Administration af din iCloud-lagringsplads

Lær at administrere din lagringsplads, og find ud af, hvor du kan købe mere, hvis du når eller overskrider din iCloud-lagringsplads.

Når du indstiller iCloud, får du automatisk 5 GB gratis lagringsplads. Du kan bruge pladsen til iCloud-sikkerhedskopier til billeder og videoer i iCloud-fotos og til at holde dine dokumenter i iCloud Drive opdateret. Hvis du har brug for mere plads, kan du købe mere iCloud-lagringsplads. Abonnementer kan købes fra 0,99 USD om måneden for 50 GB. Hvis du vælger en lagringsplads på 200 GB eller 2 TB, kan du dele lagringspladsen med din familieLæs mere om lagringsplads og priser i dit område.

Hvis du løber tør for iCloud-lagringsplads, tager din enhed ikke sikkerhedskopier til iCloud, nye billeder og videoer overføres ikke til iCloud-fotos, og iCloud Drive, andre iCloud-apps og dine sms'er holdes ikke opdateret på tværs af dine enheder. Og du kan ikke sende eller modtage e-mails med din iCloud-e-mailadresse. Hvis dette sker, kan du frigøre mere plads.

Sådan ser du, hvor meget iCloud-lagringsplads du har

• På din iPhone, iPad eller iPod touch:
    • Hvis du bruger iOS 10.3 eller en nyere version, skal du gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud. Tryk på iCloud-lagringsplads eller Administrer lagringsplads.
    • Hvis du bruger iOS 10.2 eller tidligere, skal du gå til Indstillinger > iCloud > Lagringsplads.
  • På din Mac: Åbn Apple-menuen () > Systemindstillinger, klik på iCloud, og klik derefter på Administrer.
  • På din pc: Åbn iCloud til Windows.

Frigør plads i iCloud

Du kan frigøre mere lagringsplads i iCloud ved at slette indhold – f.eks. gamle iCloud-sikkerhedskopier, billeder, videoer, filer, e-mails og sms'er – som du ikke bruger. Inden du sletter noget, er det en god idé at arkivere eller sikkerhedskopiere de oplysninger, som du har i iCloud.

Administrer din iCloud-sikkerhedskopi

Når du sikkerhedskopierer din iPhone, iPad eller iPod touch til iCloud, sikkerhedskopieres de vigtigste data på din enhed automatisk. Sikkerhedskopierne omfatter dine dokumenter, billeder og videoer. Læs mere om, hvad iCloud sikkerhedskopierer.

Du kan reducere størrelsen på din iCloud-sikkerhedskopi og frigøre mere plads i iCloud ved at slå sikkerhedskopiering fra for apps, du ikke bruger, eller slette gamle iCloud-sikkerhedskopier.

Vælg, hvilke apps du vil sikkerhedskopiere

Mange iOS-apps sikkerhedskopieres automatisk til iCloud, efter de er blevet installeret. Du kan bestemme, hvilke apps der skal sikkerhedskopieres, og fjerne eksisterende sikkerhedskopier fra din lagringsplads. Følg disse trin på din iPhone, iPad eller iPod touch.

iOS 10.3 eller nyere:

1. Gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud.
  2. Hvis du bruger iOS 11 eller nyere, skal du trykke på Administrer lagringsplads > Sikkerhedskopier. Hvis du bruger iOS 10.3, skal du trykke på iCloud-lagringsplads > Administrer lagringsplads.
  3. Tryk på navnet på den enhed, som du bruger.
  4. Gå til Vælg data, der skal sikkerhedskopieres, og slå alle apps, der ikke skal sikkerhedskopieres, fra.
  5. Vælg Slå fra og slet.

iOS 10.2 eller tidligere:

1. Gå til Indstillinger > iCloud > Lagringsplads > Lagringsplads.
  2. Tryk på navnet på den enhed, som du bruger.
  3. Gå til Indstillinger, og slå de apps fra, der ikke skal sikkerhedskopieres.
  4. Vælg Slå fra og slet.

Når du bekræfter, at du vil slå en app fra og slette den, slås iCloud-sikkerhedskopiering fra for den pågældende app, og alle dens oplysninger fjernes fra iCloud.

Nogle apps sikkerhedskopieres altid, og du kan ikke slå dem fra.

Sådan sletter du sikkerhedskopier og slår iCloud-sikkerhedskopiering fra på enheden

Følg trinnene for din enhed.

iPhone, iPad og iPod touch

iOS 10.3 eller nyere:

1. Gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud.
  2. Hvis du bruger iOS 11, skal du trykke på Administrer lagringsplads > Sikkerhedskopier. Hvis du bruger iOS 10.3, skal du trykke på iCloud-lagringsplads > Administrer lagringsplads.
  3. Tryk på navnet på den enhed, du bruger.
  4. Tryk på Slet sikkerhedskopi > Slå fra og slet.

iOS 10.2 eller tidligere:

1. Gå til Indstillinger > Generelt > Lagring og brug af iCloud.
  2. Gå til iCloud, og tryk på Lagringsplads.
  3. Tryk på navnet på den enhed, som du bruger. [f.eks. (enhedsnavn) denne (enhedstype)].
  4. Tryk på Slet sikkerhedskopi > Slå fra og slet.

Når du sletter en sikkerhedskopi, slås iCloud-sikkerhedskopiering på din iPhone, iPad eller iPod touch også fra.

Mac

1. Åbn Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik derefter på iCloud.
  2. Klik på Administrer, og vælg Sikkerhedskopier.
  3. Vælg en af sikkerhedskopierne af enheden, og klik derefter på Slet. Når du bliver bedt om at bekræfte, skal du vælge Slet, hvis du vil slå sikkerhedskopiering fra for den pågældende enhed og fjerne alle dens sikkerhedskopier fra iCloud.
  4. Når du sletter en sikkerhedskopi, slås sikkerhedskopiering af enheden også fra.

Windows-pc

1. Åbn iCloud til Windows.
  2. Klik på Lagringsplads.
  3. Vælg Sikkerhedskopier på den liste, der vises.
  4. Vælg en af sikkerhedskopierne af enheden, og klik derefter på Slet. Når du bliver bedt om at bekræfte, skal du vælge Slet, hvis du vil slå sikkerhedskopiering fra for den pågældende enhed og fjerne alle dens sikkerhedskopier fra iCloud. Når du sletter en sikkerhedskopi, slås sikkerhedskopiering af enheden også fra.

iCloud-sikkerhedskopier er tilgængelige i 180 dage, efter at du har deaktiveret eller stoppet brugen af iCloud-sikkerhedskopi.

Sådan reducerer du størrelsen på dine iCloud-fotos

iCloud-fotos bruger iCloud-lagringspladsen til at holde alle dine billeder og videoer opdaterede på tværs af dine enheder. Du kan frigøre plads i iCloud ved at slette unødvendige billeder og videoer fra appen Fotos på en af dine enheder.

Du kan også vælge at spare plads på enheden ved at gå til Indstillinger og slå Optimer lagringsplads på enhed til. Når Optimer lagring er slået til, frigør Fotos automatisk plads efter behov ved at erstatte originale billeder og videoer med versioner med reduceret størrelse. Alle dine originale billeder og videoer i fuld opløsning er beskyttet i iCloud, hvorfra de til enhver tid kan downloades. Læs mere om administration af dit billed- og videolager.

Slettede billeder og videoer kan gendannes i 30 dage via albummet Slettet for nylig. Hvis indholdet fra albummet Slettet for nylig skal fjernes hurtigere, skal du trykke på Vælg og derefter vælge det, der skal slettes. Tryk på Slet > Slet. Hvis du overskrider grænsen for iCloud-lagringsplads, fjerner enheden omgående slettede billeder og videoer, og de kan ikke gendannes via albummet Slettet for nylig.

Følg disse trin for at slette billeder og videoer fra dine iCloud-fotos.

iPhone, iPad og iPod touch

1. Åbn appen Fotos, og tryk på Fotos nederst på skærmen.
  2. Tryk på Vælg, og vælg et eller flere billeder eller videoer, der skal slettes.
  3. Tryk på papirkurvssymbolet, og tryk derefter på Slet foto.

Mac

1. Åbn appen Fotos.
  2. Vælg de billeder og videoer, der skal slettes.
  3. Vælg Billede, og klik derefter på Slet fotos.

iCloud.com

1. Log på iCloud.com.
  2. Klik på appen Fotos.
  3. Vælg de billeder eller videoer, der skal slettes.
  4. Klik på og derefter på Slet.

Reducer størrelsen på dit fotobibliotek

Hvis du ikke bruger iCloud-fotos, indgår kamerarullen i din iCloud-sikkerhedskopi. Følg disse trin for at kontrollere, hvor meget af iCloud-sikkerhedskopien fotobiblioteket bruger.

• Hvis du bruger iOS 11 eller en nyere version, skal du gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud > Administrer lagringsplads  > Sikkerhedskopier > [enhedsnavn] Denne enhed.
  • Hvis du bruger iOS 10.3, skal du gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud > iCloud-lagringsplads > Administrer lagringsplads > [enhedsnavn] Denne enhed.
  • Hvis du bruger iOS 10.2 eller nyere, skal du gå til Indstillinger > iCloud > Lagringsplads > Administrer lagringsplads > [enhedsnavn] Denne enhed.

Hvis du vil reducere størrelsen af din sikkerhedskopi af Fotos, skal du arkivere dine billeder og videoer på din computer og derefter manuelt sikkerhedskopiere din iOS-enhed. Hvis du vil beholde dine billeder og videoer på iOS-enheden, kan du slå Fotos fra i Sikkerhedskopi eller købe mere lagringsplads. Du kan slette eventuelle billeder, som du ikke vil beholde. Åbn Fotos, og marker de emner, der skal slettes. Klik derefter på papirkurvssymbolet, og tryk på Slet foto.

Slet arkiver i iCloud Drive

Du kan administrere og slette arkiver, der gemmes på iCloud Drive, fra din iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc.

Med iOS 11 og nyere versioner forbliver arkiver, som du sletter fra iCloud Drive, i Slettet for nylig i 30 dage, før de fjernes fra din enhed.

iPhone, iPad eller iPod touch

iOS 11 eller en nyere version:

1. Gå til appen Arkiver, og tryk på Gennemse.
  2. Under Lokaliteter skal du trykke på iCloud Drive > Vælg.
  3. Vælg de arkiver, du vil slette, og tryk derefter på .
  4. Gå til Lokaliteter > Slettet for nylig > Vælg.
  5. Vælg de arkiver, du vil slette.
  6. Tryk på Slet.

iOS 10.3 eller nyere versioner:

1. Gå til appen iCloud Drive.
  2. Tryk på Vælg.
  3. Vælg de arkiver, du vil slette.
  4. Tryk på Slet > Slet fra iCloud Drive.

Mac

Med macOS High Sierra eller nyere versioner kan du administrere dine iCloud Drive-arkiver ved hjælp af mappen iCloud Drive i Finder:

1. Du kan slå iCloud Drive til på din Mac efter behov:
    1. Åbn Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik på iCloud.
    2. Log ind med dit Apple-id.
    3. Slå iCloud Drive til. I Indstillinger skal du sørge for at vælge apps eller mapper for de arkiver, du vil administrere.
  2. Åbn Finder, og gå til mappen iCloud Drive.
  3. Træk et emne til papirkurven, eller flyt det til en anden mappe på din Mac.
  4. Åbn papirkurven, og højreklik derefter på de arkiver, du vil slette.
  5. Vælg Slet med det samme.

Windows

På en pc med Windows 7 eller en nyere version kan du administrere dine iCloud Drive-arkiver med Windows Stifinder. Følg disse trin for at føje en iCloud Drive-mappe til Windows Stifinder:

1. Download og installer iCloud til Windows.
  2. Log ind med dit Apple-id.
  3. Slå iCloud Drive til.
  4. Gå til mappen iCloud Drive.
  5. Vælg de arkiver, der skal slettes.
  6. Klik på Slet.

iCloud.com

1. Log på iCloud.com.
  2. Klik på appen iCloud Drive.
  3. Vælg de arkiver, der skal slettes, og klik derefter på .
  4. Åbn mappen i iCloud Drive, og klik på Slettet for nylig.
  5. Vælg de arkiver, der skal slettes.
  6. Klik på Slet.

Slet beskeder, og administrer Mail

Du kan frigøre mere iCloud-plads ved at slette e-mails på din e-mailkonto i iCloud. Du kan også flytte e-mails fra din iPhone, iPad eller iPod touch til din Mac eller pc, så de ikke længere optager iCloud-lagringsplads.

Følg trinnene nedenfor for at slette beskeder på din konto. Husk, at beskeder med store bilag optager mere plads end e-mails med simpel tekst.

iPhone, iPad eller iPod touch

Hvis din iPhone, iPad eller iPod touch er indstillet til at hente iCloud-e-mail, kan du slette beskeder i postkasserne og derefter tømme papirkurven for at frigøre plads:

1. Skub beskeden til venstre for at slette den.
  2. Tryk på papirkurven.
  3. Slet beskederne en ad gangen, eller slet alle beskederne ved at trykke på Rediger > Slet alle.

Mac-computer eller Windows-pc

Hvis du bruger iCloud Mail sammen med et e-mailprogram, f.eks. Mail på din Mac eller Microsoft Outlook på din pc, skal du følge disse trin:

• Mail på Mac: Slet de beskeder, du ikke længere har brug for, vælg Postkasse > Fjern slettede emner, og vælg din iCloud-e-mailkonto i menuen.
  • Microsoft Outlook 2010 til Outlook 2016 (Windows): Slet de beskeder, som du ikke længere har brug for. Outlook sletter beskederne permanent, næste gang du lukker og genstarter programmet.

iCloud.com

1. Gå til din computer, og log på iCloud.com.
  2. Klik på Mail.
  3. Slet de beskeder, som du ikke længere har brug for, klik derefter på tandhjulssymbolet, og vælg Tøm papirkurv.

Slet sms'er og bilag i Beskeder

Når du bruger Beskeder i iCloud, indgår alle dine sms'er og de bilag, du sender og modtager, i din iCloud-lagringsplads. Du kan frigøre mere plads ved at slette sms'er og bilag – f.eks. billeder, videoer og arkiver – som du ikke har brug for længere. Følg trinnene for din enhed.

iPhone eller iPad

Følg disse trin for at slette en besked eller et bilag:

1. Tryk på beskedboblen eller det bilag, du vil slette, i en samtale, og hold fingeren nede.
  2. Tryk på Mere.
  3. Tryk på papirkurvssymbolet, og tryk derefter på Slet besked. Hvis du vil slette alle beskederne i tråden, skal du trykke på Slet alle øverst til højre. Tryk derefter på Slet samtale.

Følg disse trin for at slette en hel samtale:

1. Skub mod venstre på den samtale, som skal slettes.
  2. Tryk på Slet.
  3. Tryk på Slet igen for at bekræfte.

Vil du slette mere end én samtale ad gangen? Åbn Beskeder, og tryk på Rediger øverst til venstre. Tryk derefter på cirklen ud for samtalen, og tryk på Slet nederst til højre.

Mac

Følg disse trin for at slette en besked eller et bilag:

1. Åbn en samtale.
  2. Ctrl-klik på den tomme del af den beskedboble, som du vil slette.
  3. Vælg Slet...
  4. Klik på Slet.

Følg disse trin for at slette en hel samtale:

1. Ctrl-klik på en samtale.
  2. Vælg Slet samtale...
  3. Klik på Slet.

Slet indtalte memoer

Med Indtalte memoer i iCloud gemmes dine stemmeoptagelser i iCloud.* Du kan nemt slette dem, hvis du har brug for mere plads.

Åbn Indtalte memoer, og slet de optagelser, du ikke længere vil gemme. De flyttes herefter til Slettet for nylig, hvor de slettes permanent efter 30 dage. Du kan indtil da gendanne dem eller slette dem permanent. Vælg Gendan alle eller Slet alle for at gendanne eller slette alle optagelser på en gang.

Hvis du bruger iOS 11 eller tidligere versioner eller macOS High Sierra eller tidligere versioner, lagres dine indtalte memoer i iCloud-sikkerhedskopiering og ikke i iCloud.

Læs mere

Læs mere om, hvordan iCloud drives i Kina.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.