Administration af din iCloud-lagringsplads

Lær at administrere din lagringsplads, og find ud af, hvor du kan købe mere, hvis du når eller overskrider din iCloud-lagringsplads.

Når du indstiller iCloud, får du automatisk 5 GB gratis lagringsplads. Du kan bruge lagringspladsen til iCloud-sikkerhedskopier, til billeder og videoer i iCloud-fotobibliotek og til at holde dine dokumenter i iCloud Drive opdateret. Hvis du får brug for mere plads, kan du købe mere iCloud-lagringsplads fra 50 GB for 0,99 USD om måneden. Læs mere om priserne i dit område.

Hvis du løber tør for iCloud-lagringsplads, sikkerhedskopieres din enhed ikke til iCloud. Nye billeder og videoer overføres ikke til iCloud-fotobibliotek. iCloud Drive og andre iCloud-apps opdateres ikke på tværs af dine enheder, og du kan ikke sende eller modtage beskeder via din iCloud-e-mailadresse. Hvis dette sker, kan du frigøre plads.

Sådan kontrollerer du, hvor meget iCloud-lagringsplads du har

• På din iPhone, iPad eller iPod touch:
    • Hvis du bruger iOS 10.3 eller nyere, skal du gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud > iCloud-lagringsplads.
    • Hvis du bruger iOS 10.2 eller tidligere, skal du gå til Indstillinger > iCloud > Lagringsplads.
  • På din Mac: Åbn Apple-menuen > Systemindstillinger, klik på iCloud, og klik derefter på Administrer.
  • På din pc: Åbn iCloud til Windows, og klik derefter på Administrer.

Frigør plads i iCloud

Inden du sletter noget, er det en god idé at arkivere eller sikkerhedskopiere de oplysninger, som du har i iCloud.

Sikkerhedskopier

Når du sikkerhedskopierer din iPhone, iPad eller iPod touch til iCloud, sikkerhedskopieres de vigtigste data på din enhed automatisk. Sikkerhedskopierne omfatter dine dokumenter, billeder og videoer. Læs mere om, hvad iCloud sikkerhedskopierer.

Følg trinnene nedenfor for at administrere, hvor meget lagringsplads du bruger.

Sådan vælges de iOS-apps, der skal sikkerhedskopieres

Mange apps sikkerhedskopieres automatisk til iCloud, efter at de er blevet installeret. Du kan bestemme, hvilke apps der skal sikkerhedskopieres til iCloud og fjerne eksisterende sikkerhedskopier fra din lagringsplads. Følg disse trin på din iPhone, iPad eller iPod touch.

iOS 10.3 eller nyere:

1. Gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud > iCloud-lagring > Lagringsplads.
  2. Tryk på navnet på en iPhone, iPad eller iPod touch, der er tilknyttet din konto.
  3. Gå til Vælg data, der skal sikkerhedskopieres, og slå alle apps, der ikke skal sikkerhedskopieres, fra.
  4. Vælg Slå fra og slet.

iOS 10.2 eller tidligere:

1. Gå til Indstillinger > iCloud > Lagringsplads > Lagringsplads.
  2. Tryk på navnet på iOS-enheden.
  3. Gå til Sikkerhedskopiindstillinger, og slå de apps fra, der ikke skal sikkerhedskopieres.
  4. Vælg Slå fra og slet.

Når du bekræfter, at du vil slå en app fra og slette den, slås iCloud-sikkerhedskopiering fra for den pågældende app, og alle dens oplysninger fjernes fra iCloud.

Nogle apps, f.eks. Beskeder og Memoer sikkerhedskopieres altid, og du kan ikke slå dem fra.

Sådan sletter du sikkerhedskopier og slår iCloud-sikkerhedskopiering fra på enheden

Følg trinnene nedenfor for din enhed.

iPhone, iPad og iPod touch

iOS 10.3 eller nyere:

1. Gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud > iCloud-lagringsplads > Lagringsplads.
  2. Tryk på navnet på en iPhone, iPad eller iPod touch, der er tilknyttet din konto.
  3. Tryk på Slet sikkerhedskopi > Slå fra og slet.

iOS 10.2 eller tidligere:

1. Gå til Indstillinger > Generelt > Lagring og brug af iCloud.
  2. Gå til iCloud, og tryk på Lagringsplads.
  3. Tryk på navnet på din enhed.
  4. Tryk på Slet sikkerhedskopi > Slå fra og slet.

Når du sletter en sikkerhedskopi, slås iCloud-sikkerhedskopiering på din iPhone, iPad eller iPod touch også fra.

Mac

1. Åbn Apple-menuen > Systemindstillinger, og klik derefter på iCloud.
  2. Klik på Administrer, og vælg Sikkerhedskopier.
  3. Vælg en af sikkerhedskopierne af enheden, og klik derefter på Slet. Når du bliver bedt om at bekræfte, skal du vælge Slet, hvis du vil slå sikkerhedskopiering fra for den pågældende enhed og fjerne alle dens sikkerhedskopier fra iCloud.
  4. Når du sletter en sikkerhedskopi, slås sikkerhedskopiering af enheden også fra.

Windows 7, Windows 8 og Windows 10

1. Åbn iCloud til Windows.
  2. Klik på Lagringsplads.
  3. Vælg Sikkerhedskopi på den liste, der vises.
  4. Vælg en af sikkerhedskopierne af enheden, og klik derefter på Slet. Når du bliver bedt om at bekræfte, skal du vælge Slet, hvis du vil slå sikkerhedskopiering fra for den pågældende enhed og fjerne alle dens sikkerhedskopier fra iCloud. Når du sletter en sikkerhedskopi, slås sikkerhedskopiering af enheden også fra.

iCloud-sikkerhedskopier er tilgængelige i 180 dage, efter at du har deaktiveret eller stoppet brugen af iCloud-sikkerhedskopi.

Reducer størrelsen på dit iCloud-fotobibliotek

iCloud-fotobiblioteket bruger iCloud-lagringspladsen til at holde alle dine billeder og videoer opdaterede på dine enheder. Du kan frigøre plads i iCloud ved at slette unødvendige billeder og videoer fra appen Fotos på en af dine enheder.

Du kan også vælge at spare plads på enheden ved at gå til Indstillinger og slå Optimer lagringsplads på enhed til. Når Optimer lagringsplads er slået til, frigør Fotos automatisk plads efter behov ved at erstatte originale billeder og videoer med versioner med reduceret størrelse. Alle dine originale billeder og videoer i fuld opløsning er beskyttet i iCloud, hvorfra de til enhver tid kan downloades. Læs mere om administration af dit billed- og videolager.

Slettede billeder og videoer kan gendannes i 30 dage via albummet Slettet for nylig. Hvis indholdet fra albummet Slettet for nylig skal fjernes hurtigere, skal du trykke på Vælg og derefter vælge det, der skal slettes. Tryk på Slet > Slet. Hvis du overskrider grænsen for iCloud-lagringsplads, fjerner enheden omgående slettede billeder og videoer, og de kan ikke gendannes via albummet Slettet for nylig.

Følg disse trin for at slette billeder og videoer fra dit iCloud-fotobibliotek.

iPhone, iPad og iPod touch

1. Åbn appen Fotos, og tryk på Fotos nederst på skærmen.
  2. Tryk på Vælg, og vælg et eller flere billeder eller videoer, der skal slettes.
  3. Tryk på papirkurvssymbolet, og tryk derefter på Slet foto.

Mac

1. Åbn appen Fotos.
  2. Vælg de billeder og videoer, der skal slettes.
  3. Vælg Billede, og klik derefter på Slet fotos.

iCloud.com

1. Log på iCloud.com.
  2. Klik på appen Fotos, og klik derefter på Vælg fotos.
  3. Vælg de billeder eller videoer, der skal slettes.
  4. Klik på papirkurvssymbolet, og klik derefter på Slet.

Reducer størrelsen på dit fotobibliotek

Hvis du ikke bruger iCloud-fotobibliotek, indgår kamerarullen i din iCloud-sikkerhedskopi. Du kan kontrollere størrelsen af sikkerhedskopien på en enhed med iOS 10.3 eller nyere ved at trykke på Indstillinger > [dit navn] > iCloud > iCloud-lagringsplads > Lagringsplads. Hvis du bruger iOS 10.2 eller nyere, skal du gå til Indstillinger > iCloud > Lagringsplads > Lagringsplads. Tryk derefter på iOS-enhedens navn.

Hvis du vil reducere størrelsen af sikkerhedskopien af Fotobibliotek, skal du arkivere dine billeder og videoer på din computer og derefter starte sikkerhedskopieringen af din iOS-enhed manuelt. Hvis du vil beholde dine billeder og videoer på iOS-enheden, kan du slå Fotobibliotek fra i Sikkerhedskopi eller købe mere lagringsplads. Du kan slette eventuelle billeder, som du ikke vil beholde. Du skal blot åbne Fotos og markere de emner, der skal slettes. Klik derefter på papirkurvssymbolet, og tryk på Slet foto.

iCloud Drive

Du kan administrere, hvilke arkiver der gemmes på iCloud Drive, fra din iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller Windows-pc.

iPhone, iPad eller iPod touch

Følg disse trin for at administrere dine arkiver fra din iPhone, iPad eller iPod touch:

iOS 10.3 eller nyere:

1. Gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud > iCloud-lagringsplads > Lagringsplads.
  2. Rul ned til Dokumenter og data, og tryk på Andre dokumenter.
  3. Skub til venstre, eller tryk på Rediger for at slette de enkelte arkiver i appen.

iOS 10.2 eller tidligere:

1. Gå til Indstillinger > iCloud > Lagringsplads > Lagringsplads.
  2. Tryk på navnet på den app, der bruger iCloud Drive.
  3. Skub til venstre, eller tryk på Rediger for at slette de enkelte arkiver i appen.

Mac

På en Mac med OS X Yosemite eller nyere kan du administrere dine iCloud Drive-arkiver ved hjælp af mappen iCloud Drive i Finder:

1. Du kan slå iCloud Drive til på din Mac efter behov:
    1. Åbn Apple-menuen > Systemindstillinger, og klik på iCloud.
    2. Log ind med dit Apple-id.
    3. Slå iCloud Drive til. I Indstillinger skal du sørge for at vælge apps eller mapper for de arkiver, du vil administrere.
  2. Åbn Finder, og gå til mappen iCloud Drive.
  3. Træk et emne til papirkurven, eller flyt det til en anden mappe på din Mac.

Windows

På en pc med Windows 7 eller en nyere version kan du administrere dine iCloud Drive-arkiver med Windows Stifinder. Følg disse trin for at føje en iCloud Drive-mappe til Windows Stifinder:

1. Download og installer iCloud til Windows.
  2. Log ind med dit Apple-id.
  3. Slå iCloud Drive til.

iCloud.com

Du kan administrere dine arkiver fra appen iCloud Drive på iCloud.com. Log på iCloud.com, klik på appen iCloud Drive, marker de arkiver, der skal slettes, og klik derefter på papirkurvssymbolet.

Mail

Du kan når som helst frigøre mere iCloud-lagringsplads ved at slette e-mails på din e-mailkonto i iCloud. Du kan også flytte e-mails fra din iPhone, iPad eller iPod touch til din Mac eller pc, så de ikke længere optager iCloud-lagringsplads.

Følg trinnene nedenfor for at slette beskeder på din konto. Husk, at beskeder med store bilag optager mere plads end e-mails med simpel tekst.

iPhone, iPad eller iPod touch

Hvis din iPhone, iPad eller iPod touch er indstillet til at hente iCloud-e-mail, kan du slette beskeder i postkasserne og derefter tømme papirkurven for at frigøre plads:

1. Skub beskeden til venstre for at slette den.
  2. Tryk på papirkurven.
  3. Slet beskederne en ad gangen, eller slet alle beskederne ved at trykke på Rediger og derefter trykke på Slet alle.

Mac eller Windows-pc

Hvis du bruger iCloud Mail sammen med et e-mailprogram, f.eks. Mail på din Mac eller Microsoft Outlook på din pc, skal du følge disse trin:

• Mail på Mac: Slet de beskeder, du ikke længere har brug for, vælg Postkasse > Fjern slettede emner, og vælg din iCloud-e-mailkonto i menuen.
  • Microsoft Outlook 2007 (Windows): Slet de beskeder, som du ikke længere har brug for, vælg Rediger > Tøm, og vælg dit Apple-id i menuen.
  • Microsoft Outlook 2010 til Outlook 2016 (Windows): Slet de beskeder, som du ikke længere har brug for. Outlook sletter beskederne permanent, næste gang du lukker og genstarter programmet.

iCloud.com

1. Gå til din computer, og log på iCloud.com.
  2. Klik på Mail.
  3. Slet de beskeder, som du ikke længere har brug for, klik derefter på tandhjulssymbolet, og vælg Tøm papirkurv.

Læs mere

*Hvis du kun har en webudgave af iCloud-kontoen, kan du reducere den brugte mængde lagringsplads ved at flytte eller slette dokumenter.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.