Rengøring af Apple-produkter

Læs vores anbefalinger og retningslinjer for rengøring af din Apple-computer, iPad, iPhone, iPod, skærm eller eksterne enhed.

Apple-produkter er fremstillet af forskellige materialer, og hvert produkt kan have særlige rengøringskrav, der varierer afhængigt af den del, der rengøres. Nedenfor er nogle tip, der gælder alle produkter:

• Du skal bruge en blød og fnugfri klud. Du må ikke bruge grove klude, håndklæder, papirservietter og lignende, da sådanne kan beskadige produktet.
  • Du skal fjerne alle eksterne strømkilder, enheder og kabler.
  • Du skal undgå væske i nærheden af produktet.
  • Du skal undgå, at der trænger fugt ind i åbningerne.
  • Du må ikke bruge aerosolspray, opløsningsmidler eller slibemidler.
  • Du må ikke sprøjte rengøringsmiddel direkte på produktet.

Hvis der kommer væske ind i dit Apple-produkt, skal du hurtigst muligt søge hjælp hos en Apple-autoriseret serviceudbyder eller i en Apple Store-butik. Væskeskader dækkes ikke af Apples produktgaranti eller AppleCare Protection Plan. Hvis du har planer om at gå i en Apple Store-butik, skal du bestille en tid i Genius Bar (ikke muligt i alle lande og områder).

Du kan finde flere oplysninger ved at vælge dit Apple-produkt:

Bærbare computere

Læs mere om rengøring af din bærbare Mac.

MacBook, MacBook Pro og MacBook Air

Ved udvendig rengøring af MacBook, MacBook Pro og MacBook Air skal computeren først lukkes, og strømforsyningen skal fjernes. Brug derefter en let fugtig, blød og fnugfri klud til at rengøre computeren udvendigt. Sørg for, at der ikke kommer fugt ind i åbningerne. Der må ikke sprøjtes væske direkte på computeren. Der må ikke bruges spraydåser, opløsningsmidler, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte, da dette kan beskadige overfladen.

Ved rengøring af skærmen på en MacBook, MacBook Pro og MacBook Air skal computeren først lukkes, og strømforsyningen skal fjernes. Brug en blød og fnugfri klud, der er let fugtet med vand, til at rengøre computerens skærm.

MacBook Pro-modeller fra 2016 og nyere med Touch Bar og Touch ID: Rengør Touch Bar og Touch ID (afbryderknappen) på disse computere på samme måde som skærmen. Luk din Mac, og fjern strømforsyningen. Brug en blød og fnugfri klud, der er let fugtet med vand, til at rengøre Touch Bar og Touch ID.

MacBook (13", ultimo 2009) og MacBook (13", medio 2010): Undersiden af disse computere består af et blødt, skridsikkert materiale. Brug en mikrofiberklud eller en blød, ufarvet, fnugfri klud til rengøring af bunden.

Til toppen.

Stationære computere

Læs mere om, hvordan du rengør din stationære Mac.

Mac Pro, Mac mini og iMac

Start med at lukke din Mac, og fjern strømforsyningen og andre tilsluttede enheder. Brug derefter en let fugtig, blød og fnugfri klud til at rengøre computeren udvendigt. Sørg for, at der ikke kommer fugt ind i åbningerne. Der må ikke sprøjtes væske direkte på computeren. Der må ikke bruges spraydåser, opløsningsmidler, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte, da dette kan beskadige overfladen.

Skærmen på din Mac rengøres ved at fugte den klud, der fulgte med din iMac – eller tilsvarende ren, blød og fnugfri klud – med vand, og derefter tørres skærmen af.

Skærmen på din iMac må ikke rengøres med rengøringsmidler, der indeholder acetone. Brug et rengøringsmiddel, der er beregnet til skærme. Sprøjt ikke rengøringsmidlet direkte på skærmen. Væsken kan trænge ind i skærmen og ødelægge den.

Til toppen.

Skærme

Start med at fjerne strømkablet fra skærmen, og fjern tilslutninger til computer og eventuelle andre eksterne enheder. Brug derefter den klud, der fulgte med skærmen, eller en anden blød og tør klud til at tørre støv af skærmen.

Brug en blød, let fugtet og fnugfri klud, hvis der er brug for at rengøre skærmen eller kabinettet yderligere. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Du må ikke rengøre skærmen med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte.

Skærmen må ikke rengøres med rengøringsmidler, der indeholder acetone. Brug et rengøringsmiddel, der er beregnet til skærme. Sprøjt ikke rengøringsmidlet direkte på skærmen. Væsken kan trænge ind i skærmen og ødelægge den.

Til toppen.

Eksterne enheder

Trådløse Apple- eller USB-tastaturer, mus og pegefelter

Start med at slukke enheden. Hvis batterierne i enheden kan fjernes, skal batterierne fjernes. Hvis musen er med ledning, skal den blot tages ud af computeren.

Rengør derefter enheden udvendigt med en fnugfri klud, der er let fugtet med vand. Der må ikke trænge fugt ind i åbningerne, og der må ikke bruges aerosolspray, opløsningsmidler, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte.

Hvis din Magic Mouse eller Magic Mouse 2 ikke reagerer korrekt, kan det skyldes, at der sidder et hår eller andet snavs på sensoren. Vend musen, og kontroller sensorvinduet i skarpt lys. Hvis du kan se snavs, skal du rense sensorvinduet med trykluft.

Til toppen.

iPhone-etuier

iPhone-etui – silikone

Hvis du vil rengøre iPhone-silikoneetuiet, skal du først tage din iPhone ud af etuiet. Brug en blød, let fugtig og fnugfri klud til at tørre iPhone-etuiet af indvendigt og udvendigt. Du må ikke rengøre et iPhone-etui med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte.

iPhone-etui – læder

iPhone-læderetuiet er fremstillet af naturlæder. Læderet ændrer udseende, efterhånden som du bruger det. Der kan dannes patina, og farven kan ændre sig pga. fedt fra huden og direkte sollys, hvilket giver overfladen et mere naturligt udtryk.

Ved rengøring af læderet kan der ske farveændringer. Hvis du vil rengøre etuiet, skal du først tage din iPhone ud af etuiet. Brug en ren klud og varmt vand med mild håndsæbe, og rengør forsigtigt iPhone-etuiet. Du kan også bruge et mildt rengøringsmiddel sammen med en tør, ren klud. Læderrens og -balsam kan ændre læderets farve.

iPhone-etuiet må ikke udsættes for længere tids direkte sollys, kraftig varme og fugt. Vand, olie, makeup og farvede materialer (f.eks. denim) kan medføre misfarvning af garvet læder.

Smart Battery Case til iPhone

Hvis du vil rengøre dit Smart Battery Case, skal du først tage din iPhone ud af etuiet. Brug en blød, let fugtet og fnugfri klud til at tørre etuiet af udvendigt. Du må ikke rengøre etuiet med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte.

Ved rengøring af det interne Lightning-stik skal der bruges en blød, tør og fnugfri klud, og der må ikke bruges rengøringsprodukter eller andre væsker.

Læs mere om, hvordan du rengør din iPhone.

Til toppen.

iPad-etuier

iPad Smart Cover og Smart Case – polyuretan

Hvis du vil rengøre iPad Smart Cover eller Smart Case, skal du først tag din iPad ud af etuiet. Brug en blød, let fugtig og fnugfri klud. Aftør forsiden og indersiden af dit Smart Cover/Case med en blød og fnugfri klud for at fjerne eventuelt snavs.

Du må ikke rengøre dit PU-Smart Cover/Case med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte.

Smart Cover/Smart Case til iPad – læder

iPad-lædercoveret/etuiet er fremstillet af naturlæder. Læderet ændrer udseende, efterhånden som du bruger det. Der kan dannes patina, og farven kan ændre sig pga. fedt fra huden og direkte sollys, hvilket giver overfladen et mere naturligt udtryk.

Ved rengøring af læderet kan der ske farveændringer. Hvis du vil rengøre læderet, skal du først fjerne din iPad fra coveret/etuiet. Brug en ren klud og varmt vand med mild håndsæbe, og rengør forsigtigt læderet. Tør ydersiden og indersiden af med en blød og fnugfri klud for at fjerne eventuelt snavs. Du kan også bruge et mildt rengøringsmiddel sammen med en tør, ren klud. Milde rengøringsmidler til læder eller læderbalsam kan hjælpe med at fjerne pletter, men kan også ændre læderets farve.

iPad-enhedens lædercover/etui må ikke udsættes for længerevarende direkte sollys, kraftig varme og fugt. Vand, olie, makeup og farvede materialer (f.eks. denim) kan medføre misfarvning af garvet læder.

iPad-silikoneetuier

Hvis du vil rengøre iPad-silikoneetuiet, skal du først tage din iPad ud af etuiet. Brug en blød, let fugtet og fnugfri klud til at tørre etuiet af indvendigt og udvendigt. Du må ikke rengøre dit iPad-etui med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte.

Til toppen.

iPad

Vær forsigtig med din iPad, så den ikke bliver ridset. Hvis du er bekymret for ridser eller skrammer, kan du bruge et af de mange etuier, der sælges som tilbehør. Når en iPad skal rengøres, skal du fjerne alle kabler og slukke for din iPad (hold knappen Vågeblus til/fra nede, og skub derefter mærket på skærmen). Brug en blød, let fugtig og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Du må ikke rengøre din iPad med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte. iPad-enheden har en smudsafvisende belægning på skærmen, så du skal blot tørre iPad-skærmen af med en blød, fnugfri klud for at fjerne fingeraftryk fra skærmen. Belægningens evne til at afvise smuds mindskes med tiden ved normal brug, og hvis skærmen gnubbes med et slibende materiale, mindskes effekten yderligere, og der kan komme ridser på skærmen.

Til toppen.

iPod

iPod touch

Når en iPod touch skal rengøres, skal du fjerne alle kabler og slukke for din iPod touch (hold knappen Vågeblus til/fra nede, og skub derefter mærket på skærmen). Brug derefter en blød, let fugtet og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Du må ikke rengøre din iPod touch med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte.

iPod classic

Når en iPod classic skal rengøres, skal du fjerne alle kabler og slukke din iPod classic ved at skubbe Hold-kontakten til HOLD. Brug derefter en blød, let fugtet og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Du må ikke rengøre din iPod classic med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte.

iPod nano

Når en iPod nano skal rengøres, skal du fjerne alle kabler og slukke for din iPod nano ved at skubbe Hold-konktakten til HOLD. Brug derefter en blød, let fugtet og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Du må ikke rengøre din iPod nano med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte.

På iPod nano (6. generation), som ikke er udstyret med en Hold-kontakt, skal du blot trykke på knappen Vågeblus til/fra for at slukke enheden før rengøring.

iPod shuffle

Når en iPod shuffle skal rengøres, skal du fjerne alle kabler, slukke for enheden (skub kontakten til OFF) og bruge en blød, let fugtet og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Du må ikke rengøre din iPod shuffle med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte.

iPod mini

Når en iPod mini skal rengøres, skal du fjerne alle kabler og slukke for din iPod mini ved at skubbe Hold-kontakten til HOLD. Brug derefter en blød, let fugtet og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Du må ikke rengøre din iPod mini med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte.

Til toppen.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.