Hvis din Mac ikke tænder, eller den ikke starter ordentligt op

Prøv nedenstående, hvis din Mac ikke tænder, eller hvis den ikke starter ordentligt op.

Tryk på afbryderknappen  på din Mac, og tjek herefter, at der er strøm på computeren ud fra følgende:

Hvis det ikke lader til, at der er strøm på din Mac, skal du starte med at sikre, at den modtager strøm fra lysnettet:

• Sørg for, at strømkablet ikke er beskadiget, og at det sidder korrekt i både din Mac og en fungerende stikkontakt. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt stikkontakten virker, kan du prøve at sætte en lampe eller en anden enhed i stikkontakten.
  • Hvis du bruger en bærbar Mac, skal du kontrollere, at du bruger det rigtige strømkabel og den rigtige adapter. Du skal også sørge for, at de sidder i i lang nok tid til at oplade batteriet tilstrækkeligt. Læs mere om, hvordan du foretager fejlfinding af MagSafe-strømforsyninger eller USB-C-strømforsyninger.

Prøv herefter disse løsninger, uanset om din Mac har tegn på strømforsyning eller ej:

• Hold afbryderknappen nede i 10 sekunder, og tryk herefter på den igen. Hvis ikke dette løser problemet, skal du prøve igen efter at have frakoblet alt tilbehør fra din Mac, herunder printere, diske, USB-hubs og mobilenheder. (Fejlen kan skyldes et problem med én eller flere af disse enheder eller deres kabler.)
  • Hvis der ikke vises noget på skærmen, skal du sikre dig, at der er skruet op for lysstyrken. Bærbare Mac-computere har en tast med navnet Lysstyrke op  på det indbyggede tastatur. Hvis du bruger en ekstern skærm, skal du sørge for, at den er tændt, og at der ikke er andre problemer med den.
  • Nulstilling af SMC (System Management Controller).

Hvis din Mac ikke starter ordentligt op, kan en af følgende løsninger muligvis løse problemet. Hvis du har brug for at slukke den Mac først, skal du holder afbryderknappen nede i 10 sekunder.

Hvis din Mac stadig ikke tænder eller ikke starter ordentligt op, eller du ikke kan geninstallere macOS eller gendanne fra en sikkerhedskopi, skal du kontakte Apple-support, en Apple Store eller en Apple-autoriseret serviceudbyder. Hvis din Mac ikke i mellemtiden starter ordentligt op, og du har en anden opstartsdisk, kan du muligvis slutte denne til din Mac og prøve at starte op fra denne disk i stedet for fra den nuværende opstartsdisk.