Om Applebot

Her kan du læse om Applebot, der er Apples webrobot.

Applebot er Apples webrobot. Produkter som f.eks. Siri- og Spotlight-forslag bruger Applebot. Den overholder de almindelige robots.txt-regler og robotmetatags, og den har sin oprindelse i 17.0.0.0-netblokken.

Identificer Applebot

Bruger-agentstrengen indeholder "Applebot" sammen med yderligere agentoplysninger. Her er et eksempel:

Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_10_1) AppleWebKit/600.2.5 (KHTML, like Gecko) Version/8.0.2 Safari/600.2.5 (Applebot/0.1)

Tilpas reglerne for Applebot

Applebot overholder de almindelige robots.txt-koder, der er målrettet mod Applebot. I dette eksempel prøver Applebot ikke at crawle dokumenter, der ligger under /private/ eller /not-allowed/:

User-agent: Applebot         # apple
Disallow: /private/          # disallow this directory
User-agent: *                # any robot
Disallow: /not-allowed/      # disallow this directory

Applebot understøtter robotmetatags i HTML-dokumenter. Hvis du vil specificere robotreglerne i metatags, skal du indsætte tags i dokumentets <head> på denne måde:

<html><head>
<meta name="robots" content="noindex"/>
...
</head>
<body>...</body>
</html>

Applebot understøtter også følgende direktiver:

• noindex: Applebot indekserer ikke denne side, og den vises ikke i forslag fra Spotlight eller Siri.
  • nosnippet: Applebot genererer ikke en beskrivelse af eller et websvar for siden. Forslag til at besøge denne URL-adresse omfatter kun sidens titel.
  • nofollow: Applebot følger ikke nogen links på siden.
  • none: Applebot indekserer, udklipper eller følger ikke links på siden, sådan som det er beskrevet ovenfor.
  • all: Applebot leverer dokumentet til forslag og udklipper indholdet, så der kan vises en kort beskrivelse af siden ud for et repræsentativt billede. Applebot kan følge links på siden for at give flere forslag.

Hvis du vil have flere direktiver i et enkelt metatag, skal du bruge en kommasepareret liste eller flere metatags. Her er nogle eksempler:

<meta name="robots" content="nosnippet, noindex”>

Og:

<meta name="robots" content=“noindex">
<meta name="robots" content=“nosnippet">

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål eller problemer, kan du kontakte os på applebot@apple.com.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.