Administration af data i Sundhed på din iPhone, iPod touch eller dit Apple Watch

Du kan indstille apps og tilbehør til at sende data til appen Sundhed, indtaste data selv og ændre, hvordan Sundhed prioriterer data fra de pågældende kilder.

Sådan føjer du data til appen Sundhed

Appen Sundhed tæller automatisk dine skridt og måler, hvor langt du har gået eller løbet. Og hvis du har et Apple Watch, registreres alle dine aktivitetsdata automatisk. Hvis du allerede bruger en anden app til at holde styr på dit helbred, kan du prøve at føje data fra den app til Sundhed, så alle dine oplysninger er samlet ét sted.

Indtast oplysninger om dit helbred

1. Åbn appen Sundhed, og tryk på fanen Gennemse.
  2. Tryk på en kategori, f.eks. Aktivitet.
  3. Tryk på en underkategori, f.eks. Skridt.
  4. Tryk på Tilføj data i øverste højre hjørne.
  5. Indtast dato, klokkeslæt og data for denne aktivitet.
  6. Tryk på Tilføj, når du er færdig.

Tilføj oplysninger fra andre apps

1. Åbn appen Sundhed.
  2. Tryk på dit profilbillede i øverste højre hjørne
  3. Tryk på Apps under Anonymitet. Her vises de apps, som du allerede ejer, der er kompatible med Sundhed. Hvis der ikke vises en app, er den muligvis ikke kompatibel.
  4. Tryk på en app, og slå de sundhedskategorier, som du vil have appen til at registrere, til.

Du skal muligvis også åbne appen og tilpasse indstillingerne for den for at give den tilladelse til at dele data med Sundhed.

Find apps, der er kompatible med Sundhed

1. Åbn appen Sundhed, og tryk på fanen Gennemse.
  2. Tryk på en kategori, f.eks. Søvn.
  3. Tryk på en underkategori, f.eks. Søvnanalyse.
  4. Rul ned til apps, der anbefales til den pågældende kategori, og tryk derefter på en app for at få mere at vide om den og downloade den.
  5. Gå tilbage til dine anonymitetsindstillinger i appen Sundhed for at give appen lov til at læse eller skrive data i appen Sundhed.

Du bestemmer selv, hvilke oplysninger der gemmes i appen Sundhed, og hvilke apps der har adgang til dine oplysninger fra Sundhed. Apps, der har adgang til HealthKit, skal have en anonymitetspolitik. Læs anonymitetspolitikken for en app, inden du giver adgang til dine sundheds- og fitnessoplysninger.

Tilføj oplysninger fra dit Apple Watch

• Hvis du vil have vist dine mål og data for, hvor meget du har bevæget dig, trænet og stået op, skal du åbne appen Sundhed, trykke på fanen Gennemse og derefter trykke på Aktivitet.
  • Hvis du vil se dataene for din puls, skal du åbne appen Sundhed, trykke på fanen Gennemse og derefter trykke på Hjerte. Læs mere om pulsmålerens nøjagtighed og begrænsninger.
  • Hvis du vil se dataene fra appen Vejrtrækning, skal du trykke på fanen Gennemse og derefter trykke på Mindfulness. Læs mere om appen Vejrtrækning.
  • Andre Apple Watch-apps kan også læse og skrive Sundhedsdata. Du kan administrere dem direkte på dit Apple Watch: Gå til Indstillinger > Sundhed > Apps.

Hvis Sundhed ikke registrerer antal skridt eller andre oplysninger, kan du prøve disse trin:

1. Åbn appen Sundhed.
  2. Tryk på din profil , og tryk derefter på Enheder.
  3. Tryk på dit Apple Watch.
  4. Tryk derefter på Anonymitetsindstillinger, og sørg for, at Registrering af fitness er slået til.

Sådan håndterer Sundhed data fra flere forskellige kilder

Appen Sundhed henter data fra forskellige kilder, f.eks. antal skridt fra din iPhone og aktivitet fra dit Apple Watch, og organiserer dem på baggrund af deres kilde. Som standard prioriteres data i følgende rækkefølge i Sundhed:

1. Sundhedsdata, som du indtaster manuelt.
  2. Data fra din iPhone, iPod touch og Apple Watch.
  3. Data fra apps og Bluetooth-enheder.

Når du tilføjer en ny datakilde, vises den over alle andre apps og enheder, der bidrager med data i Sundhed. Du kan til enhver tid ændre rækkefølgen af kilderne

Sådan får du vist dine datakilder

Sådan ser du, hvilke enheder og apps der opdaterer specifikke sundhedskategorier:

1. Åbn appen Sundhed, og tryk på fanen Gennemse.
  2. Tryk på en kategori, f.eks. Aktivitet. Hvis kategorien ikke vises, skal du skubbe ned for at åbne søgelinjen og derefter indtaste en kategori.
  3. Tryk på en underkategori, f.eks. Skridt.
  4. Rul ned, og tryk derefter på Datakilder og adgang. Du vil kun få vist de kilder, der bidrager til den pågældende datatype.

Sådan ser du alle dine datakilder til appen Sundhed:

1. Åbn appen Sundhed.
  2. Tryk på dit profilbillede i øverste højre hjørne .
  3. Rul ned til Anonymitet, og tryk derefter på Apps eller Enheder.

Sådan prioriterer du dine datakilder

Sådan vælger du de kilder, som Sundhed skal bruge først:

1. Åbn appen Sundhed, og tryk på fanen Gennemse.
  2. Tryk på en kategori, og tryk derefter på en underkategori.
  3. Rul ned, og tryk derefter på Datakilder og adgang.
  4. Tryk på Rediger.
  5. Hold knappen Skift rækkefølge  nede ved siden af en datakilde, og hold den nede, og træk den derefter op eller ned på listen.
  6. Hvis du vil slå en datakilde fra, så den ikke bidrager med data til den pågældende kategori, skal du trykke på fluebenet ud for kilden.
  7. Tryk på OK.

Hvis flere kilder bidrager med den samme datatype, har den øverste datakilde prioritet over andre kilder. Alle nye apps eller enheder, som du tilføjer, vises automatisk øverst på listen over din iPhone eller iPod touch.

Sikkerhedskopier dine Sundhedsdata

Sundhedsoplysningerne lagres i iCloud og krypteres under overførslen mellem iCloud og din enhed, og så længe de lagres i iCloud. Kryptering af data fra start til slut kræver iOS 12 og tofaktorgodkendelse. Hvis du ikke vil arkivere dine sundhedsdata i iCloud, skal du gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud og slå Sundhed fra.

Hvis du ikke bruger iCloud, kan du sikkerhedskopiere dine oplysninger i Sundhed ved at kryptere din iTunes-sikkerhedskopi

Du har kontrol over de oplysninger, som du opretter eller indsamler om dig selv, og de krypteres med din adgangskode, når du låser din iPhone.

Undersøg flere funktioner i Sundhed

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.