Glemt adgangskode til en iPhone, iPad eller iPod touch, eller enheden er deaktiveret

Hvis du glemmer din adgangskode, eller du får vist en meddelelse om, at din enhed er deaktiveret, skal du udføre disse trin for at fjerne din adgangskode.

Hvis du indtaster den forkerte adgangskode på en iOS-enhed seks gang i træk, spærres enheden, og der vises en meddelelse om, at enheden er deaktiveret. Læs mere om, hvad du skal gøre.

Først skal du vælge, hvordan du vil slette din enhed

Du kan kun få adgang til enhedens data, hvis du har husket at tage en sikkerhedskopi, før du glemte adgangskoden. Du er nødt til at nulstille enheden, så alle data og indstillinger slettes. Vælg, hvordan du vil slette din enhed, så du kan fjerne din adgangskode:

Sådan sletter du din enhed med iTunes for at fjerne din adgangskode

Hvis du har synkroniseret enheden med iTunes, kan du gendanne den. Dette medfører, at enheden og enhedens adgangskode slettes.

1. Slut enheden til den computer, du har synkroniseret med.
  2. Åbn iTunes. Hvis du bliver bedt om at indtaste en adgangskode, skal du prøve på en anden computer, som du har synkroniseret med, eller bruge gendannelsesfunktionen
  3. Vent, indtil iTunes har synkroniseret enheden og taget en sikkerhedskopi. Hvis det ikke sker, kan du her se, hvad du skal gøre.
  4. Når synkronisering og sikkerhedskopiering er fuldført, skal du klikke på Gendan [din enhed].
  5. Når du er nået frem til indstillingsskærmen under gendannelse af iOS-enheden, skal du trykke på Gendan fra iTunes-sikkerhedskopi.
  6. Vælg din enhed i iTunes. Se på sikkerhedskopiernes dato og størrelse, og vælg den mest relevante.

Slet din enhed via gendannelsesfunktionen for at fjerne din adgangskode

Hvis du aldrig har synkroniseret med iTunes eller indstillet Find min iPhone i iCloud, skal du bruge gendannelsesfunktionen til at gendanne enheden. Dette medfører, at enheden og enhedens adgangskode slettes.

1. Slut iOS-enheden til computeren, og åbn iTunes. Hvis du ikke har en computer, kan du prøve at låne en af en ven eller henvende dig i en Apple Store-butik eller hos en Apple-autoriseret serviceudbyder.
  2. Tving enheden til at genstarte, mens den er forbundet:
    • På en iPhone 8 eller iPhone 8 Plus: Tryk på og slip hurtigt knappen Lydstyrke op. Tryk på og slip hurtigt knappen Lydstyrke ned. Tryk til sidst på sideknappen, og hold den inde, indtil skærmen for gendannelse vises.
    • På iPhone 7 eller iPhone 7 Plus: Tryk samtidig på sideknappen og knappen Lydstyrke ned, og hold dem inde. Bliv ved med at holde dem inde, indtil du kan se skærmen for gendannelse.
    • På iPhone 6s og ældre, iPad eller iPod touch: Tryk på knappen Hjem og den øverste knap eller sideknappen samtidig, og hold dem inde. Bliv ved med at holde dem inde, indtil du kan se skærmen for gendannelse.
  3. Når du får valget mellem at gendanne og opdatere, skal du vælge Gendan.

iTunes downloader software til enheden. Hvis det tager mere end 15 minutter, går enheden ud af gendannelsesfunktionen, og du skal så gentage trin 2 og 3.

4. Vent på, at processen afsluttes. Derefter kan du indstille enheden og begynde at bruge den.

Få mere hjælp

Hvis du ikke kan opdatere eller gendanne din enhed via gendannelsesfunktionen, eller du ikke kan bruge gendannelsesfunktionen på grund af en knap, der er ødelagt eller sidder fast, kan du kontakte Apple-support. Derefter skal du udføre trinnene til indstilling af service til din iPhone, iPad eller iPod touch.