Flytning af dine data fra en Windows-pc til din Mac

Brug Windows Overførselsassistent til at overføre billeder, dokumenter og andre data fra en Windows-pc til din Mac.

Windows Overførselsassistent overfører dine kontakter, kalendere, e-mailkonti og meget mere fra en pc. Disse data overføres til de korrekte placeringer på din Mac. Når du har overført data til din Mac, kan du godkende din computer til køb i iTunes Store. Det er vigtigt at godkende, inden du synkroniserer eller afspiller indhold, som du har downloadet fra iTunes Store.

Hvis du overfører fra en Mac til en anden Mac, skal du følge fremgangsmåden for at flytte dit indhold til en ny Mac.

Før du begynder

Sådan forbereder du en problemfri overførsel:

Brug derefter diskkontrolprogrammet (chkdsk) på din pc til at sørge for, at der ikke er problemer på din Windows-harddisk:

1. Højreklik på Start-knappen, og klik på Kør.
  2.  Skriv cmd, og tryk Enter. Kommandoprompten åbnes.
  3. Skriv chkdsk i prompten, og tryk Enter.
  4. Hvis hjælpeprogrammet rapporterer, at der blev fundet problemer, skal du indtaste følgende, hvor drive er det bogstav, der repræsenterer din Windows-opstartsdisk, f.eks. D:
    chkdsk drive: /F

5. Tryk på Enter.
  6. Skriv Y i prompten, og genstart din pc.
  7. Gentag denne fremgangsmåde, indtil diskkontrolprogrammet ikke finder problemer. Hvis hjælpeprogrammet ikke kan rette alle de problemer, det har fundet, skal du muligvis have din pc til service. Overfør dataene til din Mac.

Flyt dine data

Dette afsnit guider dig gennem overførslen, efter overførslen, og hvad du skal gøre, hvis trinnene ikke fungerer.

Sådan flytter du dine data fra en pc til din Mac

1. Download og installer den korrekte Windows Overførselsassistent ud fra den version af macOS, du har på din Mac:
  2. Luk alle åbne Windows-programmer.
  3. Åbn Windows Overførselsassistent, og klik på Fortsæt.
    Velkomstskærmen for Overførselsassistent
  4. Start din Mac. Indstillingsassistenten åbnes automatisk, første gang du tænder din Mac. Hvis du allerede har indstillet din Mac, skal du åbne Overførselsassistent, som ligger i mappen Hjælpeprogrammer i mappen Programmer.
  5. Følg vejledningen på din Mac, indtil du kommer til overførselsvinduet i assistenten. Vælg muligheden for at overføre dine oplysninger "Fra en Windows-pc", og klik derefter på Fortsæt.
    Valg af en overførselsmetode i Overførselsassistent
  6. Indtast administratornavn og adgangskode, når du bliver bedt om det.
  7. Klik på Fortsæt for at lukke andre åbne programmer.
  8. I overførselsvinduet på din Mac skal du vælge din pc på listen over tilgængelige computere. Derefter skal du vente på, at pc'en viser den samme adgangskode som din Mac.Adgangskode vist i Overførselsassistent
  9. Når begge computere viser den samme adgangskode, skal du klikke på Fortsæt på din pc og Mac.Bekræftelse af adgangskoden i Overførselsassistent
  10. Din Mac scanner drevene på pc'en for at oprette en liste med data, der skal overføres. Når scanningen er færdig, skal du vælge de data, der skal overføres til din Mac, og derefter klikke på Fortsæt. Læs mere om nogle af de data, du kan overføre.
    Valg af oplysninger til overførsel i Overførselsassistent

Du kan se status og den resterende tid på både pc'en og din Mac. De fortæller dig, hvornår overførslen er udført.

Når du har flyttet dine data

Når overførslen er udført, skal du lukke Windows Overførselsassistent på din pc. Derefter skal du logge på den nye brugerkonto på din Mac. Første gang du logger på en brugerkonto, der er overført fra din pc, bliver du bedt om at indstille en adgangskode. Du kan bruge den samme adgangskode som på pc'en, eller du kan oprette en ny adgangskode.

Når du er logget ind på den overførte brugerkonto, kan du godkende din computer til køb i iTunes Store. Det er vigtigt at godkende, inden du synkroniserer eller afspiller indhold, som er downloadet fra iTunes Store.

Hvis du har problemer med at flytte dine data

• Luk alle åbne apps på din pc, og prøv derefter at overføre indholdet igen. Du kan f.eks. trykke Alt-Tab for at vælge en åben app og derefter trykke Alt-F4 for at lukke den.
  • Hvis pc'en ikke vises i vinduet Indstillingsassistent eller Overførselsassistent på Mac-computeren, skal du kontrollere, om computerne er tilsluttet det samme netværk. Du kan oprette et netværk ved at tilslutte et Ethernet-kabel mellem Mac-computeren og pc'en. Hvis dette ikke hjælper, skal du tjekke din pc for firewall-software og deaktivere den. Firewall-software kan blokere for netværksporte, der bruges til overførsel. Når overførslen er udført, kan du aktivere firewall-softwaren igen.
  • Hvis Overførselsassistent ikke åbnes på din pc, skal du slå al antivirussoftware fra på din pc. Derefter kan du prøve at åbne Overførselsassistent igen. Når overførslen er udført. Du kan aktivere softwaren igen.
  • Hvis du stadig ikke kan overføre dine oplysninger, kan du bruge et eksternt drev eller arkivdeling til at manuelt kopiere vigtige data til din Mac.

Hvilke data kan jeg overføre?

Overførselsassistent gør det muligt at vælge de data, du vil flytte til din Mac. Følgende overføres for specifikke programmer og datatyper:

E-mail, kontakter og kalenderdata
E-mailbeskeder, indstillinger for e-mailkonti, kontakter og aftaler flyttes afhængigt af din Windows-version, og hvilke konti du har.

Outlook1
Data fra 32-bit versioner af Outlook i Windows 7 og nyere versioner flyttes som følger:

• Personer flyttes til Kontakter2
  • Aftaler flyttes til appen Kalender
  • IMAP- og Exchange-indstillinger og -beskeder flyttes til programmet Mail
  • POP-indstillinger og beskeder flyttes til Mail2

Windows Live Mail
Data fra Windows Live Mail i Windows 7 og nyere versioner flyttes som følger:

• IMAP-indstillinger og beskeder flyttes til Mail
  • POP-indstillinger og beskeder flyttes til Mail2

Windows Mail
Data fra Windows Mail i Windows 7 og nyere versioner (undtagen Windows 8) flyttes som følger:

• IMAP-indstillinger og beskeder flyttes til Mail
  • POP-indstillinger og beskeder flyttes til Mail2
  • Flytning af personer til Kontakter

Bogmærker
Bogmærker fra Internet Explorer, Safari til Windows og Firefox flyttes til Safari.

Systemindstillinger
Indstillinger for sprog og placering samt egne skrivebordsbilleder flyttes til Systemindstillinger. Startsiden for din webbrowser flyttes til indstillinger for Safari.

Billeder
Fotos og andre billeder flyttes til mappen Hjem. Du kan derefter føje dem til Fotos eller åbne Fotos og lade programmet søge efter billeder, der kan importeres, på din Mac.

iTunes-data
Overførselsassistent overfører dine iTunes-mediefiler på følgende måde: musik til programmet Apple Music, videoer til programmet Apple TV App, podcasts til programmet Apple Podcasts og lydbøger til programmet Apple Books. Hvad er der sket med iTunes?

Andre arkiver
Overførselsassistent flytter også følgende arkiver:

• Arkiver på det øverste mappeniveau i hjemmebiblioteket, hvor en bruger er logget på
  • Andre arkiver end systemarkiver i mapperne Windows eller Programmer
  • Mapper på øverste niveau på Windows-systemdisken og andre tilsluttede diske

1. Overførselsassistent understøtter ikke 64-bit-versioner af Outlook. Du kan overføre e-mail, kontakter eller kalendere fra Outlook 2013 eller Outlook 2016 ved at logge på og indtaste indholdet på din Mac manuelt.

2. Overførselsassistent overfører kun mail- eller kontaktdata, der tilhører den Windows-bruger, der er logget på. Hvis du vil overføre data fra en anden brugerkonto, skal du bruge Overførselsassistent igen, mens du er logget på en anden Windows-konto. Hver gang du overfører, opretter din Mac en ny brugerkonto.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.