Hvis dit Apple-tastatur ikke virker

Hvis tasterne på dit Apple-tastatur ikke virker som forventet, kan disse trin hjælpe.

Trin til et trådløst tastatur

Først skal du kontrollere, om Bluetooth er slået til på din Mac. Følg derefter disse trin på tastaturet:

1. Sørg for, at tastaturet er tændt. Hvis du har et Magic Keyboard eller et Magic Keyboard med numeriske taster, skal du skubbe afbryderknappen på tastaturets bagside til tændt position (indikatoren lyser grønt, når tastaturet er tændt). Hvis du har et Apple Wireless Keyboard (ultimo 2015 eller tidligere), skal du trykke på afbryderknappen på højre side af tastaturet. Den grønne indikator øverst i højre side af tastaturet lyser kort.
  2. Bekræft, at tastaturet er tilsluttet ved at trykke på Skiftelås. Hvis tastaturet er tilsluttet systemet, tændes indikatoren i Skiftelåsen, når du trykker på tasten.
  3. Læs mere om indstilling af Apple trådløse enheder for at sikre, at enheden er indstillet korrekt.
  4. Sørg for, at der er strøm på tastaturet. Kontroller batteriniveauet i menuen Bluetooth Bluetooth øverst på skærmen. Hvis batteriniveauet er lavt, skal du genoplade dit Magic Keyboard eller dit Magic Keyboard med numeriske taster eller udskifte batterierne i dit Apple Wireless Keyboard.
  5. Kontroller, om tasterne virker, ved at skrive i et program som Noter eller TextEdit.

Hvis tastaturet ikke virker med Bluetooth, efter du har fulgt disse trin, skal tastaturet muligvis udskiftes.

Trin til et USB-tastatur

Først skal du kontrollere enhedens USB-forbindelse. Hvis problemet ikke løses med tippene på den side, skal du prøve følgende trin:

1. Fjern alle enheder fra computeren, herunder mus, tastatur, printer, scanner, kamera, iPod, ekstern harddisk og samlingspunkt.
    Visse enheder, f.eks. en iPod, kræver muligvis, at du udfører nogle trin, før det er sikkert at afbryde dem.
  2. Slut omhyggeligt musen og tastaturet til computeren. Kontroller, om stikket er skubbet helt ind i porten. USB-stik kan kun isættes på én måde og kan ikke vendes forkert.
    Hvis du har et Magic Keyboard eller et Magic Keyboard med numeriske taster, skal du også kontrollere, om Lightning til USB-kablet er skubbet helt ind i Lightning-porten på tastaturets bagkant.
  3. Hvis tasterne stadig ikke fungerer, skal du prøve at slutte tastaturet til de andre USB-porte. Sørg for at prøve dem alle sammen. Kontroller, om tastaturets indikator i Skiftelåsen lyser, når du trykker på tasten, og prøv at skrive noget i et program som Noter eller TextEdit.
    Magic Keyboard og Magic Keyboard med numeriske taster bruger et Lightning til USB-kabel. Du skal bruge det kabel, der fulgte med tastaturet, eller et Lightning til USB-kabel, som du ved virker. Du kan prøve et andet Lightning til USB-kabel for at teste, om kablet er problemet.

Andre tip til løsning af problemer med dit USB-tastatur:

Hvis kun nogle af tasterne på dit trådløse tastatur, USB-tastatur eller indbyggede tastatur virker

Hvis nogle af tasterne på tastaturet virker, men ikke alle, skal du prøve disse trin.

Skiftelås

Skiftelåsen er udviklet til at undgå utilsigtet aktivering. Hvis Skiftelås ikke lyser ved et hurtigt tryk på tasten, skal du holde den nede i ca. ét sekund, eller indtil indikatoren i tasten lyser grønt. Gør det samme for at slå Skiftelås fra.

Skub medie ud

Tasten Skub medie ud  har en smule forsinkelse for at undgå utilsigtet brug. Hold tasten nede, indtil symbolet Skub medie ud vises på skærmen.

Andre taster

Du har måske valgt en mulighed, der ændrer tastaturets funktion. Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og prøv derefter disse tips:

• I ruden Tilgængelighed: Klik på Tale i venstre side. Hvis "Læs valgt tekst op, når der trykkes på tasten" er markeret, skal du fjerne markeringen eller klikke på Skift tast for at vælge en anden tast.
  • I ruden Tilgængelighed: Klik på Tastatur. Sørg for, at Langsomme taster er slået fra. Hvis det er slået til, skal du holde en tast nede længere tid end normalt, før det registreres.
  • I ruden Tilgængelighed: Klik på Mus & pegefelt. Sørg for, at Musetaster er slået fra. Hvis de er slået til, vil tryk på tasterne på det numeriske tastatur flytte markøren i stedet for at indtaste tal.
  • I ruden Tastatur: Klik på Indtastningsenheder. Sørg for, at det rigtige tastaturlayout er valgt.

Du får vist det nuværende tastaturlayout på Mac-computerens skærm for at sikre, at du bruger det korrekte layout:

1. Gå til Systemindstillinger, klik på Tastatur, og vælg "Vis tastatur- og emojifremviser på menulinje".
  2. Vælg tastatursymbolet  på menulinjen, og vælg derefter Vis tastaturfremviser. Der vises en grafisk udgave af tastaturet, hvor de taster, du trykker på, fremhæves.