Brug din iMac som skærm med destinationsskærmtilstand

Destinationsskærmtilstand er en funktion, der er tilgængelig med visse ældre Mac-modeller.

No alt supplied for Image

Følgende ældre iMac-modeller kan bruges som ekstern skærm, når de tilsluttes en anden ældre Mac-model.

iMac-modeller fra 2011, 2012, 2013 og midten af 2014

Sådan bruger du en af disse iMac-modeller som en ekstern skærm:

• Den iMac, der bruges som skærm, skal have macOS High Sierra eller en tidligere version installeret.

• Den anden Mac, som du forbinder den til, skal være fra 2019 eller tidligere og have macOS Catalina eller en tidligere version installeret.

• Kablet, der forbinder de to Mac-computere, skal være et ThunderboltThunderbolt- eller Thunderbolt 2Thunderbolt 2-kabel.

24" og 27" iMac-modeller fra 2009 og 2010

Sådan bruger du en af disse iMac-modeller som en ekstern skærm:

• Den iMac, der bruges som skærm, skal have macOS High Sierra eller en tidligere version installeret.

• Den anden Mac, som du forbinder den til, skal være fra 2019 eller tidligere og have macOS Catalina eller en tidligere version installeret.

• Kablet, der forbinder de to Mac-computere, skal være et Mini DisplayPortDisplayPort-kabel.

Sådan bruger du destinationsskærmtilstand

1. Sørg for, at din iMac er tændt og opfylder ovenstående systemkrav.

2. Sørg for, at den anden Mac er tændt og logget ind på en macOS-brugerkonto.

3. Du kan bruge mere end én iMac som skærm, hvis hver iMac er sluttet direkte til en Thunderbolt-port på den anden Mac (ikke den anden iMac) via et Thunderbolt-kabel.

You can use more than one iMac as a display, if each iMac is using a Thunderbolt cable to connect directly to a Thunderbolt port on the other Mac (not the other iMac).

4. Tryk på Kommando-F2 på tastaturet på iMac-computeren. Du burde nu kunne se skrivebordet på den anden Mac.

5. Tryk på Kommando-F2 igen for at afslutte destinationsskærmtilstand. Du kan også fjerne kablet eller genstarte en af Mac-computerne.

De programmer, der var åbne på din iMac, da du slog destinationsskærmtilstand til, forbliver åbne i destinationsskærmtilstand. Hvis du f.eks. afspiller musik på din iMac og derefter slår destinationsskærmtilstand til, sættes musikken ikke på pause på din iMac.

Den anden Mac kan ikke bruge iMac-computerens indbyggede kamera eller porte. Hvis du vil bruge andre enheder med din anden Mac, skal du slutte dem direkte til denne anden Mac og ikke til din iMac.

Juster lysstyrke og lyd

Hvis du vil bruge de indbyggede højttalere på din iMac til at afspille lyd fra den anden Mac:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, klik på Lyd, og klik derefter på Lyd ud.

2. Vælg iMac som enhed til udgående lyd.

Du kan derefter bruge lyd- og medietasterne på tastaturet på den anden Mac til at justere lydstyrken og styre medieafspilning.

Hvis du vil justere iMac-skærmens lysstyrke, mens den er i destinationsskærmtilstand, skal du bruge skærmindstillingerne på den anden Mac eller lysstyrketasternelysstyrketasterne på tastaturet på den anden Mac.

Sådan gør du, hvis destinationsskærmtilstand ikke fungerer

Hvis din iMac ikke viser skrivebordet på den anden Mac, skal du starte med at følge disse trin:

1. Genstart din iMac.

2. Genstart den anden Mac.

3. Fjern Thunderbolt- eller Mini DisplayPort-kablet fra den anden Mac, og sæt det derefter i igen.

4. Tryk på Kommando-F2 på iMac-computeren.

Hvis det ikke virker, kan du prøve disse andre løsninger:

• Hvis du er logget ind på den iMac-computer, der skal bruges som skærm, skal du vælge Apple-menuen  > Log ud for at vende tilbage til loginvinduet. Tryk derefter igen på Kommando-F2.

• Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Tastatur. Hvis "Brug tasterne F1, F2 osv. som almindelige funktionstaster" er valgt, skal du trykke på Kommando-Fn-F2 i stedet for Kommando-F2 for at aktivere destinationsskærmtilstand. Det kan også hjælpe at bruge det tastatur, der fulgte med din iMac. Nogle tastaturer fra andre producenter og ældre Apple-tastaturer understøtter ikke destinationsskærmtilstand.

• Sørg for, at din iMac kører macOS High Sierra 10.13.6 eller tidligere. Du kan ikke bruge destinationsskærmtilstand med senere udgaver af macOS eller med Boot Camp og Windows.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.