Flyt data fra en Windows-pc til en Mac-computer

Brug Overførselsassistent til at overføre dine kontakter, kalendere, e-mailkonti og meget mere fra din pc til de relevante steder på din Mac.

Opdater og tilslut din Mac og pc

Sørg for, at din Mac har de nyeste macOS-opdateringer, og at din pc har de nyeste Windows-opdateringer.

Slut din Mac og pc til det samme netværk, f.eks. hjemmets Wi-Fi-netværk. Eller tilslut et Ethernet-kabel mellem din Mac og pc for at oprette en direkte netværksforbindelse. Du skal muligvis bruge et Ethernet-mellemstik som f.eks. Belkin USB-C til Gigabit Ethernet-mellemstikket eller Apple Thunderbolt til Gigabit Ethernet-mellemstikket.

Flyt dine data

Du er nu klar til at flytte dine arkiver fra din pc til din Mac. Billederne "På din pc" nedenfor er fra den seneste Windows Overførselsassistent, men de ligner tidligere versioner.

På din pc

1. Åbn Overførselsassistent. Hvis andre apps er åbne, bliver du bedt om at afslutte dem, før du fortsætter.
  2. Klik på Fortsæt.
  3. Hvis Overførselsassistent registrerer nogen af disse betingelser, advarer den dig om dem, før du kan fortsætte:
    • Din pc er konfigureret til at installere Windows-opdateringer automatisk.
    • Din pc bruger en netværksfirewall, der kan forhindre din Mac i at oprette forbindelse til din pc.
    • Din pc kører på batteri.
  4. Når du bliver bedt om tilladelse til at sende data om brugen af apps til Apple, skal du klikke på Send automatisk eller Send ikke.
  5. Når Overførselsassistent begynder at søge efter din Mac og venter på, at den opretter forbindelse, skal du udføre de næste trin på din Mac.

På din Mac

1. Åbn Overførselsassistent, som ligger i mappen Hjælpeprogrammer i mappen Programmer.
  2. Følg instruktionerne på skærmen, indtil du bliver spurgt, hvordan du vil overføre dine oplysninger. Vælg muligheden for at overføre "Fra en Windows-computer", og klik derefter på Fortsæt.
    Overførsel af fra Windows-pc ved hjælp af Overførselsassistent
  3. Vælg det symbol, der repræsenterer din pc, og klik derefter på Fortsæt.
    Overførselsassistent til denne Mac

På din pc

Sørg for, at din pc og Mac viser den samme adgangskode, og klik derefter på Fortsæt.

På din Mac

1. Når din Mac er færdig med at scanne arkiverne på din pc, skal du vælge de oplysninger, du vil overføre til din Mac. Du skal muligvis rulle ned for at se den komplette liste. Få mere at vide om de data, du kan overføre.
    Overflytningsassistent Vælg de (pc) oplysninger, der skal overføres
  2. Klik på Fortsæt for at starte overførslen. Store overførsler kan tage flere timer at fuldføre.
  3. Når du er færdig, skal du logge ind på den nye brugerkonto på din Mac. Kontoen bruger samme navn og adgangskode som kontoen på din pc.
  4. Godkend dine Mac til køb i iTunes Store. Det er vigtigt at gøre dette, inden du synkroniserer eller afspiller indhold, som er downloadet fra iTunes Store.

Hvis du har brug for at overføre data fra en anden Windows-brugerkonto, skal du logge ind på den konto på din pc og derefter gentage disse trin.

Hvilke data flyttes, og hvorhen?

• Flyttes til appen Mail på Mac: E-mails og e-mailindstillinger fra Outlook og Windows Mail.
  • Flyttes til appen Kontakter: Kontakter fra Personer (Windows 10 eller nyere), Outlook og mappen Kontakter i din hjemmemappe.
  • Flyttes til appen Kalender: Aftaler fra Kalender (Windows 10 eller nyere) og Outlook.
  • Flyttes til appen Påmindelser: Opgaver fra Outlook. Kræver migrering til en Mac med macOS Ventura.
  • Flyttes til henholdsvis appen Musik, Podcast, Apple Books og TV: Musik, podcasts, lydbøger og film og tv-udsendelser.
  • Flyttes til Safari: Startside og bogmærker fra Chrome, Edge, Firefox, Internet Explorer og Safari.
  • Flyttes til Systemindstillinger: Brugerdefinerede skrivebordsbilleder, sprogindstillinger og lokationsindstillinger. Hvis din Mac bruger macOS Ventura, flyttes kendte Wi-Fi-netværk også.
  • Flyttes til din hjemmemappe: Dokumenter og andre arkiver fra din hjemmemappe. Og billeder, som du kan føje til appen Fotos manuelt, eller du kan lade Fotos søge på din Mac efter de billeder, der skal importeres.
  • Flyttes til den delte mappe i din hjemmemappe: Ikke-systemarkiver og dokumenter fra systemdisken (typisk C-drevet) og andre tilgængelige diske. Kræver brug af Overførselsassistent, mens du er logget ind på din pc som administrator.

Hvis du har problemer med at flytte dine data

Du kan bruge værktøjet diskkontrol (chkdsk) på din pc til at søge efter problemer, der kan forhindre vellykket migrering af dine data.

1. Højreklik på Start-knappen, og klik på Kør.
  2. Skriv cmd, og tryk på Enter. Kommandoprompten åbnes.
  3. Skriv chkdsk i prompten, og tryk på Enter.
  4. Hvis hjælpeprogrammet finder problemer, skal du skrive chkdsk drev: /F, hvor drev er bogstavet for din Windows-startdisk, f.eks. C.
  5. Tryk på Enter.
  6. Skriv Y i prompten, og genstart din pc.
  7. Gentag denne fremgangsmåde, indtil diskkontrolprogrammet ikke finder problemer. Hvis hjælpeprogrammet ikke kan rette alle de problemer, det har fundet, skal du muligvis have din pc til service.

Eller brug en ekstern lagerenhed eller arkivdeling til at kopiere vigtige data fra din pc til din Mac.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.