Brug af AirDrop på din iPhone, iPad eller iPod touch

Brug AirDrop til at dele og modtage billeder, dokumenter og meget mere fra andre Apple-enheder i nærheden.

Før du begynder

• Sørg for, at personen, som du sender til, er inden for Bluetooth- og Wi-Fi-afstand.
  • Kontroller, at personen, som du sender til, har slået Wi-Fi og Bluetooth til. Hvis en af jer har slået Internetdeling til, skal det slås fra.
  • Kontroller, om personen, som du sender til, har indstillet sin AirDrop til at modtage indhold fra Kun kontakter. Hvis det er tilfældet, og du er blandt vedkommendes Kontakter, skal vedkommende have din e-mailadresse eller dit mobilnummer i dit kontaktkort, hvis AirDrop skal fungere.
  • Hvis du ikke er i personens Kontakter, skal vedkommende vælge indstillingen Alle for modtagelse med AirDrop for at kunne modtage arkivet.

Du kan når som helst indstille din AirDrop-indstilling for modtagelse til Kun kontakter eller Modtagelse fra for at styre, hvem der kan se din enhed og sende indhold til dig via AirDrop.

Sådan bruger du AirDrop

1. Åbn en app, og tryk på Del eller knappen Del . Hvis du deler et billede fra appen Fotos, kan du skubbe til venstre eller højre og vælge flere billeder.
  2. Tryk på den AirDrop-bruger,* du vil dele med. Du kan også bruge AirDrop mellem dine egne Apple-enheder. Kan du ikke se AirDrop-brugeren eller din anden enhed? Læs mere om, hvad du skal gøre.

* Hvis personen, du deler indhold med, er i dine kontakter, vises der et billede med dennes navn. Hvis personen ikke er i dine kontakter, vises navnet uden et billede.

Sådan accepterer du AirDrop

Hvis nogen deler noget med dig via AirDrop, vises der en advarsel med en eksempelvisning. Du kan trykke på Accepter eller Afvis.

Hvis du trykker på Accepter, modtager du AirDrop i den samme app, som den blev sendt fra. Eksempelvis vises fotos i appen Fotos, og websteder åbnes i Safari. Links til apps åbnes i App Store, så du kan downloade eller købe appen.

Hvis du sender noget til dig selv via AirDrop, f.eks. et billede fra din iPhone til din Mac, vises muligheden Accepter eller Afvis ikke – billedet sendes blot automatisk til din enhed. Du skal bare sikre dig, at begge enheder er logget ind med det samme Apple-id.

Sådan tilpasser du AirDrop-indstillingerne

Sådan vælger du, hvem der kan se din enhed og sende indhold til dig via AirDrop:

1. Gå til Indstillinger, og tryk på Generelt.
  2. Tryk på AirDrop, og vælg en indstilling.

Du kan også angive dine indstillinger for AirDrop i Kontrolcenter. Sådan gør du:

1. På iPhone X eller en nyere model eller iPad med iOS 12 eller en nyere version eller iPadOS skal du skubbe nedad fra øverste højre hjørne af skærmen for at åbne Kontrolcenter. På iPhone 8 eller en tidligere model: Skub op fra bunden af skærmen.
  2. Tryk fast eller hold fingeren nede på kortet med netværksindstillinger i øverste venstre hjørne.
  3. Hold AirDrop-knappen nede , og vælg derefter en af disse muligheder:
    • Modtagelse fra: Du modtager ingen AirDrop-anmodninger.
    • Kun kontakter: Kun dine kontakter kan se din enhed.
    • Alle: Alle Apple-enheder i nærheden, der bruger AirDrop, kan se din enhed.

Sådan gør du, hvis Modtagelse fra vises, og du ikke kan trykke for at ændre det:

1. Gå til Indstillinger > Skærmtid.
  2. Tryk på Indhold og anonymitet.
  3. Tryk på Tilladte apps, og tjek, at AirDrop er slået til.