Keynote-præsentationer i iBooks Author

Du kan afspille en Keynote-præsentation i iBooks Author – med de understøttede overgange og builds.

Hvis du har oprettet en præsentation i Keynote, kan du trække og slippe præsentationsarkivet til en Keynote-widget i iBooks Author.

Hvis du vil tilføje et Keynote-arkiv, der er oprettet i Keynote 6.0 eller en nyere version, skal den nyeste version af Keynote være installeret på Mac-computeren.

Overgange og byg

Keynote 6.0 og nyere versioner

Ved import af et præsentationsarkiv fra Keynote til Mac 6.0 eller en nyere version understøttes alle overgange og byg undtagen følgende:

• Screech (Hvin)
  • Overgangen Gnist
  • Overgangen Flimren
  • Tegn kontur og udfyld
  • 3D-effekter

Keynote '09

Følgende overgange og byg fungerer sammen med Keynote-widget'en ved import af et præsentationsarkiv fra en ældre version af Keynote:

Overgange

• Magisk
  • Kube
  • Opløs
  • Drop
  • Spejlvend
  • Klask
  • Iris
  • Bevægelse i opløsning
  • Ryk ind
  • Sideskift
  • Drej
  • Skub
  • Vis
  • Skala
  • Snurren
  • Vridning
  • Skub

Byg

• Vises eller Skjul
  • Kube
  • Opløs
  • Drop
  • Ryk ind eller Ryk ud
  • Drej
  • Skala
  • Snurren

Ikke-understøttede byg og overgange erstattes af Opløs.

Interaktive diagrammer.

Interaktive diagrammer fra Keynote 6.0 og nyere versioner understøttes ikke. Det anbefales ikke at bruge disse diagrammer i Keynote-arkiver, som skal bruges i iBooks Author.

Selvafspillende og optagne præsentationer

Selvafspillende præsentationer og optagne præsentationer med indtaling fungerer muligvis ikke som normalt. Læserne kan afspille og gå videre i præsentationen manuelt, men optaget indtaling og timing kører ikke.

Hvis du har valgt at sælge bøger i iBooks Store og vælger at bruge DRM-beskyttelse i din bog, bliver der lagt DRM-beskyttelse på video og lyd, der er lagt ind i en Keynote-widget, når bogen overføres via iBooks Store.

"Afspilles på siden" og "Afspilles automatisk"

I iBooks Author 2.2 og nyere versioner er der en ny indstilling, der gør det muligt at afspille en Keynote-præsentation direkte på siden i stedet for i fuld skærm. Hvis denne indstilling vælges, kan læserne brug widgets direkte på siden. Hvis der er valgt afspilning på siden, kan forfatteren indstille præsentationerne til at afspilles automatisk, når læseren slår op på denne side. Man skal dog have den nyeste version af iBooks (som medfølger i Yosemite) for at kunne se præsentationerne.

Disse indstillinger kan vælges i Info om widget.

Yderligere oplysninger

• Keynote-arkiver kan indeholde medier – f.eks. billeder, film og lyd – men det anbefales ikke at bruge et Keynote-arkiv til blot at indsætte medier i bogen. I stedet skal du bruge en medie-widget eller trække medierne direkte til en bogside. Her kan du se, hvordan man føjer mediearkiver til iBooks Author.
  • Hvis du laver en bog til en Mac-computer eller en iPad med Retina-skærm, skal lysbilledstørrelsen i Keynote indstilles til 2048 x 1536. Hvis du laver en bog til en iPad uden Retina-skærm, skal standardstørrelsen for lysbilleder i Keynote bruges (1024 x 768). Du kan få hjælp til at optimere bogen til forskellige enheder.