Brug af AirDrop på din iPhone, iPad og iPod touch

Med AirDrop kan du med det samme dele billeder, videoer, dokumenter og meget mere med andre Apple-enheder i nærheden.

Sådan deles indhold med AirDrop

Brug AirDrop til at dele indhold fra apps som Fotos, Safari, Kontakter med flere. Sådan gør du:

1. Åbn en app, og find det indhold, der skal deles. Hvis du vil dele flere emner, skal du trykke på Vælg og derefter trykke på emnerne. Med iOS 10 og nyere versioner kan du også dele links til apps med AirDrop. Du skal bare holde appsymbolet inde på hjemmeskærmen.
  2. Tryk på Del eller  .
  3. Tryk på den AirDrop-bruger, du vil dele indhold med. Du kan også bruge AirDrop til at dele indhold mellem dine Apple-enheder. Kan du ikke se AirDrop-brugeren? Læs mere om, hvad du skal gøre.

Sådan modtages indhold med AirDrop

Når en person deler indhold med dig via AirDrop, vises en advarsel med en eksempelvisning af indholdet, og du kan derefter trykke på Accepter eller Afvis.

Hvis du trykker på Accepter, vises indholdet i den app, som indholdet blev sendt fra. Eksempelvis vises fotos i appen Fotos, og websteder åbnes i Safari. Links til apps åbnes i App Store, så du kan downloade eller købe appen.

Hvis du sender indhold til dig selv via AirDrop, f.eks. deler et foto fra din iPhone med din Mac, får du ikke mulighed for at acceptere eller afvise. Indholdet sendes automatisk til den pågældende enhed. Du skal bare sikre dig, at begge enheder er logget ind med samme Apple-id.

Sådan angives indstillinger for modtagelse med AirDrop

Du kan gå til Indstillinger > Generelt > AirDrop for at vælge, hvem der kan se din enhed i AirDrop og sende dig indhold. Du kan også angive dine indstillinger for modtagelse med AirDrop i Kontrolcenter. Sådan gør du:

1. Skub opad fra bunden af skærmen for at åbne Kontrolcenter. På iPhone X: Skub ned fra det øverste højre hjørne af skærmen.
  2. Tryk hårdt, eller hold fingeren nede på kortet med netværksindstillinger i øverste venstre hjørne, og tryk på AirDrop. Hvis du bruger iOS 10.3.3 eller tidligere, skal du trykke på AirDrop.
  3. Vælg derefter en af disse muligheder:
    • Modtagelse fra: Du modtager ingen AirDrop-anmodninger.
    • Kun kontakter: Kun dine kontakter kan se din enhed.
    • Alle: Alle iOS-enheder i nærheden, der bruger AirDrop, kan se din enhed.

Hvis der står Modtagelse fra, og du ikke kan trykke for at ændre det, skal du gå til Indstillinger > Generelt > Begrænsninger og sikre dig, at AirDrop er slået til.

Hvis den anden enhed ikke vises i AirDrop

Kontroller følgende, hvis du ikke får vist den person eller enhed, som du forsøger at sende til via AirDrop:

• Kontroller, at I begge har slået Wi-Fi og Bluetooth til. Hvis en af jer har slået Internetdeling til, skal det slås fra.
  • Kontroller, at den person, som du sender til, er i nærheden. Du kan ikke sende via AirDrop til brugere, der er uden for Bluetooth- og Wi-Fi-rækkevidde.
  • Hvis den anden persons indstilling for modtagelse med AirDrop er Kun kontakter, og du er i vedkommendes Kontakter, skal vedkommende have dit Apple-id i dit kontaktkort, for at AirDrop kan fungere. Hvis du ikke er i personens Kontakter, skal vedkommende vælge indstillingen Alle for modtagelse med AirDrop for at kunne modtage arkivet.