Vand- og anden væskeskade på iPhone eller iPod dækkes ikke af garantien

Service i forbindelse med væskeskade på en iPhone eller iPod dækkes ikke af Apples et-årige begrænsede garanti.

Find ud af, om din iPhone eller iPod er blevet beskadiget af væske

Hvis en iPhone eller iPod beskadiges på grund af væske (f.eks. kaffe eller sodavand), dækkes skaden ikke af Apples et-årige begrænsede garanti, men du kan have rettigheder i henhold til forbrugerlovgivningen. iPhone og de fleste iPod-modeller, der er fremstillet efter 2006, har indbyggede væskeindikatorer, der viser, om enheden har været i kontakt med vand eller vandholdig væske.

iPhone og de fleste iPod-modeller er udstyret med væskeindikatorer, som kan ses udefra.

En væskeindikator aktiveres, når den kommer i kontakt med vand eller en vandholdig væske. Indikatorfarven er normalt hvid eller sølv, men hvis indikatoren har været i kontakt med vand eller en vandholdig væske, bliver den rød. Væskeindikatoren aktiveres ikke af fugtigheds- eller temperaturændringer, der ligger inden for kravene til produktets omgivelser.

Hvis du vil finde ud af, om væskeindikatoren i enheden har været i kontakt med væske, skal du finde produktet i tabellen herunder og derefter finde en eller flere væskeindikatorer i enheden. Det anbefales at bruge et forstørrelsesglas med lys og prøve sig frem, indtil forstørrelsesglasset er i en vinkel, så indikatoren kan ses.

Oversigten nedenfor viser, hvor du finder indikatorerne, og hvordan de ser ud, efter at de har været i kontakt med væske:

Produkt Placering af væskeindikator
iPhone 13 mini, iPhone 13
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro Max
iPhone 12, iPhone 12 mini
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max
iPhone 11
iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max
iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone X
iPhone XR
iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone SE (2. og 3. generation)
iPhone 7 og iPhone 7 Plus
iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus
iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone SE
iPhone 4, iPhone 4s
iPhone 3G, iPhone 3GS

iPhone

iPod touch*

iPod nano*

iPod classic  iPod classic
iPod shuffle (3. generation)  iPod shuffle (3. generation)

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt kontakten med væske giver problemer med enheden, selv om der vises en rød væskeindikator, skal du kontakte AppleCare eller en autoriseret iPhone-serviceudbyder for at få hjælp.

* iPod nano (7. generation) og iPod touch (5. generation) er ikke udstyret med en synlig indikator for væskekontakt (LCI).