Brug af AirDrop på din iPhone, iPad og iPod touch

Med AirDrop kan du med det samme dele billeder, videoer, dokumenter og meget mere med andre Apple-enheder i nærheden.

Brug AirDrop til at dele indhold, f.eks. billeder og dokumenter, med og modtage indhold fra andre Apple-enheder i nærheden.

Før du begynder

Før du går i gang, skal du kontrollere følgende:

• Sørg for, at personen, som du sender til, er inden for Bluetooth- og Wi-Fi-afstand.
  • Kontroller, at personen, som du sender til, har slået Wi-Fi og Bluetooth til. Hvis en af jer har slået Internetdeling til, skal det slås fra.
  • Kontroller, om personen, som du sender til, har indstillet sin AirDrop til at modtage indhold fra Kun kontakter. Hvis det er tilfældet, og du er blandt vedkommendes Kontakter, skal vedkommende have din e-mailadresse eller dit mobilnummer i dit kontaktkort, hvis AirDrop skal fungere.
  • Hvis du ikke er i personens Kontakter, skal vedkommende vælge indstillingen Alle for modtagelse med AirDrop for at kunne modtage arkivet.

Du kan når som helst indstille din AirDrop-indstilling for modtagelse til Kun kontakter eller Modtagelse fra for at styre, hvem der kan se din enhed og sende indhold til dig via AirDrop.

Et billede valgt til AirDrop

Del indhold med AirDrop

Brug AirDrop til at dele indhold fra apps som Fotos, Safari, Kontakter med flere. Sådan gør du:

1. Åbn en app, og tryk på Del eller  symbolet Del. Hvis du deler et billede fra appen Fotos, kan du skubbe til venstre eller højre og vælge flere billeder.
  2. Tryk på den AirDrop-bruger, du vil dele indhold med. Du kan også bruge AirDrop til at overføre indhold mellem dine egne Apple-enheder. Kan du ikke se AirDrop-brugeren eller din anden enhed? Læs mere om, hvad du skal gøre.

iPhone-skærm, der viser en anmodning om at acceptere eller afvise et AirDrop-billede

Modtag indhold med AirDrop

Når en person deler indhold med dig via AirDrop, vises en advarsel med en eksempelvisning af indholdet, og du kan derefter trykke på Accepter eller Afvis.

Hvis du trykker på Accepter, vises indholdet i den app, som indholdet blev sendt fra. Eksempelvis vises fotos i appen Fotos, og websteder åbnes i Safari. Links til apps åbnes i App Store, så du kan downloade eller købe appen.

Hvis du sender indhold til dig selv via AirDrop, f.eks. deler et foto fra din iPhone med din Mac, får du ikke mulighed for at acceptere eller afvise. Indholdet sendes automatisk til den pågældende enhed. Du skal bare sikre dig, at begge enheder er logget ind med samme Apple-id.

Vælg, hvem der kan sende indhold til dig via AirDrop

Vælg, hvem der kan se din enhed og sende indhold til dig via AirDrop.

Gå til Indstillinger > Generelt > AirDrop.
Indstillingen Alle valgt i indstillinger for AirDrop

Du kan også angive dine indstillinger for AirDrop i Kontrolcenter. Sådan gør du:

1. På iPhone X eller en nyere model: Skub ned fra det øverste højre hjørne af skærmen for at åbne Kontrolcenter. På iPhone 8 eller en tidligere model: Skub op fra bunden af skærmen.
  2. Tryk hårdt på, eller hold fingeren nede på, kortet med netværksindstillinger i øverste venstre hjørne.
    Kontrolcenter på iPhone
  3. Tryk på AirDrop symbolet AirDrop.
  4. Vælg derefter en af disse muligheder:
    • Modtagelse fra: Du modtager ingen AirDrop-anmodninger.
    • Kun kontakter: Kun dine kontakter kan se din enhed.
    • Alle: Alle iOS-enheder i nærheden, der bruger AirDrop, kan se din enhed.

Hvis der står Modtagelse fra, og du ikke kan trykke for at ændre det, skal du gå til Indstillinger > Skærmtid > Indhold og anonymitet > Tilladte apps og sørge for, at AirDrop er slået til.