Gode Mac-råd til tidligere Windows-brugere

Se, hvordan du udfører nogle af de mest almindelige handlinger på din nye Mac.

Højreklik

Klik i højre hjørne af din Apple-mus, eller klik med to fingre på dit Apple-pegefelt. Du kan ændre dette i indstillingerne for musen og indstillingerne for pegefeltet

Rul, skub, klik

Indstillinger for rulleretning, skubbebevægelser og tastaturgenveje findes også i indstillingerne for Mus og Pegefelt.

Luk og tilpas størrelsen på vinduer

Knapperne til at lukke, minimere og maksimere et vindue findes i vinduets øverste venstre hjørne.

Reguler lydstyrke

Brug lydstyrkeknappen på menulinjen til at regulere lydstyrken, eller brug lydstyrketasterne på dit Apple-tastatur.

Skift Mac-indstillinger

Leder du efter Kontrolpanelet? Brug i stedet Systemindstillinger.

Åbn programmer

Du kan også bruge Launchpad og Dock til at åbne dine apps (programmer).

Find arkiver

Brug Spotlight til hurtigt at finde og åbne programmer, dokumenter og andre arkiver.

Søg efter arkiver

Leder du efter Windows Stifinder? Læs om Finder.

Slet arkiver

Leder du efter papirkurven? Brug papirkurven, som findes i Dock.

Omdøb arkiver

Klik på arkivet for at vælge det. Tryk derefter på Returtasten, og indtast et nyt navn. Tryk på Returtasten, når du er færdig.

Eksempelvisning af arkiver

Se eksempelvisninger af de fleste arkiver på din Mac med funktionen Vis. Klik én gang på arkivet for at vælge det, og tryk derefter på mellemrumstasten.

Sikkerhedskopier arkiver

Time Machine arkiverer en sikkerhedskopi af alle dine arkiver og husker, hvordan dit system så ud på en given dag.

Tastaturgenveje

Mange Mac-tastaturkombinationer bruger Kommandotasten (⌘). Læs mere om taster og tastaturgenveje

Apple Magic Keyboard med numerisk tastatur

Klip

Kommando-X

Kopier

Kommando-C

Sæt ind

Kommando-V

Fortryd

Kommando-Z

Print

Kommando-P

Luk vindue

Kommando-W

Skift programmer

Kommando-tabulator

Afslut program

Kommando-Q

Slet frem

Fn-Slet eller

Find arkiver

Kommando-mellemrumstasten

Afbryd programmet

Alternativ-Kommando-Esc

Tag skærmbillede

Læs mere

• Gå til Hjælp på menulinjen i Finder for at få flere oplysninger om, hvordan du lærer din Mac bedre at kende.
  • Hvad hedder det på min Mac? indeholder flere Windows- og Mac-begreber.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.