i nøglen på et sikkert sted – og på et andet sted end din krypterede startdisk.

Hvis du mister eller glemmer både adgangskoden til din konto og FileVault-gendannelsesnøglen, kan du ikke logge på din Mac eller få adgang til dataene på din startdisk.

Kryptering foretages i baggrunden, mens du bruger din Mac, og kun mens Mac er sluttet til en strømforsyning og ikke er på vågeblus. Du kan tjekke status i FileVault under Sikkerhed & anonymitet. Nye arkiver, som du opretter, krypteres automatisk, når de arkiveres på startdisken.

Når FileVault er indstillet, og du vil genstarte din Mac, skal du bruge adgangskoden til din konto til at låse disken op, så Mac startes. FileVault kræver, at du logger ind, hver gang din Mac starter, og ingen konto får lov til at logge ind automatisk.

Nulstil din adgangskode, eller rediger din FileVault-gendannelsesnøgle

Hvis du glemmer adgangskoden til din konto, eller den ikke virker, kan du muligvis nulstille din adgangskode.

Hvis du ønsker at ændre den krypteringsnøgle, der blev brugt til at kryptere din startdisk, skal du slå FileVault fra under Sikkerhed & anonymitet. Herefter kan du slå det til igen for at generere en ny nøgle og deaktivere alle ældre nøgler.

Slå FileVault fra

Hvis du ikke længere vil kryptere startdisken, kan du slå FileVault fra:

1. Vælg Apple-menuen > Systemindstillinger, og klik derefter på Sikkerhed & anonymitet.
  2. Klik på fanen FileVault.
  3. Klik på Låst, og indtast derefter en administrators navn og adgangskode.
  4. Klik på Slå FileVault fra.

Afkryptering foretages i baggrunden, mens du bruger din Mac, og kun mens Mac er sluttet til en strømforsyning og ikke er på vågeblus. Du kan tjekke status i FileVault under Sikkerhed & anonymitet.

Læs mere

• Lær, hvordan du opretter og installerer en FileVault-gendannelsesnøgle til Mac-computere i din virksomhed, din skole eller en anden institution.
  • Hvis du bruger FileVault i Mac OS X Snow Leopard, kan du opgradere til FileVault 2 ved at opgradere til OS X Lion eller nyere. Når du har opgraderet OS X, skal du åbne FileVault-indstillingerne og følge instruktionerne på skærmen for at opgradere til FileVault.
  • RAID-partitioner eller Boot Camp-partitioner på startdrevet kan forhindre OS X i at installere et lokalt gendannelsessystem. FileVault krypterer ikke din startdisk uden et gendannelsessystem. Læs mere.

* Hvis du gemmer din gendannelsesnøgle hos Apple eller på din iCloud-konto, er der ingen garanti for, at Apple kan udlevere nøglen til dig, hvis du mister eller glemmer den. Ikke alle sprog og regioner serviceres af AppleCare eller iCloud, og ikke alle regioner, der serviceres af AppleCare,  tilbyder support på alle sprog. Hvis du konfigurerer din Mac til et sprog, som AppleCare ikke understøtter, skal du slå FileVault til og gemme din nøgle hos Apple (kun OS X Mavericks). Dine sikkerhedsspørgsmål og -svar kan være på et sprog, som AppleCare ikke understøtter.