Brug FileVault til at kryptere din Mac-startdisk

Fuld diskkryptering med FileVault bruger XTS-AES-128-kryptering med en 256 bit-nøgle for at hjælpe med at forhindre uautoriseret adgang til oplysningerne på din startdisk.

Slå FileVault til eller fra

Når FileVault er slået til, kræver din Mac adgangskoden til din brugerkonto for at låse op for den indbyggede startdisk og give din Mac mulighed for at afslutte opstarten. Ingen brugerkonto har tilladelse til at logge ind automatisk. Følg de relevante trin baseret på den version af macOS, du bruger.

macOS Ventura eller en nyere version

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.
  2. Klik på Anonymitet & sikkerhed i indholdsoversigten.
  3. Rul ned til sektionen FileVault til højre, og klik derefter på Slå til eller Slå fra.

Tidligere versioner af macOS

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Sikkerhed & anonymitet.
  2. Klik på fanen FileVault.
  3. Klik på låsen Låst, og indtast administratornavn og -adgangskode.
  4. Klik på Slå FileVault til eller Slå FileVault fra.

Når du slår FileVault til, kan du vælge, hvordan du vil låse disken op og nulstille din adgangskode, hvis du skulle glemme adgangskoden. Du kan f.eks. bruge din iCloud-konto eller anvende en gendannelsesnøgle. Læs mere om disse valgmuligheder.

Hvis andre brugere har konti på din Mac, bliver du bedt om at aktivere de enkelte brugere og indtaste deres adgangskode, før de kan låse disken op. Brugerkonti, der er tilføjet, efter FileVault blev slået til, er automatisk aktiveret.

Hvis du mister eller glemmer både adgangskoden til din konto og FileVault-gendannelsesnøglen, kan du ikke logge på din Mac eller få adgang til dataene på din startdisk.

Skift din gendannelsesnøgle, eller nulstil din adgangskode

Hvis du vil ændre den gendannelsesnøgle, der bruges til at kryptere din startdisk, skal du først slå FileVault fra, hvilket kræver adgangskoden til din konto. Herefter kan du slå det til igen for at generere en ny nøgle og deaktivere alle ældre nøgler.

Hvis du glemmer adgangskoden til din konto, eller den ikke virker, kan du muligvis nulstille din adgangskode.