Indstilling af din iPad til brug ved prøver og evalueringer

Når du giver dine elever en prøve, kan du låse deres iPad i en evalueringsapp og slå de funktioner fra, som du ikke vil have, at de bruger.

Der er mange metoder til at kontrollere, hvordan dine elever kan bruge en iPad under en prøve. Brug denne tabel til at vælge den bedste evalueringsfunktion til jeres institution. Klik på funktionens navn for at læse mere om den.

Funktion

Kræver appsupport

Kræver opsyn

Kræver MDM

Kræver yderligere begrænsninger

iOS-krav

Automatisk evalueringskonfiguration

Ja

Nej

Nej

Nej

iOS 9.3.2 eller nyere

Autonom enkel-app-funktion

Ja

Ja

Ja

Ja

iOS 7,1 eller nyere

Enkel-app-funktion

Nej

Ja

Nej

Ja

iOS 7,1 eller nyere

Forenklet adgang

Nej

Nej

Nej

Ja

iOS 7,1 eller nyere

Automatisk evalueringskonfiguration

I iOS 9.3.2 eller nyere kan apps automatisk låse og konfigurere en iPad med Automatisk evalueringskonfiguration. Denne funktion gør det muligt for godkendte evalueringsudviklere at designe apps, der låser en iPad i en enkelt app og slår følgende funktioner fra ved start:

• Autokorrektur og stavekontrol
  • Tastatur med tekstforudsigelse
  • Opslag i ordbog med definitioner
  • Tastaturgenveje
  • Deling
  • Universel udklipsholder (iOS 10.2 eller nyere)
  • Diktering (iOS 10.3 eller nyere)
  • Fjernobservation med Klasseværelse (iOS 10.3.2 eller nyere)
  • Skærmoptagelse (iOS 11 eller nyere)
  • Læs valgt tekst op (iOS 11 eller nyere)
  • Automatisk store bogstaver, Eksempler på tegn og Smart tegnsætning (iOS 11 eller nyere)

Kontakt jeres evalueringsleverandør for at sikre, at deres app bruger Automatisk evalueringskonfiguration.

Automatisk evalueringskonfiguration kræver ikke yderligere administration eller indstilling. Hvis du aktiverer Enkel-app-funktion eller Forenklet adgang, tilsidesætter denne funktion appens begrænsninger.

Dette er den eneste metode, der automatisk begrænser tastatur- og ordbogsfunktioner. Hvis du bruger en anden metode til at låse og konfigurere en iPad, skal du begrænse disse funktioner hver for sig. Læs mere om begrænsning af tastatur- og ordbogsfunktioner.

Autonom enkel-app-funktion

Autonom enkel-app er en funktion i evalueringsapps, der låser en iPad fast i en prøveapp. Hvis din app ikke understøtter Automatisk evalueringskonfiguration, kan du indstille din iPad til Autonom enkel-app-funktion med MDM-softwaren (Mobile Device Management). MDM-softwaren installerer en beskrivelse, der identificerer prøveappen på enheden.

Læs mere om Mobile Device Management til iPhone, iPad og iPod touch.

Hvis du bruger denne metode til at låse og konfigurere en iPad, skal du begrænse disse funktioner hver for sig. Læs mere om begrænsning af tastatur- og ordbogsfunktioner.

Enkel-app-funktion

Når du slår enkel-app-funktionen til, kan du også konfigurere disse begrænsninger og tilgængelighedsindstillinger:

• Berøring
  • Bevægelse
  • Lydstyrkeknapper
  • Kontakten på siden
  • Knappen Vågeblus til/fra
  • Automatisk lås
  • Læs det valgte op*
  • Monolyd*
  • VoiceOver*
  • Zoom*
  • Inverter farver*
  • AssistiveTouch*

*Er slået fra som standard.

Hvis du bruger denne metode til at låse og konfigurere en iPad, skal du begrænse disse funktioner hver for sig. Læs mere om begrænsning af tastatur- og ordbogsfunktioner.

Forenklet adgang

Forenklet adgang er designet til at hjælpe eleverne med at fokusere på opgaven og indholdet. Da Forenklet adgang er en tilgængelighedsfunktion til individuelle elever, skal den indstilles på hver enhed af personale eller undervisere. Dette anbefales ikke til evalueringer.