Der vises et blinkende spørgsmålstegn, når du starter din Mac-computer

Hvis der vises et blinkende spørgsmålstegn, når Mac-computeren startes, betyder det, at Mac-computeren ikke kan finde systemsoftwaren.

Hvis spørgsmålstegnet kun vises i nogle få sekunder

Hvis der vises et blinkende spørgsmålstegn på Mac-computeren i nogle få sekunder, men opstarten derefter fortsætter, skal du muligvis vælge startdisken igen i Systemindstillinger.

1. Vælg Systemindstillinger på Apple-menuen (), og klik derefter på Startdisk.
  2. Klik på symbolet for den disk, du normalt bruger til at starte computeren. Den kaldes normalt Macintosh HD.
  3. Luk vinduet Systemindstillinger.

Din Mac-computer bør nu starte, uden at det blinkende spørgsmålstegn vises.

Hvis din Mac-computer ikke starter

Hvis der vises et blinkende spørgsmålstegn, når din Mac-computer starter, men den derefter ikke fortsætter startprocessen, kan du prøve disse trin.

1. Sluk for Mac-computeren ved at holde afbryderknappen inde nogle få sekunder.
  2. Tryk på afbryderknappen igen for at tænde Mac-computeren. Hold tasten Kommando og R nede på tastaturet med det samme for at starte din Mac-computer fra macOS-gendannelse. Hold disse to taster nede, indtil der vises et Apple-logo eller en globus.
  3. Vælg et Wi-Fi-netværk, hvis du bliver bedt om det, for at oprette forbindelse til internettet som en del af opstarten.
  4. Når vinduet macOS-hjælpeprogrammer vises, skal du vælge Startdisk på Apple-menuen.
  5. Vælg din startdisk, og klik på Genstart.

Hvis din startdisk ikke vises i vinduet Startdisk, skal du lukke vinduet og prøve de næste afsnit i denne artikel.

Hvis din startdisk ikke vises

Hvis din startdisk ikke vises i vinduet Startdisk, skal du følge disse trin for at se, om det er nødvendigt at reparere mappestrukturen på startdisken.

1. Åbn Diskværktøj i vinduet macOS-hjælpeprogrammer.
  2. Vælg startdisken (normalt kaldet "Macintosh HD") i vinduet Diskværktøj i venstre side af vinduet.

3. Klik på fanen Førstehjælp.
  4. Klik på knappen Reparer disk for at kontrollere og reparere eventuelle problemer med startdisken.
  5. Forlad Diskværktøj, når disken er repareret.
  6. Vælg Startdisk på Apple-menuen. Vælg din startdisk, og klik på Genstart. Hvis din startdisk stadig ikke vises, kan du prøve at geninstallere macOS på startdisken.

Hvis den interne startdisk ikke vises i vinduet Diskværktøj, eller hvis Diskværktøj angiver, at der er et hardwareproblem, skal Mac-computeren muligvis repareres. Lav en aftale med Apple Genius eller en Apple-autoriseret serviceudbyder for at få yderligere hjælp.

Hvis Diskværktøj ikke kan reparere din startdisk

Hvis Diskværktøj finder problemer med startdisken, som ikke kan repareres, kan det være nødvendigt at omformatere den. Du bør sikkerhedskopiere alle vigtige data på startdisken, inden du sletter den. Hvis du sletter startdisken, slettes alt, hvad der er lagret på den, inklusive elementer i din hjemmemappe, f.eks. dine dokumenter og elementer på skrivebordet.

Hvis du ikke har en aktuel sikkerhedskopi af personlige data, der er lagret på startdisken, kan du følge disse trin for at forsøge at sikkerhedskopiere dine data:

1. Slut en ekstern USB-, Thunderbolt- eller FireWire-disk til din Mac-computer. Drevet skal have samme størrelse eller være større end den aktuelle startdisk. Det skal også være et drev, der kan slettes.
  2. Brug macOS-gendannelse til at slette det eksterne drev, og installer derefter macOS på det eksterne drev. Kontroller, at du har valgt det eksterne drev som det, du vil slette. Vælg ikke den interne startdisk (kaldes normalt "Macintosh HD").
  3. Når installeringen er færdig, genstarter Mac-computeren automatisk fra det eksterne drev. Når Indstillingsassistent vises, skal du vælge at overføre dine data fra en anden disk. Vælg din interne startdisk som den kilde, du vil overføre data fra.
  4. Følg trinnene for at fuldføre indstillingsassistenten, når overførslen er færdig. Når skrivebordet vises, skal du bekræfte, at dine data findes på det eksterne drev.

Nu hvor du har oprettet en sikkerhedskopi på et eksternt drev, skal du følge disse trin:

1. Brug macOS-gendannelse til at slette den interne startdisk, og installer macOS igen. Vælg den interne startdisk som den, du vil slette – ikke det eksterne drev. Når installeringen er færdig, genstarter Mac-computeren automatisk fra den interne startdisk.
  2. Når du har slettet startdisken og geninstalleret macOS, genstartes Mac-computeren automatisk, og indstillingsassistenten vises. Hvis du vil kopiere dine personlige data over på startdisken igen, skal du i indstillingsassistenten vælge at overføre dine data fra en eksisterende Time Machine-sikkerhedskopi eller en anden disk. Vælg det eksterne drev som den kilde, du vil overføre data fra.

Hvis du ikke kan slette startdisken eller geninstallere macOS, kan det betyde, at Mac-computeren skal repareres. Lav en aftale med Apple Genius eller en Apple-autoriseret serviceudbyder for at få yderligere hjælp.