Unicast-DNS-navne, der ender på .local, kan ikke fortolkes i iOS

iOS-enheder kan muligvis ikke fortolke unicast-DNS-navne, som ender med et .local-suffiks. Hvis du har behov for adgang til et internt virksomhedsnetværk, som bruger et internt domænenavn på højeste niveau såsom "mydomain.local", kan du følge denne fremgangsmåde.

Problemet kan løses ved at ændre det private netværk (hvis det er muligt) til at bruge et andet suffiks i domænenavnet end .local. Når navngivning af interne virksomhedsnetværk planlægges, anbefales det at bruge eksempelvis et af følgende domænesuffikser i stedet for ".local":

• .private

• .intranet

• .internal

• .lan

Bonjours mDNS (Multicast Domain Name Service) bruger suffikset ".local" til at identificere enheder, der har adgang til Bonjour. Det frarådes på det kraftigste at bruge suffikset .local, når interne virksomhedsnetværk planlægges.

I iOS 8 skal du føje en mærkat til dit domænenavn

Hvis du vil fortolke et .local-domæne på højeste niveau over multicast i iOS 8, kan du bruge et navn med to mærkater, f.eks. "eksempel.local". Dette understøtter IANA-tildelingen af det lokale domæne til Bonjour.

Du kan også konfigurere navne med tre eller flere mærker ("host.eksempel.local") for at bruge unicast DNS:

• Sørg for, at DNS-serveren har SOA-posten ".local" (Start of Authority).

• Eller brug et underdomæne af ".local", f.eks. "eksempel.local". I dette tilfælde kan du tilføje et søgedomæne med to mærker, f.eks. eksempel.local, og enten have en SOA-post for eksempel.local eller en for ".local".