AirPort: Sådan installeres et AirPort Extreme USB-harddiskdrev i Mac OS X og Windows

I denne artikel forklares det, hvordan en AirPort Extreme USB-harddiskenhed installeres i Mac OS X og Windows.

Denne artikel er blevet arkiveret og opdateres ikke længere af Apple.

Når en USB-disk sluttes til en AirPort Extreme-base (802.11n), bliver den normalt automatisk tilgængelig for brugerne på netværket. Selv om denne funktion er deaktiveret i AirPort-hjælpeværktøj (Mac OS X) eller AirPort-diske (Windows), eller netværksbrugeren afviser, kan den stadig benyttes ved at følge en af fremgangsmåderne nedenfor. En bruger kan som standard få adgang til AirPort Extreme-basen (802.11n) via IP ved at indtaste IP-adressen 10.0.1.1.

Hvis du er i tvivl om IP-adressen på din AirPort Extreme (802.11n), kan du vælge din base i AirPort-værktøj (Mac OS X) eller AirPort-diske (Windows). IP-adressen vises i hovedvinduet.

Bemærk: AirPort-diskværktøj findes i mappen Hjælpeprogrammer i mappen Programmer på en Mac. På en computer med Microsoft Windows findes AirPort-diske i Start > Alle programmer > AirPort. Åbn den, eller klik på symbolet for AirPort-disk i menulinjen i ( ) i Mac OS X, og vælg derefter den AirPort Extreme-base (802.11n), som USB-harddisken er tilsluttet.

Mac OS X

Automatisk installation af harddiske

1. Aktivér "Vis AirPort-diske i menulinjen" i hovedvinduet i AirPort-diskværktøj.
  2. Indtast dit brugernavn og din adgangskode for at åbne AirPort-diske.

Manuel installering af harddiske med AirPort-menulinjen

1. Klik på symbolet for AirPort-disk i menulinjen ( ), og vælg basen med den ønskede USB-harddisk.
  2. Vælg den eller de ønskede harddiske (AirPort-disk).
  3. Indtast dit brugernavn og din adgangskode for at åbne AirPort-disken(e).

Manuel installering af Mac OS – udvidet-drev (HFS+)

1. Vælg Opret forbindelse til server på menuen i Finder.
  2. Indtast IP-adressen på AirPort Extreme-basens LAN (som standard 10.0.1.1).
  3. Indtast dit brugernavn og din adgangskode for at åbne AirPort-diske.
  4. Vælg den eller de ønskede AirPort-diske blandt de tilgængelige drev.

Manuel installering af FAT16/FAT32-drev

1. Vælg Opret forbindelse til server på menuen i Finder.
  2. Indtast smb:// efterfulgt af IP-adressen på AirPort Extreme-basens LAN (f.eks. smb://10.0.1.1).
  3. Indtast dit brugernavn og din adgangskode for at åbne AirPort-diske. Lad feltet Arbejdsgruppe stå tomt, medmindre du har tildelt en arbejdsgruppe i AirPort-værktøj.
  4. Vælg den ønskede AirPort-disk blandt de tilgængelige CIFS-drev (Common Internet File System).

Windows XP og Vista

Bemærk: AirPort-diskagent er blev omdøbt til AirPort-baseagent i opdatering 2007-002 og nyere versioner til AirPort-basen. Hvis du ikke har installeret denne opdatering endnu, skal du erstatte AirPort-diskagent med AirPort-baseagent i fremgangsmåden nedenfor.

Installering ved hjælp af AirPort-baseagent

1. Start AirPort-baseagent fra C:\\Program Files\AirPort\
  2. Sørg for, at proceslinjemenuen er aktiveret fra AirPort-diske.
  3. Klik på ikonet AirPort-baseagent i proceslinjen
  4. Indtast brugernavn og adgangskode.

Installering ved tilknytning af et netværksdrev

1. Gå til Min computer (Start > Min computer).
  2. Træk Funktioner ned fra menuen, og vælg "Tilknyt netværksdrev".
  3. Indtast et drevbogstav, som ikke er i brug (f.eks. "Z").
  4. Indtast en sti til drevet. Denne er formateret som: \\IP-adresse\drevnavn (f.eks. \\10.0.1.1\mydrive).

Aktivering ved brug af serverforbindelse

1. Vælg Start > Kør, og indtast IP-adressen på AirPort Extreme-basen (802.11n) (som standard \\10.0.1.1).
  2. Indtast brugernavn og adgangskode, når du bliver bedt om det.
  3. Der åbnes et vindue med mapperne til hver enkelt harddisk, der er tilsluttet AirPort Extreme-basen (802.11n)

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.