Installering af tilpassede virksomhedsapp i iOS

Læs om, hvordan du installerer og godkender tilpassede apps skabt af din virksomhed.

Denne artikel er rettet mod systemadministratorer for skoler, virksomheder eller andre organisationer.

Din virksomhed kan bruge Apple Developer Enterprise Program til at skabe og distribuere ophavsretligt beskyttede iOS-apps til internt brug. Disse apps skal godkendes, først du kan åbne dem.

Hvis du installerer en app via MDM (Mobile Device Management), godkendes den automatisk. Hvis du installerer en app manuelt, skal du også godkende den manuelt.

Apple anbefaler at bruge en MDM-løsning til distribuering af apps. Denne metode er sikker og kræver ingen brugerhandlinger. Du kan også installere tilpassede apps via et sikkert websted under din virksomheds kontrol. Hvis du ikke installerer apps fra din virksomhed, skal du kun downloade og installere apps fra Apple App Store. Det er den bedste måde at beskytte din iPhone, iPad eller iPod touch på.

Manuel installering og godkendelse af en virksomhedsapp

Når du åbner en manuelt installeret virksomhedsapp første gang, vises der en meddelelse om, at producenten af appen ikke er godkendt på enheden. Du kan vælge at afvise denne meddelelse, men du kan ikke åbne appen.

Når du har afvist meddelelsen, kan du godkende app-producenten. Tryk på Indstillinger > Generelt > Beskrivelser eller Adm. af beskrivelser og enheder. Der vises en beskrivelse for producenten under overskriften "Firma-app".

Tryk på producentens beskrivelse under overskriften Firma-app for at godkende denne producent.

Du bliver derefter bedt om at bekræfte dit valg. Når du har godkendt denne beskrivelse, kan du manuelt installere apps fra den samme producent og åbne dem med det samme. Producenten forbliver godkendt, indtil du trykker på knappen Slet app for at slette alle apps fra denne producent.

Du skal være forbundet til internettet for at bekræfte app-producentens certifikat ved godkendelse. Hvis enheden er bag en firewall, skal denne være konfigureret til at tillade trafik til https://ppq.apple.com. Hvis der ikke er internetforbindelse ved godkendelse af en app, vises "Ikke bekræftet" på enheden. For at bruge appen skal du oprette forbindelse til internettet og trykke på knappen Bekræft app.

Efter at du har bekræftet en app for første gang, skal din iPhone, iPad eller iPod touch regelmæssigt genbekræfte app-producentens certifikat for at opretholde godkendelsen. Hvis du ikke kan genbekræfte, vil du i nogle tilfælde få vist en besked om, at godkendelsen snart udløber. For at opretholde godkendelsen skal du oprette forbindelse til internettet og derefter trykke på knappen Bekræft app eller starte appen.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.