Brug Mission Control på din Mac-computer

Mission Control giver et overblik over alle åbne vinduer, skrivebordsområder, programmer i fuldskærmsvisning og Split View-områder, hvilket gør det nemt at skifte mellem dem.

Åbn Mission Control

Mission Control kan åbnes på følgende måder:

I Mission Control vises Spaces-bjælken øverst på skærmen, og under den ses alle de åbne vinduer på skrivebordet. Følgende områder vises på Spaces-bjælken og kan aktiveres ved at flytte markøren til toppen af skærmen i Mission Control:

• Dit aktuelle skrivebord og alle skriveborde, du har tilføjet
  • Alle vinduer i fuldskærmsvisning
  • Alle vinduer i Split View

Tilføj et område

• Tilføj et skrivebordsområde: Klik på symbolet Tilføj område   i højre side af Spaces-bjælken, eller træk et vindue til symbolet.
  • Tilføj et fuldskærmsområde: Hvis et program understøtter fuldskærmsvisning, kan du oprette et fuldskærmsområde til det pågældende program ved at trække vinduet til et tomt område på Spaces-bjælken. Navnet på programmet vises i det nye område. Klik i området for at få vist programmet i fuldskærmsvisning.

Flyt et vindue til et område

• Flyt et vindue til et skrivebordsområde: Træk vinduet til det pågældende område på Spaces-bjælken.
  • Flyt et vindue til et fuldskærmsområde (Split View): Hvis et program understøtter Split View, kan du trække dets vindue til et fuldskærmsområde på Spaces-bjælken. Navnene på begge programmer vises i det sammensatte område. Klik på området for at få vist begge programmer i Split View.

Hvis dine vinduer er grupperet efter programmer, vises der et programsymbol nederst i hver gruppe programvinduer. Træk i symbolet for at flytte alle programvinduer samtidigt. Hvis du vil slå denne funktion til i OS X El Capitan, skal du vælge Apple-menuen > Systemindstillinger, klikke på Mission Control og derefter vælge "Grupper vinduer efter program".

Skift til et andet område

Du kan skifte fra det aktuelle område til et andet område på følgende måde:

Flyt eller fjern et område

• Hvis du vil flytte et område, skal du trække det til højre eller venstre på Spaces-bjælken.
  • Hvis du vil fjerne et område, skal du holde Alternativtasten nede og derefter klikke på x'et i en cirkel eller de to pile i en cirkel ved siden af området på Spaces-bjælken. Alle vinduer i det pågældende område flyttes til et andet åbent område.