Identificering af uoriginalt eller ikke-godkendt Lightning-stiktilbehør

Apple anbefaler, at du kun bruger tilbehør, der er godkendt af Apple og har MFi-mærket. Læs mere om de problemer, som uoriginalt eller ikke-godkendt Lightning-tilbehør kan medføre, og lær at identificere sådant tilbehør.

Hvis du bruger uoriginalt eller ikke-godkendt Lightning-tilbehør, kan du opleve følgende problemer:

• iOS-enheden kan blive beskadiget
  • Kablet kan nemmere blive beskadiget
  • Stikket kan falde af eller blive meget varmt, eller måske passer det ikke helt i enheden
  • Du kan muligvis ikke synkronisere eller oplade enheden

Sammenlign emballagen og teksten på kablet

Når du skal identificere uoriginalt eller ikke-godkendt tilbehør, skal du se omhyggeligt på emballagen til tilbehøret og selve tilbehøret. Godkendt tilbehør fra andre producenter har MFi-mærket på emballagen:

Noget tilbehør kan have en tidligere version af MFi-mærket:

Et Lightning til USB-kabel fra Apple er mærket "Designed by Apple in California", og ca. 17 cm fra USB-stikket findes teksten "Assembled in China", "Assembled in Vietnam" eller "Indústria Brasileira". For enden af teksten findes et 12-cifret serienummer.

Sammenlign stik og laserprægninger

Brug Lightning-stikket, USB-stikket og laserprægningen til at identificere uoriginalt eller ikke-godkendt Lightning-tilbehør. Sammenlign billederne nedenfor af godkendt Apple-tilbehør og uoriginalt eller ikke-godkendt Lightning-tilbehør. Dette er kun nogle få uoriginale produkter. Der findes andre.

Lightning til USB-kabel – Lightning-stik

Nedenfor vises eksempler på Lightning-stikket på et Lightning til USB-kabel. De tre første er Apple-mærkede, de andre er uoriginale eller ikke-godkendte.

Et Apple-mærket Lightning til USB-kabel

Enkelt stykke
Glat
Afrundede, glatte, guld- eller sølvfarvede kontakter

Apple-stikket har fast størrelse (7,7 x 12 mm)

Grå/metalfarvet indsats

Uoriginalt eller ikke-godkendt Lightning til USB-kabel

Mere end ét stykke
Ujævn eller uensartet finish
Kantede kontakter med ujævn overflade

Forskellig bredde, længe og tykkelse

Hvid eller sort indsats

Lightning til USB-kabel – USB-stik

Nedenfor vises eksempler på USB-stikket på et Lightning til USB-kabel. De fire første er Apple-mærkede, resten er uoriginale eller ikke-godkendte.

Et Apple-mærket Lightning til USB-kabel

Indgrebene på USB-skallen er trapezformede
Indgrebene sidder i samme afstand fra kanten

USB-kontakterne er guldbelagte

USB-overfladen er glat og jævn
Overfladen på USB-skallen er glat

USB-stikkets isolerede overflade er ensartet og glat

Uoriginalt Lightning til USB-kabel

Indgrebene på USB-skallen er retvinklede
Der er ikke samme afstand mellem indgrebene

USB-kontakterne er sølvbelagte

USB-overfladen er ujævn eller grov
På overfladen af USB-skallen findes en låse- eller hægteanordning

I USB-stikkets isolerede overflade er der indhak eller fordybninger

Lightning-mellemstik til 30 ben

Nedenfor vises eksempler på Lightning-mellemstikket til 30 ben. Det første er Apple-mærket, de andre er uoriginale.

Apple-mærket Lightning-mellemstik til 30 ben

Laserpræget symbol for dockstik med 30 ben ses tydeligt
Der er intet niveauforskel mellem selve mellemstikket og Lightning-stikket

Uoriginalt Lightning-mellemstik til 30 ben

Uklar eller slet ingen laserprægning
Der er niveauforskel mellem selve mellemstikket og Lightning-stikket
Forskelle i Lightning-stikkets udseende

Lightning til Micro USB-mellemstik

Nedenfor vises eksempler på Lightning til Micro USB-mellemstikket. Det første er Apple-mærket, de andre er uoriginale eller ikke-godkendte.

Apple-mærket Lightning til Micro USB-mellemstik

Laserpræget USB-symbol
Der er intet niveauforskel mellem selve mellemstikket og Lightning-stikket

Uoriginalt Lightning til Micro USB-mellemstik

Præget eller slet intet USB-symbol
Der er niveauforskel mellem selve mellemstikket og Lightning-stikket
Forskelle i Lightning-stikkets udseende

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.