Hvis din Mac ikke tænder, eller den ikke starter ordentligt op

Prøv nedenstående, hvis din Mac ikke tænder, eller hvis den ikke starter ordentligt op.

Kontroller, om der er problemer relateret til strømforsyningen

Tryk på afbryderknappen på din Mac (alle Mac-computere har en afbryderknap), og kontroller derefter, om der er tegn på, at der er strøm på computeren:

Hvis det ikke lader til, at der er strøm på din Mac, skal du starte med at sikre, at den modtager strøm fra lysnettet:

• Sørg for, at strømkablet ikke er beskadiget, og at det sidder korrekt i både din Mac og en fungerende stikkontakt. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt stikkontakten virker, kan du prøve at sætte en lampe eller en anden enhed i stikkontakten.
  • Hvis du bruger en bærbar Mac, skal du kontrollere, at du bruger det rigtige strømkabel og den rigtige adapter. Du skal også sørge for, at de sidder i længe nok til at oplade batteriet tilstrækkeligt. Læs mere om, hvordan du foretager fejlfinding af USB-C-strømforsyninger eller MagSafe-strømforsyninger.
  • Hvis du bruger en ekstern skærm, skal du sørge for, at den er tændt, og at der ikke er andre problemer med skærmen.
  • Sørg for, at lysstyrken på din skærm er skruet op. Bærbare Mac-computere har en tast med navnet Lysstyrke op  på det indbyggede tastatur.

Prøv herefter disse løsninger, uanset om din Mac har tegn på strømforsyning eller ej:

• Hold afbryderknappen nede i 10 sekunder, og tryk herefter på den igen.
  • Frakobl alt tilbehør fra din Mac, herunder printere, drev, USB-samlingspunkter og mobilenheder. (Fejlen kan skyldes et problem med én eller flere af disse enheder eller deres kabler.) Hold igen afbryderknappen nede i 10 sekunder, og tryk herefter på den igen.
  • Nulstilling af SMC (System Management Controller).

Kontroller, om der er andre startproblemer

• Hvis din Mac tændes, men ikke starter helt op, kan du forsøge forskellige fremgangsmåder, alt efter hvad du ser på din skærm.
  • Hvis du for nylig har installeret hukommelse eller en harddisk (eller SSD), skal du kontrollere, at den er kompatibel og er installeret korrekt. Hvis det er muligt, skal du prøve at fjerne den og derefter teste med den oprindelige hukommelse eller disk.

Hvis din Mac stadig ikke tænder eller starter

Hvis du stadig har brug for hjælp, kan du kontakte Apple-support, en Apple Store eller en Apple-autoriseret serviceudbyder.