Sådan bruger du AirDrop på din iPhone eller iPad

Brug AirDrop til at dele og modtage billeder, dokumenter og meget mere fra andre Apple-enheder i nærheden.

Før du begynder

• Sørg for, at personen, som du sender til, er inden for Bluetooth- og Wi-Fi-afstand.
  • Kontroller, at personen, som du sender til, har slået Wi-Fi og Bluetooth til. Hvis en af jer har slået Internetdeling til, skal det slås fra.
  • Kontroller, om personen, som du sender til, har indstillet sin AirDrop til at modtage indhold fra Kun kontakter. Hvis det er tilfældet, fungerer AirDrop kun, hvis du er oprettet som kontakt hos vedkommende med den e-mailadresse eller det mobilnummer, som er tilknyttet dit Apple-id.
  • Hvis du ikke er i personens Kontakter, skal vedkommende vælge indstillingen Alle for modtagelse med AirDrop for at kunne modtage arkivet.

Du kan når som helst indstille din AirDrop-indstilling for modtagelse til Kun kontakter eller Modtagelse fra for at styre, hvem der kan se din enhed og sende indhold til dig via AirDrop.

iPhone, der viser den menu, hvor du vælger en kontakt eller enhed, du vil dele med ved hjælp af AirDrop.

Sådan bruger du AirDrop

1. Åbn en app, og tryk på Del eller knappen Del . Hvis du deler et billede fra appen Fotos, kan du skubbe til venstre eller højre og vælge flere billeder.
  2. Tryk på AirDrop-knappen.
  3. Tryk på den AirDrop-bruger, du vil dele med. Du kan også bruge AirDrop mellem dine egne Apple-enheder. Hvis du ser et rødt mærke med et tal på AirDrop-knappen, er der flere enheder i nærheden, som du kan dele med. Tryk på AirDrop-knappen, og tryk derefter på den bruger, du vil dele med. Læs om, hvad du skal gøre, hvis du ikke kan se AirDrop-brugeren eller din anden enhed.

Hvis den person, du deler indhold med, findes i dine Kontakter, vises der et billede med personens navn. Hvis personen ikke findes i dine Kontakter, vises navnet uden et billede.

iPhone, der viser en indgående AirDrop, som er et foto af en gynge i et træ, med mulighed for at afvise eller acceptere.

Sådan accepterer du AirDrop

Hvis nogen deler noget med dig via AirDrop, vises der en advarsel med en eksempelvisning. Du kan trykke på Accepter eller Afvis.

Hvis du trykker på Accepter, modtager du AirDrop i den samme app, som den blev sendt fra. Eksempelvis vises fotos i appen Fotos, og websteder åbnes i Safari. Links til apps åbnes i App Store, så du kan downloade eller købe appen.

Hvis du sender noget til dig selv via AirDrop, f.eks. et billede fra din iPhone til din Mac, får du ikke vist mulighederne Accepter og Afvis – billedet sendes blot automatisk til din enhed. Du skal bare sikre dig, at begge enheder er logget ind med det samme Apple-id.

En GIF på en iPhone, der viser et skub ned fra øverste højre hjørne af skærmen for at åbne Kontrolcenter, vælge AirDrop-knappen og ændre AirDrop-indstillingerne for modtagelse.

Sådan tilpasser du AirDrop-indstillingerne

Sådan vælger du, hvem der kan se din enhed og sende indhold til dig via AirDrop:

1. Gå til Indstillinger, og tryk derefter på Generelt.
  2. Tryk på AirDrop, og vælg en indstilling.

Du kan også angive dine indstillinger for AirDrop i Kontrolcenter:

1. På iPhone X eller nyere: Skub ned fra det øverste højre hjørne af skærmen for at åbne Kontrolcenter. Du kan også bruge samme bevægelse for at åbne Kontrolcenter på din iPad med iOS 12 eller nyere eller iPadOS. På din iPhone 8 eller en tidligere model skal du skubbe op fra bunden af skærmen.
  2. Tryk hårdt eller hold fingeren nede på kortet med netværksindstillinger i øverste venstre hjørne.
  3. Tryk og hold nede på AirDrop-knappen, og vælg derefter en af disse indstillinger:
    • Modtagelse fra: Du modtager ingen AirDrop-anmodninger.
    • Kun kontakter: Kun dine kontakter kan se din enhed.
    • Alle: Alle Apple-enheder i nærheden, der bruger AirDrop, kan se din enhed. Når du vælger AirDrop-indstillingen Alle i iOS 16.2 eller nyere, ændres indstillingen tilbage til Kun kontakter efter 10 minutter.

Sådan gør du, hvis Modtagelse fra vises, og du ikke kan trykke for at ændre det:

1. Gå til Indstillinger > Skærmtid.
  2. Tryk på Indhold og anonymitet.
  3. Tryk på Tilladte apps, og tjek, at AirDrop er slået til.

Indstillingen Kun kontakter er tilgængelig på enheder, der understøtter iOS 10 og nyere, iPadOS eller macOS Sierra 10.12 og nyere. Hvis du har en enhed med en tidligere softwareversion, og AirDrop er indstillet til Kun kontakter, skal du ændre AirDrop-indstillingen til Alle under Indstillinger eller fra Kontrolcenter. Du kan vælge indstillingen Alle, mens du bruger AirDrop, og deaktivere den, når det ikke er i brug.