Mac OS X: Om udfærdigelse af journal for arkivsystemet

Funktionen Udfærdigelse af journal hjælper med at beskytte arkivsystemet mod strømafbrydelser og hardwarekomponentfejl, hvilket reducerer behovet for reparation af mapper. Dette dokument forklarer nogle af fordelene ved at bruge denne funktion, og hvordan den fungerer.

Udfærdigelse af journal til arkivsystemet Mac OS Extended (HFS Plus) forbedrer tilgængeligheden af computere og modstandsdygtighed over for fejl, hvilket især er interessant for servere. Udfærdigelse af journal beskytter arkivsystemets integritet på Xserve og andre computere, der bruger Mac OS X Server, i tilfælde af en uplanlagt nedlukning eller strømsvigt. Funktionen hjælper også med at maksimere oppetiden for servere og tilsluttede lagringsenheder ved at fremskynde reparationer af de berørte enheder, når systemet genstarter.

Når du slår udfærdigelse af journal til på en disk, føres der en løbende registrering af ændringer i arkiverne på disken i journalen. Hvis din computer stopper på grund af strømsvigt eller et andet problem, bruges journalen til at gendanne disken til en tilstand, der vides at fungere, når serveren genstarter.

Selvom du kan opleve tab af brugerdata, der blev gemt i bufferen på tidspunktet for fejlen, returneres arkivsystemet til en konsistent tilstand. Derudover er det meget hurtigere at genstarte computeren. Husk altid at sikkerhedskopiere dine data så ofte, som der er behov for det.

Hvorfor er det nødvendigt at udfærdige en journal?

En strømafbrydelse eller systemfejl afbryder læse- og skriveprocesser, hvilket kan forårsage uoverensstemmelser mellem arkivsystembiblioteket og den faktiske placering og struktur af lagrede arkiver. I et arkivsystem uden en journal er drev i en ukendt tilstand efter en fejl, hvilket betyder, at deres aktivitet lige før nedlukningen ikke er registreret. Før serveren kan genstarte og genoptage tjenester, skal den udføre en konsistenskontrol, der kræver, at den gennemgår hele arkivsystemet, blok for blok. Denne proces kan tage flere timer på en enhed med flere terabyte, hvilket resulterer i en uacceptabel periode med nedetid for serveren.

Udfærdigelse af journal fremskynder gendannelsestiden efter en uventet nedlukning, hvilket forbedrer tilgængeligheden af server- og lagringssystemer betydeligt. Når udfærdigelse af journal er slået til på en lagringsenhed, registrerer serveren automatisk arkivsystemets handlinger og opretholder en kontinuerlig registrering af disse transaktioner i et separat arkiv, som kaldes en journal. Operativsystemet kan bruge journalen til at returnere arkivsystemet til en tilstand, der vides at fungere, efter en fejl. Dette eliminerer behovet for at udføre en konsistenskontrol på hele arkivsystemet under opstart. Når serveren genstartes, afspiller Mac OS X i stedet blot de seneste transaktioner i journalen igen, så systemet opdateres, og de handlinger, der blev afbrudt under fejlen, genoptages. I et arkivsystem med en journal tager det kun et par sekunder at genstarte serveren, uanset antallet af arkiver eller størrelsen på enheden.

Bagudkompatibelt

Arkivsystemet med journal er en del af et sæt trinvise forbedringer af Mac OS Extended-arkivsystemet, og det er bagudkompatibelt med Mac OS Extended-arkivsystemet. Brugerne kan læse, skrive og tilgå journaliserede Mac OS Extended-enheder på computere, der ikke har en journalfunktion.

De fleste diskværktøjer, der er designet til at fungere sammen med Mac OS Extended-arkivsystemet, kan også bruges, når udfærdigelse af journal er slået til. Du bør kontakte producenten af diskværktøjet, før du bruger tidligere diskværktøjer sammen med et arkivsystem med journal.

Praktisk brug og yderligere oplysninger

Du får muligvis vist visse uskadelige "fejlmeddelelser", når udfærdigelse af journal er slået til. Du kan læse mere om disse fejlmeddelelser i "Mac OS X: Der vises harmløse fejlmeddelelser i fsck, når udfærdigelse af journal er slået til".

Sådan slår du udfærdigelse af journal til og fra ved hjælp af Diskværktøj:

1. Åbn Diskværktøj (i Programmer/Hjælpeprogrammer).

2. Vælg den enhed, hvor du vil slå udfærdigelse af journal til eller fra.

3. Hvis du vil slå funktionen til, skal du klikke på knappen Slå udfærdigelse af journal til eller vælge Slå udfærdigelse af journal til i menuen Arkiv.

• Hvis du vil slå udfærdigelse af journal fra, skal du vælge Slå udfærdigelse af journal fra i menuen Arkiv.

Bemærk: I Mac OS X 10.4 og senere versioner skal du trykke på Alternativ for at gøre Slå udfærdigelse af journal fra synlig i menuen Arkiv.

Læs mere

Udfærdigelse af journal blev først introduceret i Mac OS X Server v10.2.2 og derefter i ikkeserveroperativsystemet Mac OS X v10.3 Panther.