Om Applebot

Her kan du læse om Applebot, der er Apples webrobot.

Applebot er Apples webrobot. Produkter som f.eks. Siri og Spotlight-forslag bruger Applebot. Den overholder de almindelige robots.txt-regler og robotmetatags, og den har sin oprindelse i 17.0.0.0-netblokken.

Identificer Applebot

Bruger-agentstrengen indeholder "Applebot" sammen med yderligere agentoplysninger. Her er et eksempel:

Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_10_1) AppleWebKit/600.2.5 (KHTML, like Gecko) Version/8.0.2 Safari/600.2.5 (Applebot/0.1)

Tilpas reglerne for Applebot

Applebot overholder de almindelige robots.txt-koder, der er målrettet mod Applebot. I dette eksempel prøver Applebot ikke at crawle dokumenter, der ligger under /private/ eller /not-allowed/:

User-agent: Applebot         # apple
Disallow: /private/          # disallow this directory
User-agent: *                # any robot
Disallow: /not-allowed/      # disallow this directory

Applebot understøtter robotmetatags i HTML-dokumenter. Hvis du vil specificere robotreglerne i metatags, skal du indsætte tags i dokumentets <head> på denne måde:

<html><head>
<meta name="robots" content="noindex"/>
...
</head>
<body>...</body>
</html>

Applebot understøtter også følgende direktiver:

• noindex: Applebot indekserer ikke denne side, og den vises ikke i Spotlight eller Forslag fra Siri.
  • nosnippet: Appletbot genererer ikke en beskrivelse af siden. Forslag til at besøge denne URL-adresse omfatter kun sidens titel.
  • nofollow: Applebot følger ikke nogen links på siden.
  • none: Applebot indekserer, udklipper eller følger ikke links på siden, sådan som det er beskrevet ovenfor.
  • all: Applebot leverer dokumentet til forslag og udklipper indholdet, så der kan vises en kort beskrivelse af siden ud for et repræsentativt billede. Applebot kan følge links på siden for at give flere forslag.

Hvis du vil have flere direktiver i et enkelt metatag, skal du bruge en kommasepareret liste eller flere metatags. Her er nogle eksempler:

<meta name="robots" content="nosnippet, noindex”>

Og:

<meta name="robots" content=“noindex">
<meta name="robots" content=“nosnippet">

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål eller problemer, kan du kontakte os på applebot@apple.com.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.