Brug af Mail på din Mac

Brug programmet Mail til at skrive, besvare og sortere e-mails på din Mac. Du kan også tilføje og markere bilag.

Sådan tilføjes din e-mailkonto

Hvis du ikke har indstillet en e-mailkonto, beder Mail dig om at tilføje en e-mailkonto. Hvis du vil tilføje en anden e-mailkonto, skal du følge disse trin:

1. Åbn Mail.
  2. Vælg Mail > Tilføj konto.
  3. Vælg din e-mailudbyder på listen, og klik derefter på Fortsæt.
  4. Indtast navn, e-mailadresse og adgangskode til e-mail, og følg derefter vejledningen på skærmen.

Mail beder dig muligvis om at angive flere indstillinger.

Send og svar

Læs mere om, hvordan du skriver, besvarer og videresender e-mail.

Sådan sendes nye beskeder

1. Klik på Ny besked knappen Ny besked på værktøjslinjen i Mail, eller vælg Arkiv > Ny besked.
  2. Indtast et navn, en e-mailadresse eller et gruppenavn i feltet "Til". Mail kommer med forslag på baggrund af dine kontakter og beskeder på din Mac og de enheder, der er logget på iCloud.1
  3. Indtast et emne for din besked.
  4. Skriv e-mailen i beskedfeltet.
    • Hvis du vil tilføje et bilag, skal du trække det til beskedfeltet eller vælge Arkiv > Vedlæg arkiver, vælge et bilag og derefter klikke på Vælg arkiv.
    • Hvis du vil ændre skrift og format, skal du bruge indstillingerne øverst i beskedvinduet.
  5. Send eller arkiver din besked:
    • Send: Klik på knappen Send, eller vælg Besked > Send.
    • Arkiver din besked som udkast til senere: Luk beskeden, og klik derefter på Arkiver.

Svar og videresend

• Svar en enkelt person: Klik på Svar knappen Svar, skriv dit svar, og klik derefter på Send knappen Send.

• Svar alle i en gruppemail: Klik på Svar alle knappen Svar alle, skriv dit svar, og klik derefter på Send knappen Send.

• Videresend en besked: Klik på Videresend knappen Videresend, skriv dit svar, og klik derefter på Send knappen Send

Tilføj og marker bilag

Du kan føje dokumenter og arkiver til dine beskeder og bruge Markering til at oprette noter, tilføje din signatur og meget mere.

Sådan vedhæftes et arkiv

Du kan føje et arkiv til din besked på flere måder:

• Træk et bilag til beskedfeltet.
  • Vælg Arkiv > Vedlæg arkiver, vælg et bilag, og klik derefter på Vælg arkiv.

Sådan bruges Markering på dine bilag

Du kan bruge Markering til at tegne og skrive direkte på et bilag, f.eks. et billede eller et PDF-dokument.2

1. Klik på Vedlæg knappen Vedlæg, eller vælg Arkiv > Vedlæg arkiver i beskedvinduet.
  2. Vælg et bilag, og klik derefter på Vælg arkiv.
  3. Klik på det menusymbol menuen Bilag, der vises i øverste højre hjørne af bilaget, og vælg derefter Markering. Du kan vælge mellem følgende markeringsværktøjer:
    • Brug værktøjet Skitse knappen Skitse i Markering til at tegne i frihånd.
    • Brug værktøjet Figurer knappen Figurer i Markering til at tilføje figurer som rektangler, ovaler, streger og pile.
    • Brug værktøjet Zoom knappen Zoom i Markering i menuen Figurer til at forstørre og rette fokus på en bestemt del af bilaget.
    • Brug værktøjet Tekst knappen Tekst i Markering til at tilføje tekst.
    • Brug værktøjet Signer knappen Signer i Markering til at tilføje din signatur.
  4. Klik på OK.

Visning af Markering

Læs mere

1. Alle enheder, der er logget på iCloud med samme Apple-id, deler kontakter. Der medtages også kontakter i adressefelter i tidligere modtagne og afsendte beskeder på de pågældende enheder. Du kan indstille funktionen ved at slå Kontakter til eller fra for iCloud. På Mac: Gå til Systemindstillinger > iCloud. På iOS-enheder: Gå til Indstillinger, tryk på dit navn øverst på skærmen, og tryk derefter på iCloud.

2. Markering er tilgængelig med OS X Yosemite eller nyere.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.