Træning med dit Apple Watch

Med appen Træning får du opdateringer om din fremgang, og du får besked, når du når dit mål.

Indstillinger til Træning

Sådan starter du din træning

Siri kan hjælpe dig med at starte en træning. Sig f.eks. "gå en tur på 5 kilometer". Eller brug blot appen:

1. Åbn appen Træning, og find den træningstype, der passer bedst til det, du er i gang med. Brug Andet, hvis du ikke kan se din træningstype.
  2. Tryk på træningen for at gå i gang. Tryk på symbolet med prikker for at indstille et mål, inden du går i gang. Vil du ændre måleenheden for kalorier eller distance?
  3. Vent på nedtællingen på tre sekunder. Tryk på skærmen for at springe over nedtællingen.
  4. Du kan tilføje en anden træningstype uden at slutte din session ved at skubbe til højre og derefter trykke på  Plussymbolet
  5. Skub til venstre for at styre afspilning af musik.
  6. Når du er færdig med at træne, skubber du til højre og trykker derefter på symbolet X.

Læs mere om de forskellige træningstyper, herunder svømning og træning i kørestol.

0,80 KM træning

Sådan holder du styr på dine resultater

Løft håndleddet for at se dine resultater under træningen. Drej derefter på Digital Crown for at markere den måling, der er vigtigst for dig.

Når du løber eller går, prikker dit Apple Watch til dig hver kilometer, og der vises en opdatering på skærmen. Hvis du cykler, prikker dit Apple Watch i stedet til dig hver femte kilometer.

Indstillinger til Gang udenfor

Sådan afslutter du, låser eller sætter en træning på pause

Tryk på både Digital Crown og på sideknappen samtidigt for at sætte en træningssession på pause. Fortsæt ved at trykke på begge knapper samtidigt. Du kan også skubbe til højre for at se mulighederne for at afslutte, sætte på pause eller låse skærmen. Du kan slå Digital Crown til ved at låse skærmen op. Læs, hvordan du sætter en svømmetræning på pause eller afslutter den

Du kan også indstille indendørs og udendørs løbesessioner for automatisk at sætte træningen på pause, når du holder op med at bevæge dig. Åbn appen Apple Watch på din iPhone, tryk på fanen Mit ur, og tryk derefter på Træning > Automatisk pause under løb.

Sådan tilpasser du din træning

Dit Apple Watch giver dig mulighed for at vælge, hvilke statistikker du vil se, mens du træner, og som du vil måle dine resultater med.

Vælg målingen til hver træningstype

Du kan vælge flere målinger eller en enkelt:

1. Åbn appen Apple Watch på din iPhone.
  2. Tryk på fanen Mit ur, og tryk derefter på Træning > Træningsoversigt.
  3. Tryk på Flere målinger eller Enkelt måling.
    • Hvis du vælger Flere målinger, kan du vælge op til fem målinger for hver træning. Tryk på en træningssession og derefter på Rediger. Tilføj eller slet målinger, eller hold fingeren på symbolet for træk og anbring for at ændre rækkefølgen.
    • Hvis du vælger Enkelt måling, kan du dreje på Digital Crown for at rulle igennem alle målinger under en træningssession.

Skærmen Træningsoversigt

Indstillinger til kCal eller kJ

Sådan skifter du måleenheden for distance og kalorier

Når du indstiller dit mål inden en træning, kan du skifte måleenhed:1

• Du skifter mellem kalorier og kilojoule ved at trykke hårdt på skærmen med kaloriemålet.
  • Du skifter mellem miles og kilometer ved at trykke hårdt på skærmen med distancemålet.
  • Du skifter mellem yard og meter under svømning,2 ved at trykke hårdt på skærmen med distancemålet eller skærmen med banelængden.

Du kan også ændre måleenheden på din iPhone:

1. Åbn appen Sundhed, tryk på fanen Sundhedsdata, og tryk derefter på Aktivitet.
  2. Vælg en træningstype, og tryk derefter på en enhed. Når du har valgt, vil appene Sundhed, Aktivitet og Træning alle bruge denne indstilling.

Sådan navngiver du din træning

Når du har brugt træningstypen Andet, kan du vælge et navn til din træning.

1. Start din træning, og vælg Andet.
  2. Skub til højre, når du er klar, og tryk på Afslut.
  3. Tryk på Navngiv træning.
  4. Tryk på en træningsform og derefter på Arkiver.

Sådan markerer du segmenter under din træning

Du markerer et segment i din træning ved at trykke to gange på skærmen og derefter vente på, at segmentoversigten vises. Eksempel: Under et udendørs løb på en bane kan du markere hver omgang eller distance. Hvis du skal i gang med en indendørs cykelsession på 30 minutter, kan du opdele sessionen i tre segmenter af hver 10 minutter.

Sådan kan du se alle dine segmenter efter en træningssession:

1. Åbn appen Aktivitet på din iPhone.
  2. Tryk på fanen Træning.
  3. Tryk på træningsformen, og rul ned.

Du kan ikke markere segmenter, da skærmen låser under svømning.

Sådan sparer du på strømmen, mens du træner

Du kan slå pulsmåleren fra for at spare på batteriet på lange gå- eller løbeture. Dit Apple Watch beregner stadig aktive kalorier, distance, tempo og forløbet tid.

Sådan slår du den energisparende funktion til:

1. Åbn appen Apple Watch på din iPhone, og tryk på fanen Mit ur.
  2. Tryk på Træning > Energisparende funktion.

Sådan kontrollerer du din træningshistorik

Du kan se hele din aktivitetshistorik, din træning og dine resultater i appen Aktivitet på din iPhone. Du kan også se detaljer om dine træningssessioner: Tryk på fanen Træning, og tryk derefter på et emne.

Træning deler oplysninger med Aktivitet på dit Apple Watch, så din træning tæller med i dine aktivitetsmål. Alle dine data arkiveres også automatisk i appen Sundhed, hvor de kan bruges af apps fra andre producenter med din tilladelse.

Sådan opnår du de bedste målinger

Dit Apple Watch anslår dine målinger under træning ud fra de oplysninger, du har indtastet under indstillingen. Læs, hvordan du opdaterer dine personlige oplysninger.

Du kan også bruge disse gode råd til at gøre dit Apple Watch mere præcist.

Sådan får du mere ud af din træning

1. Du kan skifte mellem mil og kilometer til cykling, gang, løb eller træning i kørestol. Til svømmetræning kan du vælge mellem yards og meter.
  2. Apple Watch Series 1 og Apple Watch (1. generation) er ikke egnet til svømning. Læs om Apple Watch og vandafvisning

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.