Gode Mac-råd til tidligere Windows-brugere

Læs mere om, hvordan du udfører nogle af de mest almindelige handlinger på din nye Mac.

Højreklik

Klik i højre hjørne af din Apple-mus, eller klik med to fingre på dit Apple-pegefelt. Du kan ændre dette i museindstillinger og pegefeltindstillinger

Rul, skub, klik

Indstillinger for rulleretning, skubbebevægelser og tastaturgenveje findes også under indstillingerne for Mus og Pegefelt.

Luk og tilpas størrelsen på vinduer

Knapperne til at lukke, minimere og maksimere et vindue findes i vinduets øverste venstre hjørne.

Reguler lydstyrke

Brug lydstyrkeknappen   på menulinjen til at regulere lydstyrken, eller brug lydstyrketasterne på dit Apple-tastatur.

Find arkiver

Brug Spotlight til hurtigt at finde og åbne programmer, dokumenter og andre arkiver.

Åbn programmer

Du kan også bruge Launchpad og Dock til at åbne dine apps (programmer).

Søg efter arkiver

Leder du efter Windows Stifinder? Læs om Finder.

Slet arkiver

Leder du efter papirkurven? Brug papirkurven, som findes i Dock.

Omdøb arkiver

Klik på arkivet for at vælge det, og tryk derefter på Returtasten, og indtast et nyt navn. Tryk på Returtasten, når du er færdig.

Eksempelvisning af arkiver

Få vist de fleste arkiver på din Mac med Quick Look. Klik én gang på arkivet for at vælge det, og tryk derefter på mellemrumstasten.

Sikkerhedskopier arkiver

Time Machine arkiverer en sikkerhedskopi af alle dine arkiver og husker, hvordan dit system så ud på en given dag.

Skift Mac-indstillinger

Leder du efter Kontrolpanelet? Brug i stedet Systemindstillinger.

Mange Mac-tastaturkombinationer bruger Kommandotasten (⌘). Læs mere om taster og tastaturgenveje.

Klip

Kommando-X

Kopier

Kommando-C

Sæt ind

Kommando-V

Fortryd

Kommando-Z

Print

Kommando-P

Luk vindue

Kommando-W

Skift programmer

Kommando-tabulator

Afslut program

Kommando-Q

Slet frem

Fn-Delete eller  Slet frem-symbolet

Find arkiver

Kommando-mellemrumstasten

Afbryd programmet

Alternativ-Kommando-Esc

Tag skærmbillede

Skift-Kommando-3

Læs mere

• Gå til Hjælp på menulinjen i Finder for at få flere oplysninger om, hvordan du lærer din Mac bedre at kende.
  • Hvad hedder det på min Mac? indeholder flere Windows- og Mac-begreber.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.