Administration af din iCloud-lagringsplads

Har du brug for mere iCloud-lagringsplads? Det er nemt at frigøre plads eller købe mere lagringsplads.

Når du indstiller iCloud, får du automatisk 5 GB gratis lagringsplads. Du kan bruge pladsen til iCloud-sikkerhedskopier, til billeder og videoer i iCloud-fotos og til at holde dine dokumenter i iCloud Drive opdateret. Du kan når som helst frigøre mere plads eller købe mere lagerplads

Se, hvor meget iCloud-lagringsplads du bruger

Din iCloud-lagringsplads er forskellig fra den lagringskapacitet, der findes på enheden. Få mere at vide om forskellen mellem lagerplads på din enhed og i iCloud

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud. For at se mere detaljerede oplysninger om, hvordan apps og tjenester bruger din lagerplads, skal du trykke på iCloud-lagringsplads eller Administrer lagringsplads.

På din Mac

Åbn Apple-menuen () > Systemindstillinger > Apple-id > iCloud. For at se mere detaljerede oplysninger om, hvordan apps og tjenester bruger din lagerplads, skal du klikke på Administrer.

På din pc

På nettet

en understøttet browser skal du logge ind på iCloud.com, hvorefter du skal klikke på Kontoindstillinger.

Opgrader eller nedgrader din iCloud-lagringsplads

Du kan når som helst købe mere lagerplads eller nedgradere din lagerplads. Abonnementer kan købes fra 0,99 USD om måneden for 50 GB. Hvis du vælger en lagringsplads på 200 GB eller 2 TB, kan du dele lagringspladsen med din familie. Læs mere om abonnementer og priser i dit land eller område.

Du kan også frigøre mere plads ved hjælp af trinnene nedenfor.

Frigør plads i iCloud

Hvis du løber tør for iCloud-lagringsplads, sikkerhedskopieres din enhed ikke til iCloud, nye billeder og videoer overføres ikke til iCloud-fotos, og iCloud Drive, andre iCloud-apps og dine sms'er holdes ikke opdateret på tværs af dine enheder. Og du kan ikke sende eller modtage e-mails med din iCloud-e-mailadresse.

Du kan frigøre lagringsplads i iCloud ved at slette indhold, du ikke bruger:

Inden du sletter noget, er det en god idé at arkivere eller sikkerhedskopiere de oplysninger, som du har i iCloud.

Administration af din iCloud-sikkerhedskopi

Når du sikkerhedskopierer din iPhone, iPad eller iPod touch til iCloud, sikkerhedskopieres de vigtigste data på din enhed automatisk. Sikkerhedskopierne kan omfatte dine dokumenter, billeder og videoer. Læs mere om, hvad iCloud sikkerhedskopierer.

Mange iOS-apps sikkerhedskopieres automatisk til iCloud, efter de er blevet installeret. Du kan reducere størrelsen på din iCloud-sikkerhedskopi og frigøre mere plads i iCloud ved at slå sikkerhedskopiering fra for de apps, du ikke bruger, eller slette gamle iCloud-sikkerhedskopier.

Vælg, hvilke apps der skal tages sikkerhedskopi af fra din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud.
  2. Tryk på Administrer lagringsplads > Sikkerhedskopier.
  3. Tryk på navnet på den enhed, som du bruger.
  4. Gå til Vælg data, der skal sikkerhedskopieres, og slå alle apps, der ikke skal sikkerhedskopieres, fra.
  5. Vælg Slå fra og slet.

Når du bekræfter, at du vil slå en app fra og slette den, slås iCloud-sikkerhedskopiering fra for den pågældende app, og alle dens oplysninger fjernes fra iCloud.

Nogle apps sikkerhedskopieres altid, og du kan ikke slå dem fra.

Slet sikkerhedskopier og slå iCloud-sikkerhedskopiering fra på enheden

Du kan slette gamle sikkerhedskopier på iCloud for den enhed, som du bruger i øjeblikket, eller for ældre enheder, som du måske ikke bruger mere. iCloud-sikkerhedskopier er tilgængelige i 180 dage, efter at du har deaktiveret eller stoppet brugen af iCloud-sikkerhedskopi.

iPhone, iPad og iPod touch

1. Gå til Indstillinger > [dit navn], og tryk derefter på iCloud.
  2. Tryk på Administrer lagringsplads > Sikkerhedskopier.
  3. Tryk på navnet på den enhed, hvis sikkerhedskopi, du ønsker at slette.
  4. Tryk på Slet sikkerhedskopi > Slå fra og slet.

Når du sletter en sikkerhedskopi, slås iCloud-sikkerhedskopiering for din iPhone, iPad eller iPod touch også fra.

Mac

1. Åbn Apple-menuen () > Systemindstillinger > Apple-id, og klik derefter på iCloud.
  2. Klik på Administrer, og vælg Sikkerhedskopier.
  3. Vælg en af sikkerhedskopierne af enheden, og klik derefter på Slet. Når du bliver bedt om at bekræfte, skal du vælge Slet, hvis du vil slå sikkerhedskopiering fra for den pågældende enhed og fjerne alle dens sikkerhedskopier fra iCloud.

Når du sletter en sikkerhedskopi, slås iCloud-sikkerhedskopiering for enheden også fra.

Windows-pc

1. Åbn iCloud til Windows.
  2. Klik på Lagringsplads.
  3. Vælg Sikkerhedskopier på den liste, der vises.
  4. Vælg en af sikkerhedskopierne af enheden, og klik derefter på Slet. Når du bliver bedt om at bekræfte, skal du vælge Slet, hvis du vil slå sikkerhedskopiering fra for den pågældende enhed og fjerne alle dens sikkerhedskopier fra iCloud.

Når du sletter en sikkerhedskopi, slås iCloud-sikkerhedskopiering for enheden også fra.

Sådan reducerer du størrelsen på dine iCloud-fotos

iCloud-fotos bruger iCloud-lagringspladsen til at holde alle dine billeder og videoer opdaterede på tværs af dine enheder. Du kan frigøre plads i iCloud ved at slette billeder og videoer, du ikke længere har brug for, fra appen Fotos på en af dine enheder.

Før du sletter noget, skal du sørge for, at sikkerhedskopiere de billeder og videoer, du vil beholde. Når du bruger iCloud-fotos og sletter et billede eller en video på en enhed, så slettes det også på alle andre enheder, hvor du er logget ind med det samme Apple-id.

Følg disse trin for at slette billeder og videoer fra dine iCloud-fotos.

iPhone, iPad og iPod touch

1. Åbn appen Fotos, og tryk på Fotos nederst på skærmen.
  2. Tryk på Vælg, og vælg et eller flere billeder eller videoer, der skal slettes.
  3. Tryk på Slet papirkurvssymbol, og tryk derefter på Slet foto.

Mac

1. Åbn appen Fotos.
  2. Vælg de billeder og videoer, der skal slettes.
  3. Vælg Billede, og klik på Slet fotos.

iCloud.com

1. På din iPhone, iPad eller computer skal du logge på iCloud.com.
  2. Tryk på appen Fotos.
  3. Vælg de billeder eller videoer, der skal slettes.
  4. Tryk på Slet, og tryk derefter på Slet.

For at vælge flere fotos eller videoer skal du trykke på Vælg på iOS eller iPadOS eller trykke på Command på en Mac eller Control på en pc og holde tasten nede, mens du vælger elementerne. For at vælge alle skal du trykke på Command-A på macOS eller Control-A på Windows og holde tasterne nede eller trykke på Vælg alle på iOS eller iPadOS.

Slettede billeder og videoer kan gendannes i 30 dage via albummet Slettet for nylig. Hvis indholdet fra albummet Slettet for nylig skal fjernes hurtigere, skal du trykke på Vælg og derefter vælge det, der skal slettes. Tryk på Slet > Slet. Hvis du overskrider grænsen for iCloud-lagringsplads, fjerner enheden omgående slettede billeder og videoer, og de kan ikke gendannes via albummet Slettet for nylig.

Sådan reducerer du størrelsen på dit fotobibliotek

Hvis du ikke bruger iCloud-fotos, indgår kamerarullen i din iCloud-sikkerhedskopi. For at se hvor meget lagerplads der bruges i iCloud-sikkerhedskopiering, skal du følge disse trin.

1. Gå til Indstillinger > [dit navn], og tryk derefter på iCloud.
  2. Tryk på Lagringsplads.
  3. Tryk på Sikkerhedskopi.
  4. Tryk på navnet på den enhed, som du bruger, og se derefter i Billeder.

Hvis du vil reducere størrelsen af din sikkerhedskopi af Fotos, skal du arkivere dine billeder og videoer på din computer og derefter manuelt sikkerhedskopiere din iOS-enhed. Hvis du vil beholde dine billeder og videoer på iOS-enheden, kan du slå Fotos fra i Sikkerhedskopi eller købe mere lagringsplads. Du kan slette eventuelle billeder, som du ikke vil beholde. Åbn Fotos, og marker de emner, der skal slettes. Tryk derefter på Slet papirkurvssymbol, og tryk på Slet foto.

Slet mapper eller arkiver i iCloud Drive

Du kan administrere og slette mapper eller arkiver, der gemmes på iCloud Drive, fra din iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc. Hvis du deltager i en andens delte mappe, tæller dette indhold ikke i din iCloud-lagerplads. Få mere at vide om mappedeling i iCloud Drive.

Med iOS 11 og nyere versioner forbliver arkiver, som du sletter fra iCloud Drive, i Slettet for nylig i 30 dage, før de fjernes fra din enhed.

iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til appen Arkiver, og tryk på Gennemse.
  2. Under Lokaliteter skal du trykke på iCloud Drive > Vælg.
  3. Vælg de mapper eller arkiver, du vil slette, og tryk derefter på Slet .
  4. Gå til Lokaliteter > Slettet for nylig > Vælg.
  5. Vælg de arkiver, du vil slette.
  6. Tryk på Slet.

Mac

Du kan administrere dine iCloud Drive-arkiver fra iCloud Drive-mappen i Finder:

1. Du kan slå iCloud Drive til på din Mac efter behov:
    1. Åbn Apple-menuen () > Systemindstillinger > Apple-id, og klik derefter på iCloud.
    2. Log ind med dit Apple-id.
    3. Slå iCloud Drive til. I Indstillinger skal du sørge for at vælge apps eller mapper for de arkiver, du vil administrere.
  2. Åbn Finder, og gå til mappen iCloud Drive.
  3. Træk et emne til papirkurven, eller flyt det til en anden mappe på din Mac.
  4. Åbn papirkurven, og højreklik derefter på de arkiver, du vil slette.
  5. Vælg Slet med det samme.

Windows

På en pc med Windows 7 eller en nyere version kan du administrere dine iCloud Drive-arkiver med Windows Stifinder. Følg disse trin for at føje en iCloud Drive-mappe til Windows Stifinder:

1. Download og installer iCloud til Windows.
  2. Log ind med dit Apple-id.
  3. Slå iCloud Drive til.
  4. Gå til mappen iCloud Drive.
  5. Vælg de mapper eller arkiver, der skal slettes.
  6. Klik på Slet.

iCloud.com

1. På din iPad eller computer skal du logge på iCloud.com.
  2. Tryk på appen iCloud Drive.
  3. Vælg de arkiver, du vil slette, og tryk derefter på Slet.
  4. Åbn mappen iCloud Drive, og tryk på Slettet for nylig.
  5. Vælg de mapper eller arkiver, der skal slettes.
  6. Tryk på Slet.

Slet sms'er og bilag i Beskeder

Når du bruger Beskeder i iCloud, indgår alle dine sms'er og de bilag, du sender og modtager, i din iCloud-lagringsplads. Du kan frigøre mere plads ved at slette sms'er og vedhæftninger – f.eks. billeder, videoer og arkiver – som du ikke har brug for længere.

iPhone eller iPad

Følg disse trin for at slette en besked eller et bilag:

1. Tryk på beskedboblen eller det bilag, du vil slette, i en samtale, og hold fingeren nede.
  2. Tryk på Mere.
  3. Tryk på Slet papirkurvssymbol, og tryk derefter på Slet besked. Hvis du vil slette alle beskederne i tråden, skal du trykke på Slet alle øverst til højre. Tryk derefter på Slet samtale.

For at slette flere vedhæftninger fra en kontakt eller en samtale skal du følge disse trin:

1. I en sms-samtale skal du trykke på kontaktens navn øverst på skærmen.
  2. Tryk på Info .
  3. Vælg Se alle fotos
  4. Tryk på Vælg, tryk på de billeder, du vil slette.
  5. Tryk på Slet, og tryk derefter på Slet vedhæftning for at bekræfte.

Følg disse trin for at slette en hel samtale:

1. Skub mod venstre på den samtale, som skal slettes.
  2. Tryk på Slet.
  3. Tryk på Slet igen for at bekræfte.

Mac

Følg disse trin for at slette en besked eller et bilag:

1. Åbn en samtale.
  2. Ctrl-klik på den tomme del af den beskedboble, som du vil slette.
  3. Vælg Slet.
  4. Klik på Slet.

Følg disse trin for at slette en hel samtale:

1. Ctrl-klik på en samtale.
  2. Vælg Slet samtale.
  3. Klik på Slet.

Sådan sletter du beskeder og administrerer Mail

Du kan frigøre mere iCloud-plads ved at slette e-mails på din e-mailkonto i iCloud. Du kan også flytte e-mails fra din iPhone, iPad eller iPod touch til din Mac eller pc, så de ikke længere optager iCloud-lagringsplads.

Følg trinnene nedenfor for at slette beskeder på din konto. Husk, at beskeder med store bilag optager mere plads end e-mails med simpel tekst.

iPhone, iPad eller iPod touch

Hvis din iPhone, iPad eller iPod touch er indstillet til at hente iCloud-e-mail, kan du slette beskeder i postkasserne og derefter tømme papirkurven for at frigøre plads:

1. Skub beskeden til venstre for at slette den.
  2. Tryk på papirkurven.
  3. Slet beskeder én ad gangen, eller tryk på Rediger, tryk på Vælg alle, og tryk derefter på Papirkurv for at slette dem alle.

Mac-computer eller Windows-pc

Hvis du bruger iCloud Mail sammen med et e-mailprogram, f.eks. Mail på din Mac eller Microsoft Outlook på din pc, skal du følge disse trin:

• Mail på Mac: Slet de beskeder, du ikke længere har brug for, vælg Postkasse > Fjern slettede emner, og vælg din iCloud-e-mailkonto i menuen.
  • Microsoft Outlook 2010 til Outlook 2016 (Windows): Slet de beskeder, som du ikke længere har brug for. Outlook sletter beskederne permanent, næste gang du lukker og genstarter programmet.

iCloud.com

1. På din iPad eller computer skal du logge på iCloud.com.
  2. Tryk på Mail.
  3. Slet de beskeder, som du ikke længere har brug for, tryk på Indstillinger tandhjulssymbol, og vælg Tøm papirkurv.

Sådan sletter du indtalte memoer

Med Memoer i iCloud gemmes dine stemmeoptagelser i iCloud.* Du kan nemt slette dem, hvis du har brug for mere plads.

Åbn Memoer, og slet de optagelser, du ikke længere vil gemme. De flyttes herefter til Slettet for nylig, hvor de slettes permanent efter 30 dage. Du kan indtil da gendanne dem eller slette dem permanent. Vælg Gendan alle eller Slet alle for at gendanne eller slette alle optagelser på en gang.

* Hvis du bruger iOS 11 eller tidligere versioner eller macOS High Sierra eller tidligere versioner, kan du finde dine memoer i iCloud-sikkerhedskopi og ikke i iCloud.

Læs mere om iCloud-lagringsplads

Learn how iCloud operates in China mainland.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.