Brug af Mail på din Mac

Brug programmet Mail til at skrive, besvare og sortere e-mails på din Mac. Du kan også tilføje og markere bilag.

Sådan tilføjes din e-mailkonto

Hvis du ikke har indstillet en e-mailkonto, beder Mail dig om at tilføje en e-mailkonto.

Du tilføjer en anden konto ved at vælge E-mail > Tilføj konto fra menulinjen i Mail. Eller vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, klik på Internetkonti, og klik derefter på den type konto, du vil tilføje.

• Hvis du tilføjer en konto og får en meddelelse om, at udbyderen af din konto kræver, at du fuldfører godkendelsen i Safari, skal du klikke på Åbn Safari og følge loginvejledningen i Safari-vinduet.
  • Mail beder dig muligvis om at angive flere indstillinger.

Få mere at vide om, hvordan du tilføjer eller fjerner e-mailkonti.

Send og svar

Læs mere om, hvordan du skriver, besvarer og videresender e-mail.

Sådan sendes nye beskeder

1. Klik på Ny besked  på værktøjslinjen i Mail, eller vælg Arkiv > Ny besked.
  2. Indtast et navn, en e-mailadresse eller et gruppenavn i feltet "Til". Mail kommer med forslag på baggrund af dine kontakter og beskeder på din Mac og de enheder, der er logget på iCloud.1
  3. Indtast et emne for din besked.
  4. Skriv e-mailen i beskedfeltet.
    • Hvis du vil tilføje et bilag, skal du trække det til beskedfeltet. Eller vælg Arkiv > Vedlæg arkiver, vælg et bilag, og klik derefter på Vælg arkiv.
    • Hvis du vil ændre skrift og format, skal du bruge indstillingerne øverst i beskedvinduet.
    • Fra og med macOS Mojave er det blevet endnu lettere at føje emojis til dine meddelelser. Du skal bare klikke på knappen Emoji og symboler  på værktøjslinjen øverst i meddelelsesvinduet og derefter vælge emoji eller andre symboler i tegnviseren.
  5. Send eller arkiver din besked:
    • Send: Klik på knappen Send , eller vælg Besked > Send.
    • Arkiver din besked som udkast til senere: Luk beskeden, og klik derefter på Arkiver.

Svar og videresend

• For at svare én person skal du klikke på Svar , skrive dit svar og klikke på Send .

• For at svare alle personer i en gruppemail skal du klikke på Svar alle , skrive dit svar og klikke på Send .

• For at videresende en e-mail skal du klikke på Videresend , skrive dit svar og klikke på Send

Tilføj og marker bilag

Du kan føje dokumenter og arkiver til dine beskeder og bruge Markering til at oprette noter, tilføje din signatur og meget mere.

Sådan vedhæftes et arkiv

Sådan føjer du et arkiv til din besked:

• Træk et bilag til beskedfeltet.
  • Vælg Arkiv > Vedlæg arkiver, vælg et bilag, og klik derefter på Vælg arkiv.

Sådan bruges Markering på dine bilag

Du kan bruge Markering til at tegne og skrive direkte på et bilag, f.eks. et billede eller et PDF-dokument.2

1. Klik på knappen Vedlæg , eller vælg Arkiv > Vedlæg arkiver i beskedvinduet.
  2. Vælg et bilag, og klik derefter på Vælg arkiv.
  3. Klik på menusymbolet , der vises i øverste højre hjørne af bilaget, og vælg derefter Markering.
    • Brug værktøjet Skitse  til at tegne i frihånd.
    • Brug værktøjet Figurer  til at tilføje figurer som rektangler, cirkler, streger og pile.
    • Brug værktøjet Zoom  i menuen Figurer til at forstørre og rette fokus på en bestemt del af bilaget.
    • Brug værktøjet Tekst  til at tilføje tekst.
    • Brug værktøjet Signer  til at tilføje din underskrift.
  4. Klik på OK.

Visning af Markering

Læs mere

1. Alle enheder, der er logget på iCloud med samme Apple-id, deler kontakter. Der medtages også kontakter fra tidligere modtagne og afsendte meddelelser på de pågældende enheder. Du kan indstille funktionen ved at slå Kontakter til eller fra for iCloud. På din Mac-computer skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger og derefter klikke på iCloud. På iOS-enheder: Gå til Indstillinger, tryk på dit navn øverst på skærmen, og tryk derefter på iCloud.

2. Markering er tilgængelig med OS X Yosemite eller nyere.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.