Flytning af dine data fra en Windows-pc til din Mac

Brug Windows Overførselsassistent til at overføre musik, billeder, dokumenter og andre data fra en Windows-pc til din Mac.

Windows Overførselsassistent overfører dine kontakter, kalendere, e-mailkonti og meget mere fra en pc. Disse data overføres til de korrekte placeringer på din Mac.

Når du har overført dataene til din Mac, skal du sørge for at godkende din Mac i iTunes. Det er vigtigt at godkende, inden du synkroniserer eller afspiller indhold, som du har downloadet fra iTunes Store.

Før du begynder

Sådan forbereder du en problemfri overførsel:

• Sørg for, at Windows er opdateret. Overførselsassistent virker sammen med Windows 7 eller en nyere version.
  • Du skal kende navn og adgangskode for en administratorkonto på pc'en.
  • Slut din Mac og pc'en til det samme netværk, f.eks. hjemmets Wi-Fi-netværk. Eller tilslut et Ethernet-kabel mellem portene på din Mac og pc for at oprette en direkte netværksforbindelse. Nogle Mac-modeller kræver et Ethernet-mellemstik som f.eks. Belkin USB-C til Gigabit Ethernet-mellemstikket eller Apple Thunderbolt til Gigabit Ethernet-mellemstikket.

Brug derefter diskkontrolprogrammet (chkdsk) på din pc til at sørge for, at der ikke er problemer på Windows-drevet:

1. Vælg Start > Kør.
  2. Skriv cmd i vinduet Kør, og tryk på Enter.
  3. Skriv chkdsk i kommandovinduet, og tryk på Enter.
  4. Hvis diskkontrolprogrammet rapporterer, at det har fundet problemer, skal du skrive chkdsk drive: /F og trykke på Enter. I dette eksempel er "drive" det bogstav, der repræsenterer din Windows-startdisk, f.eks. "d". Tryk på tasten Y ved kommandoprompten for at genstarte din pc. Gentag denne fremgangsmåde, indtil diskkontrolprogrammet ikke finder problemer.

Kan du fjerne alle de diskfejl, som diskkontrolprogrammet finder? Hvis ikke, skal din pc muligvis til service. Overfør dataene til din Mac.

Flyt dine data

Dette afsnit guider dig gennem overførslen, efter overførslen, og hvad du skal gøre, hvis trinnene ikke fungerer.

Sådan flytter du dine data fra en pc til din Mac

1. Download og installer Windows Overførselsassistent på din pc.
  2. Luk alle åbne Windows-programmer.
  3. Åbn Windows Overførselsassistent.
  4. Klik på Fortsæt i vinduet Overførselsassistent for at starte processen.
    Velkomstskærmen for Overførselsassistent
  5. Start din Mac. Indstillingsassistenten åbnes automatisk, første gang du tænder din Mac. Hvis du allerede har indstillet din Mac, skal du åbne Overførselsassistent i mappen Hjælpeprogrammer.
  6. Følg vejledningen på din Mac, indtil du kommer til overførselsvinduet i assistenten. Vælg muligheden "Fra en Windows-computer" for at overføre data.
    Valg af en overførselsmetode i Overførselsassistent
  7. Indtast administratornavn og adgangskode, når du bliver bedt om det.
  8. Klik på Fortsæt for at lukke andre åbne programmer.
  9. I overførselsvinduet på din Mac skal du vælge din pc på listen over tilgængelige computere. Derefter skal du vente på, at pc'en viser den samme adgangskode som din Mac.Adgangskode vist i Overførselsassistent
  10. Når begge computere viser den samme adgangskode, skal du klikke på Fortsæt på din pc og Mac.Bekræftelse af adgangskoden i Overførselsassistent
  11. Din Mac scanner drevene på pc'en for at oprette en liste med data, der skal overføres. Når scanningen er færdig, skal du vælge de data, der skal overføres til din Mac, og derefter klikke på Fortsæt. Læs mere om, hvilke data du kan overføre.
    Valg af oplysninger til overførsel i Overførselsassistent

Du kan se status og den resterende tid på både pc'en og din Mac. De fortæller dig, hvornår overførslen er udført.

Når du har flyttet dine data

Når overførslen er udført, skal du lukke Windows Overførselsassistent på din pc. Derefter skal du logge på den nye brugerkonto på din Mac. Første gang du logger på en brugerkonto, der er overført fra en pc, bliver du bedt om at indstille en adgangskode. Du kan bruge den samme adgangskode som på pc'en, eller du kan oprette en ny adgangskode. Læs mere om, hvordan du vælger en god adgangskode.

Efter du er logget ind på den brugerkonto, som du overførte, skal du sørge for at godkende din Mac i iTunes. Det er vigtigt at godkende, inden du synkroniserer eller afspiller indhold, som du har downloadet fra iTunes Store.

Hvis du har problemer med at flytte dine data

Hvis ovenstående trin ikke fungerer som forventet, skal du prøve disse muligheder.

Luk andre Windows-programmer

Brug disse trin til at sørge for, at andre programmer ikke er åbne, mens du overfører:

1. Tryk på tasterne Alt-Tab for at vælge et åbent program.
  2. Tryk på tasterne Alt-F4 for at lukke det valgte program.

Kontroller netværksforbindelsen

Vises din pc i vinduet Indstillingsassistent eller Overførselsassistent på din Mac? Hvis ikke skal du sørge for, at computerne er tilsluttet det samme netværk. Du kan oprette et isoleret netværk ved at tilslutte et Ethernet-kabel mellem din Mac og pc'en.

Hvis din pc stadig ikke vises i Overførselsassistent, kan du prøve at slå al firewallsoftware fra på din pc. Måske blokerer den de netværksporte, som Windows Overførselsassistent skal bruge for at fungere. Når overførslen er udført, kan du slå din firewallsoftware til.

Slå antivirussoftware fra

Hvis Overførselsassistent ikke åbnes på din pc, skal du slå al antivirussoftware fra på din pc. Derefter kan du prøve at åbne Overførselsassistent igen. Når overførslen er udført, kan du slå din antivirussoftware til.

Hvis din pc ikke er kompatibel med Overførselsassistent

Der er andre muligheder, du kan bruge til at overføre dine data. Du kan f.eks. bruge et eksternt drev eller fildeling til manuelt at kopiere vigtige data til din Mac.

Hvilke data kan jeg overføre?

Overførselsassistent gør det muligt at vælge de data, du vil flytte til din Mac. Følgende overføres for specifikke programmer og datatyper:

E-mail, kontakter og kalenderdata
Overførselsassistent flytter dine e-mails, e-mail-kontoindstillinger, kontakter og aftaler. Dette afhænger af din Windows-version og den konto, du har.

Outlook
Overførselsassistent understøtter disse data fra 32-bit-versioner af Outlook i Windows 7 eller en nyere version:

• Flytning af personer til Kontakter*
  • Flytning af aftaler til Kalender
  • Flytning af IMAP- og Exchange-indstillinger og -beskeder til Mail
  • Flytning af POP-indstillinger og -beskeder til Mail*

Overførselsassistent understøtter ikke 64-bit-versioner af Outlook. Du kan overføre e-mail, kontakter eller kalendere fra Outlook 2013 eller Outlook 2016 ved at logge på og indtaste indholdet på din Mac manuelt.

Billeder

Fotos og andre billeder kopieres til hjemmemappen. Du kan føje disse filer til Fotos. Efter overførslen kan du åbne Fotos og lade programmet søge på din Mac efter fotos, der skal importeres.

Andre arkiver
Du kan også vælge, om du vil flytte disse arkiver under overførslen:

• Arkiver på det øverste mappeniveau i hjemmebiblioteket på en pc, hvor en bruger er logget på
  • Andre arkiver end systemarkiver i mapperne Windows eller Programmer
  • Mapper på det øverste mappeniveau på brugerens Windows-systemdisk
  • Mapper på det øverste mappeniveau på andre lokale diske, der er tilsluttet din pc

Windows Live Mail
Overførselsassistent understøtter disse data fra Windows Live Mail i Windows 7 eller en nyere version:

• Flytning af IMAP-indstillinger og -beskeder til Mail
  • Flytning af POP-indstillinger og -beskeder til Mail*

Windows Mail
Overførselsassistent understøtter disse data fra Windows Mail i Windows 7 eller en nyere version. Den eneste undtagelse er Mail-programmet til Windows 8.

• Flytning af IMAP-indstillinger og -beskeder til Mail
  • Flytning af POP-indstillinger og -beskeder til Mail*
  • Flytning af personer til Kontakter

Bogmærker
Bogmærker fra Internet Explorer, Safari til Windows og Firefox overføres til Safari.

iTunes-data
Musik- og filmfiler i iTunes og andre iTunes-biblioteksfiler overføres til iTunes på din Mac.

Systemindstillinger
Dine sprog- og lokalitetsindstillinger, webbrowserens startside og tilpassede skrivebordsbilleder overføres til indstillinger i Systemindstillinger i macOS.

* Overførselsassistent overfører kun mail- eller kontaktdata, der tilhører den Windows-bruger, der er logget på. Hvis du vil overføre data fra en anden brugerkonto, skal du bruge Overførselsassistent igen, mens du er logget på en anden Windows-konto. Hver gang du overfører, opretter din Mac en ny brugerkonto.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.