Om Lokalitetstjenester i OS X og Safari

Lokalitetstjenester gør det muligt for programmer og websteder at indsamle og bruge oplysninger baseret på din computers aktuelle lokalitet. Du skal give tilladelse, før en app eller et websted kan bruge dine lokalitetsdata.

Din omtrentlige lokalitet bestemmes ved hjælp af oplysninger fra lokale Wi-Fi-netværk og indsamles af Lokalitetstjenester på en måde, der ikke identificerer dig personligt.

Hvis du tillader, at programmer fra andre producenter eller websteder bruger din aktuelle lokalitet, accepterer du deres betingelser og anonymitetspolitik og praksis. Du bør gennemgå programmets eller webstedets vilkår, anonymitetspolitik og procedurer for at forstå, hvordan de bruger din lokalitet og andre oplysninger. Oplysninger, der indsamles af Apple, behandles i henhold til Apples anonymitetspolitik, som findes på www.apple.com/dk/privacy.

Du kan finde oplysninger om Lokalitetstjenester på en iPhone, iPad eller iPod touch i denne artikel.

Lokalitetstjenester i OS X

Aktivering af Lokalitetstjenester

Følg disse trin for at aktivere Lokalitetstjenester i OS X Mountain Lion eller nyere

1. Gå til Apple-menuen (), og vælg Systemindstillinger.

2. Klik på symbolet Sikkerhed & anonymitet i vinduet Systemindstillinger.

3. Klik på fanen Anonymitet.

4. Hvis hængelåssymbolet nederst til venstre er låst (  ), skal du klikke på det og indtaste et administratornavn og en adgangskode for at låse det op (  ).

5. Vælg Lokalitetstjenester.

6. Marker afkrydsningsfeltet "Slå lokalitetstjenester til".

Apps, som du har givet tilladelse til at bruge Lokalitetstjenester, vises i ruden Anonymitet under indstillinger for Sikkerhed & anonymitet. Afkrydsningsfelter viser, om Lokalitetstjenester er slået til eller fra for en app. Hvis du ikke vil tillade Lokalitetstjenester for en eller flere apps, kan du fravælge (fjerne markeringen) afkrydsningsfeltet ud for navnet på en app. Hvis du slår Lokalitetstjenester fra for en app, bliver du bedt om tilladelse, næste gang appen anmoder om at bruge dine lokalitetsdata.

Indikator for Lokalitetstjenester

Hvis en app i øjeblikket bruger Lokalitetstjenester, vises der en indikatorpil (  ) på menulinjen. Klik på den for at se, hvilke apps der bruger Lokalitetstjenester. Hvis en app har anmodet om din placering inden for de seneste 24 timer, vises der en indikatorpil (  ) til højre for appnavnet i Systemindstillinger.

Indstillinger for dato og tid

Lokalitetstjenester kan bruges til automatisk at indstille din tidszone i indstillingerne for dato og tid.

Afkrydsningsfeltet "Indstil tidszone automatisk vha. din aktuelle lokalitet" vises på Mac-computere, der har Wi-Fi-funktion. Hvis din Mac ikke tilbyder denne funktion, skal du manuelt vælge den nærmeste by.

Lokalitetstjenester i Safari 6 eller nyere

Når du besøger et websted med geografisk lokalitet i Safari, bliver du spurgt, om du vil dele din lokalitet med webstedet. Websteder kan give nyttige lokalitetsbaserede oplysninger, f.eks. vise dig det nærmeste posthus eller hæveautomater. I det viste ark skal du vælge indstillingen "Husk valget i et døgn", hvis du vil tillade eller deaktivere godkendelse i de næste 24 timer.

Du kan nulstille alle godkendelser af websteder i Safari ved at vælge Nulstil Safari i Safari-menuen. Vælg indstillingen "Nulstil alle lokalitetsadvarsler" i vinduet Nulstil Safari. (Marker ikke de andre afkrydsningsfelter, medmindre du er sikker på, at du også vil nulstille disse elementer).

Følg disse trin for at deaktivere Lokalitetstjenester i Safari:

1. Vælg Safari > Indstillinger i Safari.

2. Klik på symbolet for Anonymitet i vinduet Indstillinger.

3. Vælg indstillingen "Afvis uden at spørge".

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.