Hvis din Mac ikke tænder

Hvis du ikke kan tænde din Mac, kan du prøve disse løsninger.

1. Tryk på afbryderknappen på din Mac. Alle Mac-computere har en afbryderknap, der som regel er mærket med et symbol for strøm . Undersøg derefter, om der er tegn på, at computeren får strøm:
  2. Hvis det ikke lader til, at der er strøm på din Mac, skal du starte med at sikre, at den modtager strøm fra lysnettet:
    • Sørg for, at strømkablet ikke er beskadiget, og at det sidder korrekt i både din Mac og en fungerende stikkontakt. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt stikkontakten virker, kan du prøve at sætte en lampe eller en anden enhed i stikkontakten.
    • Hvis du bruger en bærbar Mac, skal du sørge for, at den bruger det rette strømkabel og den rette strømforsyning. Den skal have været tilsluttet strøm i ca. fem minutter, da det er lang nok tid til en brugbar batteriopladning. Læs mere om, hvordan du foretager fejlfinding af USB-C-strømforsyninger eller MagSafe-strømforsyninger.
    • Hvis du bruger en ekstern skærm, skal du sørge for, at den er tændt, at den er tilsluttet korrekt til din Mac, og at der ikke er andre problemer med skærmen.
  3. Prøv herefter disse løsninger, uanset om der er tegn på, at din Mac får strøm eller ej:
    • Hold afbryderknappen på din Mac nede i 10 sekunder, og tryk herefter på den igen.
    • Nulstilling af SMC (System Management Controller).
    • Sørg for, at lysstyrken på din skærm er skruet op. Bærbare Mac-computere har en tast med navnet Lysstyrke op  på det indbyggede tastatur.
    • Frakobl alt tilbehør fra din Mac, herunder printere, drev, USB-samlingspunkter og mobilenheder. (Fejlen kan skyldes et problem med én eller flere af disse enheder eller deres kabler). Hold igen afbryderknappen nede i 10 sekunder, og tryk herefter på den igen.
  4. Hvis din Mac har tegn på strøm, men skærmen forbliver tom, kan du prøve denne fremgangsmåde, som bruges, når din Mac starter med en tom skærm.

Hvis du stadig har brug for hjælp, skal du kontakte Apple-support.