Indstilling af din iPad til brug ved prøver og evalueringer

Når du giver dine elever en prøve, kan du låse deres iPad i en evalueringsapp og slå de funktioner fra, som du ikke vil have, at de bruger.

Der er flere forskellige metoder til at kontrollere, hvordan dine elever kan bruge en iPad under en prøve. Brug denne tabel til at vælge den bedste evalueringsfunktion til jeres institution. Klik på funktionens navn for at læse mere om den.

Funktion

Kræver appsupport

Kræver opsyn

Kræver MDM

Kræver yderligere begrænsninger

iOS-krav

Automatisk evalueringskonfiguration

Ja

Nej

Nej

Nej

iOS 9.3.2 eller en nyere version

Autonom enkel-app-funktion

Ja

Ja

Ja

Ja

iOS 7.1 eller en nyere version

Enkel-app-funktion

Nej

Ja

Nej

Ja

iOS 7.1 eller en nyere version

Forenklet adgang

Nej

Nej

Nej

Ja

iOS 7.1 eller en nyere version

Brug en app med indbygget Automatisk evalueringskonfiguration

I iOS 9.3.2 eller en nyere version kan apps automatisk låse og konfigurere en iPad med Automatisk evalueringskonfiguration. Denne funktion gør det muligt for godkendte evalueringsudviklere at designe apps, der låser en iPad i en enkelt app og slår følgende funktioner fra ved start:

• Autokorrektur og stavekontrol
  • Tastatur med tekstforudsigelse
  • Opslag i ordbog med definitioner
  • Tastaturgenveje
  • Deling
  • Universel udklipsholder (iOS 10.2 eller en nyere version)
  • Diktering (iOS 10.3 eller en nyere version)
  • Fjernobservation med Klasseværelse (iOS 10.3.2 eller en nyere version)
  • Skærmoptagelse (iOS 11 eller en nyere version)
  • Læs valgt tekst op (iOS 11 eller en nyere version)
  • Automatisk store bogstaver, Eksempler på tegn og Smart tegnsætning (iOS 11 eller en nyere version)

Kontakt din evalueringsleverandør for at sikre, at dennes app bruger Automatisk evalueringskonfiguration.

Automatisk evalueringskonfiguration kræver ikke yderligere administration eller indstilling. Hvis du aktiverer enkel-app-funktionen eller Forenklet adgang, tilsidesætter denne funktion appens begrænsninger.

Dette er den eneste metode, der automatisk begrænser tastatur- og ordbogsfunktioner. Hvis du bruger en anden metode til at låse og konfigurere en iPad, skal du begrænse disse funktioner hver for sig. Læs mere om begrænsning af tastatur- og ordbogsfunktioner.

Lås ind på en enkelt prøveapp med Autonom enkel-app-funktion

Autonom enkel-app-funktion er en funktion, der låser en iPad i en prøveapp. Hvis din app ikke understøtter Automatisk evalueringskonfiguration, kan du indstille din iPad til Autonom enkel-app-funktion med MDM-softwaren (Mobile Device Management). MDM-softwaren installerer en beskrivelse, der identificerer prøveappen på enheden.

Læs mere om, hvordan du bruger Mobile Device Management til at konfigurere Autonom enkel-app-funktion.

Indstil begrænsninger og tilgængelighedsfunktioner med enkel-app-funktionen

Når du slår enkel-app-funktionen til, kan du også konfigurere disse begrænsninger og tilgængelighedsfunktioner:

• Berøring
  • Bevægelse
  • Lydstyrkeknapper
  • Kontakten på siden
  • Knappen Vågeblus til/fra
  • Automatisk lås
  • Læs det valgte op*
  • Monolyd*
  • VoiceOver*
  • Zoom*
  • Inverter farver*
  • AssistiveTouch*

*Disse funktioner er slået fra som standard.

Hvis du bruger denne metode til at låse og konfigurere en iPad, skal du begrænse disse funktioner hver for sig. Læs mere om begrænsning af tastatur- og ordbogsfunktioner.

Hold eleverne fokuserede med forenklet adgang

Forenklet adgang hjælper eleverne med at fokusere på opgaven og indholdet. Da det er en tilgængelighedsfunktion til den enkelte elev, skal den indstilles på hver enhed af personale eller undervisere. Dette anbefales ikke til evalueringer.